Vierailija

Muiden maiden matkailijoista on olemassa paljon erilaisia käsityksiä.
Saksalaiset ovat saitoja (taloudellisia) ja ahneita, venäläiset etuilevat röyhkeästi eikä heillä ole minkäänlaisia pöytätapoja.
Englantilaiset ryystävät olutta ja sitten örveltävät,samasta syytetään ruotsalaisiakin.

Onko sinulla erityisiä kokemuksia näistä muiden maiden matkailijoista ja kumpia ne ovat, myönteisiä vaiko kielteisiä?
Tirlittan.

Kommentit (10)

Vierailija

Hollantilaiset tuntuvat olevan kovasti samanlaisia kuin suomalaiset ja maailmalla helpoiten ystävystyy juuri hollantilaisten kanssa. Italialaiset on kyllä maailmalla harvinsia mutta aina perhekunnittain liikkeella ja aikuiset pojat matkaavat äitinsä kanssa. Kreikkalaisia en ole koskaan tavannut. Käyvätköhän edes ulkomailla? ;)

Fiksusti käyttäytyvää venäläistä en ole koskaan tavannut vaan öykkäröiviä maailmanomistajia kaikki.

Japsit tosiaankin liikkuu aina laumassa.

Aussit tosiaan on rentoa mukavaa sakkia ja olut maistuu.

Kiinalaisten kanssa on aina sama ihmetyksen aihe kun kuulevat että on yli kolmekymppinen niin aina ihmettelevät miksei jo ole naimisissa ja jutut aina samaa rataa joko pian aikoo naimisiin joko suunnittelee... ;)

Norjalaisten kanssa on aina kiva jutella kun meillä on aina yhteinen aihe. Haukutaan ruotsalaisia ;)

t. Matka-Jim

Vierailija

Yleisesti positiivinen asia.Eräät ehkä liiankin ystävällisiä näin härmäläisen tottumuksella, mutta myös kultuurierot asiaan vaikuttaa. Itse nuukailijana tietysti arvostan asiallista rahankäyttöä, mutta en ole sitä sen kummemmin huomioinut näissä reissaajissa. Muutama Ruotsalais nuori on esiintynyt yliampuvan rehvakkaasti, mutta tätä on kotimaan lössissä myös

Reissajien kulkuneuvot on polkupyörästä linja-autoon. Eräs yksilöllinen oli vanha traktori jonka
peräkärrin päälle oli mökki rakennettu.

Vierailija

Täytyy olla samaa mieltä noista venäläisistä kuin aikaisemmat kirjoittajat. Ovat häikäilemättömiä, etuilevia, suuriäänisiä, röyhkeitä. On se kyllä ihme että he kaikki käyttäytyvät samalla tavalla. Tarkistaan aina lomille matkustaessani ettei aikomassani hotellissa majoitu venäläisiä.
Britit, varsinkin nuoriso, ovat myös vähän jopa pelottavia, raisuja ja kovia ryyppäämään.
Hollantilaisista ja muutamista norjalaisista mukavia muistoja!
Sakemannit myös suuriäänisiä ja jotkut hyvinkin röyhkeitä :(
Sitten nää rakkaat maanmiehemme, suomalaiset. Kaikki haluaisivat kovasti ettei heitä tunnistaisi suomalaisiksi. Hah, miksi ihmeessä.
Riitta

Vierailija

Minun omakohtaiset kokemukseni ovat pääsääntöisesti positiivisia, toki joukkoon mahtuu muutama hieman negatiivinenkin kokemus.

Majoitumme Gardajärvellä hotellissa jossa oli erittäin runsas aamiainen.
Edellisenä iltana hotelliin oli saapunut kiertomatkalla oleva saksalaisryhmä.
Aamiaiselle mennessämme vadit ammottivat tyhjyyttään ja useat vieraat olivat sullomassa reppuihinsa aamiaispöydästä tekemiään eväitä.
Se oli sitä saksalaista taloudellisuutta.

Venäläisistä minulla on myönteisiä kokemuksia.
Turkissa olin ostanut paikallisilta maaseuturetken ja oletin että retken osanottajissa olisi eri kansallisuuksia. Minut haettiin retkelle ensin ja ihmetys oli suuri kun bussi pysähtyi hotelli kolossin eteen ja autoon nousi nelisenkymmentä venäläistä, paljon nuoria ja lapsiperheitä.

Kaikki sujui kuitenkin erinomaisesti, ruokailussa ei kukaan etuillut, vadit ojennettiin minulle ensin, kaikki käyttäytyivät kohteliaasti ja omasivat hyvät pöytätavat.
Eli minä ja neljäkymmentä venäläistä eikä minkäänlaisia ongelmia, liekö poikkeuksellista.
Tirlittan.

Vierailija

Tirlittanin saksalaiskokemus oli vastaavaa tasoa kuin meidän viime kesän villa-aamu Luccassa Italiassa - ahmatit vain olivat + 60 ranskalaisrouvia ;)) Putsasivat hetkessä täysin coolisti koko aamiaispöydän itselleen! Henkilökunta pyyteli anteeksi, pyysi odottamaan 10 min ja palasivat kassit täynnä uutta aamupalaa, onneksi rohmut olivat jo poistuneet pullottavine käsveskoineen. Käymme paljon vaellusmatkoilla ja niillä muut matkalaiset ovat todella ystävällisiä ja mukavia kansalaisuudesta riippumatta - eipä olla vielä kyllä kertaakaan törmätty venäläiseen patikoijaan alppien rinteillä. Käväisevät korkeintaan piikkareissaan nopsaan mahd. korkealla maisemat vilkaisemassa ja palaavat gondolilla jälleen citymaastureihinsa. Hyvä niin.

Alppifani

Vierailija

Itse itärajan tuntumassa asuvana olen venäläisistä seuraavaa mieltä: he ovat muuten asioimisessa ja kanssakäymisessä miellyttäviä kumppaneita ja pitävät kohteliaisuutta ja muun muassa pienten lahjojen antamista erittäin tärkeänä, mutta jonottaminen ja oman vuoron odottaminen on sula mahdottomuus! Olen miettinyt voisiko se johtua neuvostoliittolaisesta menneisyydestä, jossa jos jotain erikoistavaraa tai -tapahtumaa jossain oli tarjolla niin sitä piti jonottaa tuntikausia ja sittenkin jonon loppupää jäi melko varmasti ilman. Ja se jonotustyyli on myös mielenkiintoinen, jossa yksi jonottaa ja kun jonotuksen kohde alkaa olla lähellä niin jostain pelmahtaa kymmenen muuta, jotka kuuluvat samaan seurueeseen. Tätä ihmettelimme mm. Hurghadan lentokentän passintarkastusjonossa. Olivat kai kaikki sukulaiset samassa passissa :)
Mutta kaiken kaikkiaan nämä pienet kansalliset erityispiirteet tuovat omaa hauskuuttaan matkailuun, tylsäähän se olisi jos jossain Luxorissa touhu olisi kuin oman Prisman parkkipaikalla tiistai-iltana.
-lämpötyyny (joka kaipaa lämpötyynyä paukkupakkasessa)

Vierailija

Me olimme matkalla Panamalle ja välilalsku oli Halifaxissa. Koko koneellinen Suomalaisia turisteja.
Terminaaliin oli järjestetty tarjoilupöytä, joka oli todella runsas, erilaisia juomia,hedelmiä, jugurtteja, pikku suolaisia, suklaapatukoita jne. Kun tuli meidän vuoro päästä pöydän luo oli pöytä käytännöllisesti katsoen tyhjä, saimme yhden vesipullon kahdelle ihmiselle, ja kateellisena katselimme kun aiemmin pöytään kiirehtineet pakkasivat evästä reppuihinsa ja olivat iki onnellisia kun saivat kivat iltaeväät. Olimme niin hämmästyneitä kanssamatkustavien käytöksestä, että emme saaneet sanaa suustamme, lähinnä vähän nauratti Suomalaiseten ahneus.

MeMa

Vierailija

Ainoastaan myönteisiä kokemuksia, en lähde matkalle tutkiakseni mitä ne muut siellä tekevät ja mistä maasta ovat.
Kun jossain paikkakunnalla näkee muita reisaajia, eihän sitä edes tiedä aina mistä maasta ovat. Kaupungeissa liikkuu sen verran ihmisiä että yksilöt hukkuvat vilinään.
Tietysti joskus kuulee törppöjen suomalaisten kailottavan sitä sun tätä, olettavat ettei kukaan heitä ymmärrä.
Mutta käyttäytymisensä on oma häpeänsä.

Vierailija

Venäläiset pahimpia. Häikäilemättömiä ja etuilevat häpeilemättä. Lisäksi ne huutaa! Kaikki pois tieltä, venakot tulee! Naiset tunnistaa heti meikistä ja pukeutumisesta.
Ja tietty sakemannit on oma lukunsa. Kanarialla viime keväänä hotlan aamiaispöydästä lähti aamuisin päivän eväät mukaan. Tuoremehuautomaatista täytettiin juomapullot. Mutta sitte siihen puututtiin hotellin taholta. Noloa, eikö vaan.

Vierailija

Näistä kommenteista voi vetää sen johtopäätöksen että olemme kaikki samanlaisia vajavaisia ihmisiä kansallisuudesta huolimatta.
Riemastuttavaa, suomalaisuudessa ei mitään hävettävää.
Tirlittan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat