kuinka lomailette

Vierailija

Aloitetaan tässä nyt ketju jossa voi kertoa lomailutavoistaan ja jospa nuo kyselyketjut tuottaisivat sitten enemmän asiallisia vastauksia kysymykseen liittyen.
Siis kuinka vietätte lomianne, kuinka usein ja minkä tapaisia. Näistä voisi saada vinkkiä tulevia lomia suunniteltaessa.

- elsa

Kommentit (9)

Vierailija

Meillä lomailut keskittyvät talvikauteen. Ainoat matkat joita kesällä voimme ajatella olisivat kylpyläreissut Viroon. Minähän en sitten millään malta pysyä poissa kotimaasta kesäiseen aikaan. Vaimo tosin sitten tekee \"tyttöjen\" kanssa jonkin viikon lomareissun, viimevuosina kohteena on heillä ollut Kreikka.

Normaalisti suunittelemme jo loppusyksyllä vaimon kanssa pikaisen viikon matkan jonnekin lähistölle eli noin 7 tunnin lentomatkan päähän, riippuen ikävä kyllä vaimon mahdollisuudesta irroittautua työelämästään.

Talveksi sitten suunnistamme jonnekin kaukomatkalle, ilmansuunta voi olla mikä tahansa, kunhan on lämmintä ja vettä lähellä. Hieman hankaluuksia aiheuttaa se seikka että vaimo tahtoisi kierrellä eri kaukokohteita ja minä taas menisin jonnekin jo hieman tutuksi tulleeseen lomapaikkaan.

Lomamme ovat lähes pääsääntöisesti ns. pakettimatkoja joiden varaaminen taas aiheuttaa hieman keskusteluja. Vaimo tahtoo tilata matkat heti kun ne tulevat myyntiin ja minä taas voisin ottaa äkkilähdön lähes minne tahansa kauas lämpimään. Ehkäpä tähänkin sitten tullee muutoksia kunhan vaimo joskus pääsee eläkkeelle, minuahan ei työelämä enää \"rasita\".

Viimevuosina sitten eläkkeellä ollessani olen yhden matkan tehnyt lastenlasten kanssa mutta nyt kun nuo \"enkelit\" tulevat kouluikään niin taitanee ensiviikolla alkava (jees, hip hei hurraa) Thaimaan reissu jäädä heidän kanssaan ainakin toistaiseksi viimeiseksi.

Igors

Vierailija

Gambiaan lähetään tyttöjen kanssa joka talvi hakemaan lomaromansseja nuorista miehistä.

Miehet kuulemma menee Thaimaahan sikailemaan nuorten tyttöjen kanssa.

Vierailija

Lomat pitää työn vuoksi pitää lähinnä koulujen loma-aikoina. Hyvä puoli siinä on, että lomaa on normaalia enemmän. Huono puoli taas, ettei voi lähteä äkkilähdölle silloin kun haluaa ja hinnat ovat yleensä pilvissä yleisimpinä loma-aikoina.

Sanalla loma käsitän itse sitä aikaa, kun ei olla kiinnin työssä. Jotkut viettää sitä ihan kotosalla, mutta itselleni se merkitsee usein myös matkaa.

Kesällä lähinnä kotimaassa ja ns. lähimatkailua Virossa, Ruotsissa, Norjassa. Syksyllä on toive päästä aurinkoon (lähinnä Etelä-Euroopassa), jouluna tehdään kovasti alan töitä ja rentoudutaan lähinnä kotosalla, keväällä olisi mukava päästä jonnekin lämpimään ja aurinkoon, mutta se ei ole aina mahdollista.

Lomat ovat välillä valmismatkoja ja välillä omatoimimatkoja. Aktiivinen toiminta kuuluu olennaisena osana matkailuun. Kotimaassa kierrellään osin nähtävyyksiä, mutta nykyään enemmän golfkenttiä, vietetään välillä kaupunkilomaa (asumme maalla kaukana kaikesta) ja välillä sukuloidaan ja käydään kavereiden luona.

Eli summa summarum - monella eri tavalla. Lomalle aina kun vaan pääseen!

-Matkailija

Vierailija

Katsoppas Igor \"suuri häirikkö\" on saanut ylläpidon hereille. Minuutin viiveellä tulee ivallinen vastaus. Sattuma,ei varmaan. Ja miten
tuo liittyy otsakkeeseen, \"kuulemma....
Niinpä Tytöt sikailee Gambiassa, pojat lomailee taikkulassa.
Mutta lomista, kaksi viikkoa vähintää reissulle aikaa, pienemmät pätkät koukataan pohjoismaissa tai viron kylpylöissä. Yleensä toiminnallisia reissuja,eli liikkeessä ollaan ja löhääminen jää yleensä muutamaan tuntiin. Lomien ohjelmasisältö on mittava joten en niitä ala listaamaan.

Vierailija

Lomaa on määrällisesti aika paljon ja lähes jokainen viikko ollaan ulkomailla.
Keskellä talvea on breikki, töistä johtuen.
Miten lomailette, tarkoitatko että mitä teette lomallanne?
Kaupunkilomia kevät- ja syyspuolella, keväällä ja alkusyksystä viikko ns. rantalomalla Euroopassa.
Euroopassa ehtii piipahtaa pidennettyinä viikonloppuina. Perheenjäseniä asuu kotimaan ulkopuolella ja pistäydytään tervehtimässä heitä.

Vierailija

Lomasta ehtii nauttia nykyisin jopa kuukausia etukäteen tutustumalla kohteeseen, suunnittelemalla matkaohjelmaa, lukemalla kirjoja jne. Loman jälkeen taas on kiva suunnitella vaikka kuvakirja mielenkiintoisesta matkasta jne. Ystävien kanssa istutaan iltaa ja kuunnellaan toistemme kokemuksia niistä reissuista, joissa ei olla yhdessä kuljettu.

Tänä vuonna edessä on taas uusia, innostavia lomakohteita. Takana päin on viikonloppu Madridissa (suosittelen parin käynnin kokemuksella lämpimästi). Todella upea flamencoshow herkullisen illallisen kera, muutenkin kivoja ravintoloita ja kahviloita, hyvät shoppausmahdollisuudet ja kulttuuria esim. maailmanluokat museot. Pidän erityisesti kaupunkilomailusta, sillä tykkään enemmän puuhastella ja liikkua kuin maata rannalla. Ehkä sitäkin jossain vaiheessa, kunhan saa itsensä bikinikuntoon ;).

Maaliskuussa suuntaan Syyrian Damaskokseen ja toivottavasti myös muihin maan mielenkiintoisiin kohteisiin kuten Bosra ja Palmyra. Tarkoituksena on käydä viikonloppureissulla myös naapurimaassa Libanonissa. Beirut tuntuu olevan nyt kovasti pinnalla. Toivotaan vaan, etteivät Afrikan levottomuudet tartu naapureihin, sillä lentoliput on ostettu ja kaikkea kivaa jo suunniteltu.

Kesäkuun alussa hyppäämme Moskovan junaan ja aloitamme viikon kestävän matkamme junalla kohti Pekingiä :). Upea reissu tulossa tästäkin, tällä kertaa matkatoimiston räätälöimänä pakettina. Päivä Moskovassa kiertoajeluineen ja sitten Trans-Mongolian junalla halki Venäjän ja Mongolian aina Pekingiin asti. Perillä aikaa viikko ja siellä pari päiväretkeä mm. Kiinan muurille ja eilen bongasin Viator.comista kivalta kuulostavan iltaretken akrobatian ja Pekingin ankan äärelle. Suosittelen muuten tuon nettisivuston palveluja samoin kuin Pallontallaajat.net/Matkaohjelmaa-sivuja. Retket avittavat varsinkin omatoimimatkailijaa silloin, kun ei itse jaksa laatia kaikkea aasta ööhön. Tähän asti kokemukset ovat olleet hyviä ja järjestäjät luotettavia.

Vuoteen mahtuu myös perinteiset Tallinna, Tukholma ja elokuussa vihdoin viimein Pietari laiva/hotelli-yhdistelmänä.

Syyskuussa suomilomaa jossain kaupungissa tyttöporukalla, terveellistä välillä kannattaa myös kotimaata. Teatteri on yleensä taattua iltaviihdettä ja tietty kaupunkien perusnähtävyydet. Mikä ettei vaikka joku kylpylä...

Kruununa vuoden päässä siintää Karibian ristely, jonka varasin Kristina Cruisersilta :). Surffailin juuri netissä etsimässä matkan pysähdyspaikkoja ja ei niitä maisemia voinut kuin lumoutuneena ihailla...

Matkailussa on parasta sen monimuotoisuus; nytkin jännityksellä odotan miten viikko junassa sujuu ilman suihkua kun vuoden kuluttua taidan miettiä miten hienon iltamekon tarvitsen mukaan risteilyiltojen iloksi.

Hauskoja reissuja kaikille!

- Sartsa

Vierailija

Kaikki lomajaksoni lomailen eli lähden pois kotiympyröistä ja Suomesta.Useimmiten tulee tehtyä kaupunkilomia, mutta pari ns. rantalomaa sopii vuoden varrelle. Tänä vuonna niitä suunnitellaan vain yksi, toivottavasti pitää.... sade tai kylmyys saa muuttamaan suunnitelmia mahdollisesti.

Vierailija

Viimeisen vuosikymmenen aikana olen lomaillut lähinnä ystävien ja sukulaisten seurassa.
Syy moiseen on hemmoteltu ranskiksemme joka ikävöi, ei syö eikä nuku jos olemme mieheni kanssa yhtäaikaa poissa kotoa.
Miehellä ei ole niin voimakasta matkustamisen paloa joten hän jää mielellään koiran seuraksi.

Viime vuoden aikana on lomia ollut ehkä tavallista runsaammin, viisi viikon lomaa ja useita pidennettyjä kaupunki viikonloppuja.
Matkustuskausi on yleensä syksystä kevääseen, kesät olen pyhittänyt mökkeilyyn,toki siinäkin löytyy poikkeuksia.
Lomat ovat sekä valmismatkoja että omitoimimatkoja,jotkut ovat suunniteltuja jopa vuosikin etukäteen,toiset taas nopeita päähänpisto lähtöjä.
Tällä hetkellä on tilattuna vain kaksi kaupunki lomaa ja yksi sukulaisvierailu jonka ajankohta on jo sovittu.
Tirlittan.

Vierailija

Lomia on montaa sorttia, on kaupunkilomia, on lepolomia, on pitempiä aikoja vieraassa maassa.
Kaikilla lomilla tutkitaan toki ympäristöän, lepolomatkin suunatutuvat paikkoihin joissa on jotain nähtävää eli historiaa, kulttuuria. Lepo tulee siitä kun kaikki tulee valmiina eli ei tarvitse laittaa ruokaa.
Kaupunkilomat ovat niitä antoisimpia ehdottomasti.
Lomia ovat myöskin sukulaisvierailut joilla useimmiten asutaan kyllä hotellissa, on ikäänkuin vapaampaa kuin sukulaisten luona mikäli ovat työssä vierailuaikana.
2 erilaista lomaa nyt ostettuna, yksi 4 vrk kaupunkiloma pääsiäisviikolla ja toinen on viikon lepoloma touko-kesäkuun vaihteessa. Muut vasta suunnittelausteella. Kaupunkilomat on ostettava netin kautta melkoisen varhain, hinta on edullisempi silloin. 3 lomajaksoa on varmaa vuoden aikana noiden lisäksi,enempää ei voi mennä ostamaan koska vuosilomat ovat auki ja ehtiihän sitä.
Viime syksyn viikon pätkä Pohjois-Italiaan peruuntui, majapaikan pitäjä pisti talonsa kiinni eikä siitä kaupungista vastaavantasoista majoitusta ollut saatavana. Katsotaan tänä vuonna josko sama paikka olisi avoinna vielä syyskuussa.
Onneksi reissu oli ostetttu yhtenöisenä apkettina eli lennot ja majoitus samasta paikasta, saatiin kaikki rahat takaisin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat