Vierailija

Luin tuolta kertomuksia joissa oli ulkomaalaisia vierailulla Suomessa.
Mitä te tarjoaisitte ja näyttäisitte turisteille kotimaassamme?

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Laittaisin heille lumikengät jalkaan ja veisin tunturiin ihmettelemään revontulia.

Jo elämässään kaiken nähneet ja kokeneet \"elämysmatkailijat\" veisin lauantaina aamuyöstä nakkikioskille tai taksitolpalle jonottamaan.
Tirlittan.

Vierailija

Jotain luontoon liittyvää tulee ensin mieleen. Kuten Tirlittanin edellä maininut revontulet. Eilen olin paikalla, kun ihailimme revontulia niin kaukaa kuin läheltäkin olleiden matkailijoiden kanssa. Revontulet olivat eläväiset ja voi sitä riemun kiljahtelua keskellä erämaata.

Toinen asia, mitä tarjoaisin, on meille tavanomaiset asiat kuten tapaaminene suomalaisessa perheessä, jokapäiväisten asioiden tekeminen yhdessä matkailijan kanssa (esim. paikalliset käsityöt, jotka matkailija ottaa mukaansa).

Ja tietenkin näin joulun aikaan joulupukin tapaaminen porojen kanssa.

-Matkailija

Vierailija

En osaa kuvitella kaikkia maailman ihmisiä mieltymyksineen mutta kun saamma ulkomaisia vieraita, viemme heidät aina kotikaupunkimme
ykköspaikkaan (tuli siksi myös äänestyksessä) eli
Suomenlinnaan. Kaivopuistoss kävellen pitkin rantaa on meri vahvasti läsnä eli sinne myös.
Fiskars on yksi vierailukohde ja tietysti myös Porvoo jossa on kakkoskotimme.
Mihinkään Lapin erämaihin en ihmisiä vie koskaan, ihmetyttää että ensi kertaa tänne tuleva viedään suoraan Lappiin!

Vierailija

Henkilö joka ihmettelee miksi ensikertalaisia turisteja viedään Lappiin ei taida tietää paljon turismista eikä matkailusta.
Suurinta osaa tänne tulevista turisteista kiinnostaa nimenomaan Lappi,sehän on maamme suurin matkailu valtti.
Omat vieraasi jäävät paljosta paitsi, vai oliko tarkoituksenasi vain piikitellä.

Vierailija

Mitä itse haluan nähdä ulkomailla - luontoon liittyvät elämykset ovat jääneet parhaiten mieleen, siis - vieraat Lapin tuntureille ja erämaahan ja yötöntä yötä katsomaan, järvisuomeen risteilyille, meren saaristoa kiertämään, kiipeämään Kolille ja
myös Pohjanmaan lakeudet. hiljaisuus, ja sauna.
Kaupunkielämää tulee ohimennen - näin meidän vieraillemme.

Marjuska

Vierailija

On niin erilaisia ihmisiä ja on väärä luulo se että kaikki ulkomaalaiset olettavat Suomen maan olevan sama kuin lappi joka on erämaata, ei se ole mikään jippo sivistyneille ihmisille.
Yksikään tuntemani ulkomaalainen ei ole halunnut mennä Lappiin, sehän on mitä armottomin turistirysä.
Sinne vaan ikäänkuin pakotetaan ihmiset menemään.
Lappia mainostetaan ja suositaan aivan liikaa ja turhaan.
Moni suomalainen eli perusjuntti ei ole missään muualla käynytkään kun lapissa eikä tiedä maailmasta mitään.

Vierailija

On niin erilaisia ihmisiä ja on väärä luulo se että kaikki ulkomaalaiset olettavat Suomen maan olevan sama kuin lappi joka on erämaata, ei se ole mikään jippo sivistyneille ihmisille.
Yksikään tuntemani ulkomaalainen ei ole halunnut mennä Lappiin, sehän on mitä armottomin turistirysä.
Sinne vaan ikäänkuin pakotetaan ihmiset menemään.
Lappia mainostetaan ja suositaan aivan liikaa ja turhaan.
Moni suomalainen eli perusjuntti ei ole missään muualla käynytkään kun lapissa eikä tiedä maailmasta mitään.

Vierailija

olipa mukavaa, kun edellinen viesti oli kahteen kertaan - eli että meille junteille tulee varmasti selväksi, että Lappi on sekä erämää (jossa ei ole mitään tai ketään) että kamala turistirysä.

Itse asustelen yhden Lapin vetovoimaisimman matkailukohteen lähistöllä. Jos haluan nähdä ihmisiä, käydän kaupoissa ja viettää iltaa kavereiden kanssa menen keskustaan, ja kun haluan olla luonnon rauhassa olen kotosalla vain kivenheiton päässä keskustasta. Lapissa on siis monenlaista toimintaa - kuka mitäkin sitten haluaa.

Eri mieltä olen kuitenkin tuosta turistirysä-sanasta, sillä sitä mielestäni ei ole Lapissa ehkä Napapiiriä lukuunottamatta.

Itse matkustelen melko paljon ympäri maailmaa, mutta mielelläni palaan aina kotiin (joka ei aina ollut kotini, vaan se on ollut myös Suomen suurimmissa kaupungeissa aikanaan). Vastakohdat siis täydentävät toisiaan.

-Matkailija

Vierailija

Niin on tosiaan erilaisia ihmisiä ja yleensä samanlaiset ihmiset viihtyvät yhdessä, jos minä pidän luonnosta niin ystävänikin - olivatpa koti- tai ulkomaisia todennäköisesti pitävät luonnosta. Jos sinä pidät kaupungeista, kulttuureista ja rakennetuista nähtävyyksistä niin luultavasti ystäväsikin pitävät noista.
Suurimmat elämykseni ovat Viktorian putoukset - Serengetin luonnonpuisto eläimineen, Himalajan vuoristo ja villieläimet, tiikeri, leijonat, gebardit, virtahevot ym. Taj Mahal kalpeni noiden rinnalla. Ulkomaiset ystäväni olen tavannut noilla matkoillani ja tiedän että Suomessa he nauttivat luonnosta - siis Lappiin ja saaristoon ja järviristeilylle ja aina on nautittu - jopa sääsket olivat uusi elämys.
Eihän nämä kaikkia viehätä mutta minun vieraitani kyllä ja luultavasti monen muunkin mutta ei toki kaikkia.

Marjuska

Vierailija

Sitten on vielä meitä joiden kiinnostuksen kohteisiin kuuluu sekä luonto että kaupungit ja kulttuuri.
Mihin kategoriaan meidät ja samanhenkiset ystävämme karsinoidaan?
Mielenkiintoinen tuo lokerointi,Lappi=juntti
kaupunki =sivistys.

Vierailija

Historian kirjoihin pohjautuen niin Siperiaan joskus pakotettiin ihmisiä. Lapin osalta ei tätä tiettävästi ole tapahtunut. Nekin kymmenet tuhannet Britit jotka yliäänikoneella sinne saapuivat aikanaan vaikuttivat hyvin,hyvin vapaaehtoisilta. Onkin ilmeistä että tuosta kirjoittanut on sotkenut ihmisen halun nähdä ja kokea luontoa. Tällöinhän monet puhuvat kaipuusta ja pakostavasta halusta mennä vaikkapa Lappiin.

Vierailija

Minä veisin ne Kuopijoon kalakukkoo haukkoomaa ja kaljoo kittoomaa ja sitte Luostolle lystii pittäämää.
Sitten Turkuun ihhailemaa silta työmaata, välillä käytäs Imatralla Inkeriä moikkaamassa. Suomen teollisuuden saavutuksista esittelisin Pielavedellä olevan Manoilin. Oulun pöljiä ei toki voisi unohtaa.
Mervi Tapolankin luonna olisi kiva poiketa, ja tietenkin olisi kiva tavata Tuurin kyläkauppiaan uusi akka. Olishan se ihme jos se ulkomaan pelle vielä tulis takaisin.

Juhokustaavi

Vierailija

Lappiko turistirysä?
Sehän on hyvin laaja alue jonne tarvittaessa uppoaa paljon enemmänkin turisteja.
Eiköhän olisi jo korkea aika lopettaa tämä Lappiin kohdistuva halveksunta, ollaan ennemminkin iloisia ja ylpeitä siitä että meillä on kappale näin kaunista ja eksoottista luontoa.

Ja mikä parasta, se on kaikkien vapaassa käytössä.
Tirlittan.

Vierailija

Pomo antoi kerran työtehtäväksi järjestää kuudelle ulkomaan asiakkaalle viikon lomajuttu
Rahaa oli varattu jopa reilusti ja vihjeet oli teatterista yökerhoon. Kyseessä oli tärkeät ihmiset joten asia piti hoitaa sillai tärkeen huolitellusti. Siinä sitten aikani hiuksia haroin ja ajattelin riskeerata työpaikkani. Soittelin kaverille pohjoiseen ja selostin tempaukseni.
Tietysti apua anoen.
Pelkistettynä juttu sujui näin. Lentäen Rovaniemeen. Siitä iltahämärässä isolla pakulla ohi Kemijärven.Loppuosa noin 10 kilsaa metsäautotietä niinsanotusti korpeen. Siellä lumikelkka ja porukka ahkioon. Kaikille mukaan reppu missä oli \"sissimuona\" viikoksi.Yötä myöten
tähtien loisteessa pörrättiin muutama kilometri
sakeaa metsää. Ajo päätyi kelomökin pihaan, missä ei jäljen häivää asukkaista. Jopa ulkoovi piti lapioida lumisesta kinoksesta.Mökissä oli peruslämpöä kymmenkunta astetta, mutta ilmoitin porukalle että nyt karsitaan sivistys pois harteilta. Työnsin jokaiselle makuupussin ja johdin porukan laavulle umpihangea pitkin. Kelkka kuski oli sytyttanyt rakovalkean ja putsannut lumet sivuun.Siellä sitten keskiyön jälkeen saimme kahvit ja evästä tankattua. Hivenen porukka kummaili kun sanoin että tässä yöpyy lapinkävijä.
No se oli eräretkiviikko, samalla teemalla mentiin koko reissu. Vähän yli 20 tuhannen butjetista kuin lentoihin 5000 e ja ruokapuoleen vajaa 2000 e Siinä on mukana myös viinakset, eli kotipolttoista pontikkaa mitä
annettiin savusaunan jälkeen avannossa käyneille.

En saanut lopputiliä, uusintaa on pyydetty.

Vierailija

Lappi on ylimainostettu, se ärsyttää monia.
Henkilö tai seurue joka tulee Suomeen muutamski päiväksi, voi kyllä jättää Lapin erämaan ihan hyvin väliin. Paha jos maastamme jää mieleen vain kauheat kasat lunta, kylmyys.
Täällä on paljon muutakin mutta ne jotka karttavat ihmisiä, menkööt Lappiin.
Lapissa on kaiken lisäksi hirvittävän kallista, laatuunsa nähden myös.
Järvialue, Savonlinnan oopperajuhlta (jos sattuvat olemaan niiden aikaan liikkeellä), ehkä Valamon luostari Heinävedellä, Hanko, ja pääkaupungissa sen merellisyys Suomenlinnoineen ovat hyviä kohteita. Niitä on esitelty ulkomaalaisille, ei tietenkään kaikkea jokaiselle.
(kiitos jo etukäteen haukuista... täällähän näyttävät jotkut määräävän mikä on oikein).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat