Vierailija

Oletteko harrastaneet saunomista matkoillanne?
Missä on ollut paras sauna ja mikä paras saunakokemus?

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Tuli saunottua Kiinassa kiertomatkalla. Kokemus oli varsin mielenkiintoinen. Saunaan ohjattiin uimaltaankautta, saunaosastossa oli suihkut ja saunoja oli kaksi. Yllätys oli melkoinen, kun sauna oli kuin suomalainen sauna löylykauhoineen ja kiukaassa jopa kiviä. Siellä istui pari kiinalaista naista, jotka heittivät löylyä niinkuin Suomessa konsanaan. Seinät oli paneloidut ja tunnelma varsin suomalainen. Ainoa mikä ei toiminut oli saunaosaston lattiakaivot, siellä sai kahlata vedessä.

Matkailija

Vierailija

Tuorein sauna muisto viime kesältä Laatokan & Äänisen risteilyltä. Venäläinen risteilylaiva mainosti respassaan, että saunavuoroja on saatavilla. No pitihän mamman kanssa kokeilla, himosaunojia kun ollaan. Sauna löytyi laivan alimmalta kannelta monen mutkan takaa. Harpoimme mm. likaisten liinavaate pyykkikasojen yli ja muuta sellaista. Sauna oli epävirallisen oloinen, kaikesta ylimääräisestä karsittu. Askeettinen pukuhuone, paljaahko suihkuhuone ja raskaan metallioven takana viimein se kaikkein pyhin. Löylyhuone oli tulikuuma ja rutikuiva. Kauhaa ei löytynyt mistään. Heittelimme vettä kiukaalle oluttuopilla, juotuani ensin ohrapirtelön pois. Erikoinen kokemus, vaikka hinta laatusuhde ei kohdannutkaan.

Ernesti

Vierailija

Ernesti haloo!
Kerro vähän enemmän tuosta Laatokka- Ääninen risteilystä, kiinnostaa kovasti.
Ei ehkä kuulu tähän ketjuun mutta suotakoon mahdollinen poikkeama anteeksi.
Tirlittan.

Vierailija

Minun saunomiskokemukseni ei liene kovin ihmeellinen eikä niin eksoottinenkaan.
Sauna sijaitsee Hersonissoksessa serkkuni tyttären omistamassa huvilassa. Omistaja on toisen polven suomalais-kreikkalainen, joten ei heittoja lomaromansseista, kiitos.Samoin myös aivan tarkoituksella käytän tekstissä sanaa huvila.

Saunan sisustus oli paneeleista lähtien kuljetettu Suomesta, suomalainen kiuas oliivipuilla lämmitettynä antoi kipakat löylyt.
Me saunojat olimme neljä samanikäistä serkusta jotka yli viiden vuosikymmenen jälkeen istuimme samoilla lauteilla.
Viimeksi olimme kylpeneet kaikki yhdessä lapsuudessamme mummon saunassa.
Siinä oli itku sekä nauru herkässä kun muistelimme mummoa ja lapsuuttamme.
Tirlittan.

Vierailija

Kysyjälle tietoa Laatokan ja Äänisen risteilystä:

http://www.matka-agentit.fi/matkat/opastetut-matkat/risteilyt/laatokan-j...

Ei kannata mennä saunan takia mutta muuten suositan. Sopii vähän varttuneemmalle reissaajalle. Hienot maisemat, tunnelma, koko ajan liikutaan eteenpäin. Laivalla erinomainen venäläisruoka ja viehättävät tarjoilijattaret. Ei hienostelijoille eikä liikunta ongelmaisille. Laiva on melko vaatimaton mutta siisti. Portaikot oli tosi jyrkkiä.

Ernesti

Vierailija

Ei kyllä ihan kotimaista saunaa taida voittaa mikään... Hotellien ulkopuolella olen maailmalla saunonut esim. pienessä kylässä Unkarissa. Suomalaisomistuksessa olevalle pikkutilalle oli laitettu oikein saunakin. Menettelihän se jotenkin. Kiuas oli kyllä liian pieni siihen tilaan. Mutta kun oikein heitti löylyä, niin muistan jonkun lähteneen lauteilta jopa pikkuisen puhallellen... ;D

Ja sitten työhommissa meillä oli projektin käytössä joitakin huoneita Bangkokissa eräässä kerrostalossa. Sen katolle uima-altaan viereen oli meikäläisten toimesta rakennettu sauna. Ihan jollakin luvalla, jopa. Saunakivet oli tuotu matkalaukussa Suomesta saakka. Mutta eipä ollut kovin kaksinen löyly siellä. Jäi enemmän sellaiseksi höyrysaunaksi. Lauteilla vilisteli seurana varsin kookkaita koppiaisia aina silloin tällöin. Nauttivat ilmeisesti lämmöstä! Erikoisuus sekin, mutta kyllä kotimaassa ne oikeat saunat useimmiten on olleet.

- baraja

Vierailija

Sauna ja saunominen on levinnyt eri puolille maailmaa. Olen saunonut Karibialla, Turkissa, Egyptissä, Tunisiassa, Viron kylpylöissä ja Teneriffalla-ainakin.Ehdottomasti paras on tähän mennessä ollut suomiseuran yönmustä puulämmitteinen sauna Puerto De La Cruzissa pohjois Teneriffalla.

Vierailija

Hei baraja, ei ole eka kerta kun kiinnostun sanomisistasi. Pääseekö tuonne suomiseuran saunalle vain jäsenet, vai kuka vain joka osaa mennä (ja jos niin miten?)

himosaunoja Mimi

Vierailija

Anteeksi! En käsitä miten onnistuinkin \"tulkitsemaan\" tuon viestin barajan lähettämäksi, vaikka oli nimimerkitön.
Jokatapauksessa suomiseuran sauna Teneriffalla kiinnostaa kovasti!

Mimi

Vierailija

Mimi: joo, ei ole tuo minun tarinaani. Näin täällä voi käydä, kun nimimerkki on niin helppo unohtaa perästä pois!

Vaikka täällä Suomessa olenkin melko innokas saunoja, niin en ehdoin tahdoin ulkomailla ole saunoja jahdannut. Enemmänkin se omalta osaltani on ollut niin, että jos sopivaa seuraa on ja sauna löytyy, niin silloin mennään. Mutta muualla useimmiten mennään sen paikallisen kulttuurin mukaan. Eipä ole tullut koskaan mieleen hakeutua saunaan Kanarialla. Puuttunut juuri se \"saunaseura\"... ;)

Onhan sitä tietysti turkkilaisessa saunassakin poikettu ja sitten mm. muutamien loistohotellien saunoissa maailmalla. Mutta ei ne ole niin erikoisina jääneet mieleen kuin tuo Bangkokin \"koppiaissauna\" tai se väkisin väännetty saunahuone siellä Unkarin Pustan liepeillä.

Toivotaan nyt, että se kaivattu Teneriffan saunakulttuurin kertoja tänne pian taas ilmaantuu antamaan lisäinfoa!

- baraja

Vierailija

Anteeksi nyt, että satuin kirjoittamaan edellisen vastaukseni,näkyy joku pitävän sitä nälvimisenä, en kirjoita enään, ettei teille tule paha mieli.
Morjens\'!!

-käynyt

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat