Vierailija

http://www.ibtimes.com/articles/104960/20110125/suzanne-mubarak-of-egypt...

Pressan poika ja vaimo paenneet jo Englantiin. Pian virtaa veri Egyptin kaduilla.

Olisi jo aika tehdä evakuointisuunnitelmia eikä istua sormi perseessä niinkuin Tunisian kohdalla.

Kommentit (8)

Vierailija

Egyptissä on tuhatmäärin suomalaisia eli jostain pitää saada useita koneita kerralla liikkeelle evakuointeja varten. Lisäksi Egyptin mellakat takuulla raaempia ja verisempiä kuin Tunisiassa Muslimiveljeskunan ansiosta. Egyptissä koittaa ankeat ajat kun kiihkomielinen Muslimiveljeskunta pääsee valtaan.

Vierailija

Mellakoiden leviäminen oli odotettavissa eli ei mikään yllätys. Egyptissä on ollut jotain hässäkkää tasaisin väliajoin niinkauan kun muistan.

Vierailija

Tällä kertaa Egyptissä on aineksia pahempaan kun presidentin lähipiiri pakenee maasta. Muslimiveljeskunta on odottanut tätä hetkeä jo kauan.

Vierailija

Kansan keskuudessa on jo kauan muhinut tyytymättömyys Mubarakia kohtaan.
Jos muslimiveljet pääsevät valtaan, se tukahduttaa turismin mikä taas romahduttaa Egyptin talouden.
Sääli tavallista kadunmiestä.
Tirlittan.

Vierailija

Siinailla taas toimii joku oma järjestönsä joka ollut vuosia vastuussa Sharmin alueen pommi-iskuita ja haluavat erottaa Siinain Egyptistä omaksi valtiokseen eli silläkin rintamaa voi leimahtaa.

Vierailija

En hyväksy yksinvaltiutta eli oikealla tiellä ovat. Turistilla ei äänivaltaa minkään maan asioissa, kyllä ihmisoikeudet on tärkeä asia eli saada ne toimimaan. On muitakin elinkeinoja kun turismi ja satunnaisen kävijä ei voi pistää omaa etuaan maan väestön edun ja hyvinvoinnin edelle, se on moraalitonta ja itsekästä.
Itsevaltias on kahminut edut itselleen, rahaa on virrannut perheelle. Merkitsee jotain jos ja kun se saadaan kahminta saadaan poikki.
Jos Suomessa hyväksyttäisi vastaava toiminta sen nimissä että saadaan tänne matkailijoita ja rahaa, olisko sekin oikein?
Maailmassa on myös rauhallisia maita, demokraattisempia kuin nuo pohjoisen Afrikan maat.

Vierailija

Tuskimpa kukaan itsevaltiutta hyväksyy, mutta tuskin kiihkomielinen muslimipuolue tuo maahan parempia ihmisoikeuksia tai lopettaa rahan kahmintaa.Fanaattisuus ei ole koskaan taannut demokratiaa.

Satunnaisena turistina ja kävijänä en ole suinkaan pistämässä omaa etuani kansan edun edelle, mutta jos yksi tärkeimmistä elinkeinon haaroista amputoidaan, on vaikea vetäistä hihasta noin vain uutta tilalle.

Oma mielipiteeni on että Muslimiveljien valtaannousu tietäisi lähtölaskentaa myös maan kopti kristityille.
Edelleen säälin kadunmiestä mutta toivon Egyptin kansan kannalta parasta ratkaisua, oli se sitten mikä tahansa.
Tirlittan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat