Vierailija

Reissuun lähtijää kiinnostaa aina sää. Nyt heräsi kuitenkin mieleeni seuraavanlainen kysymys: esim. Dubain lämpötila joulun jälkeisenä sunnuntaina päivällä klo 13 tulee olemaan +25. Onko kyseessä korkein lämpötila varjossa vai auringossa mitaten? Vuorokauden keskilämpötilaa ei kai ilmoiteta missään, vai?

Tarkkana kuin porkkana

Kommentit (3)

Vierailija

Jos yhtään virallisen makuinenkaan instanssi tuon lämpötilan ilmoittaa, niin kyllä se on varjossa mitattu. Mutta se on nimenomaan lämpötila varjossa klo 13 paikallista aikaa. Jos se Dubaista käsin ilmoitetaan noin. Päivän maksimilämpötila on mitä luultavimmin korkeampi kuin tuo klo 13 mitattu.

Suomen lehdistä esim. voi lukea lämpötilat klo 14. Minusta tuo klo 14 on Suomen aikaa. Eli tuolloin ilmoitettu lämpötila on vaikkapa Kanarialla mitattu klo 12. Onhan 2 tunnin aikaero olemassa! Mutta esim. Kyproksen lämpötila on myös paikallista aikaa klo 14, koska muistaakseni Kypros ja Suomi ovat samalla aikavyöhykkeellä.

Kyllähän noita vuorokauden keskilämpötiloja ainakin historiallisesti löytyy jostain. Mutta en nyt saa päähäni mistä... Pitäisi hieman haeskella. Jotkut sääsivut ilmoittavat sääennustuksissaan tuleville päiville sekä minimi että maksimilämpötilat. Onhan niistäkin jotain apua??

-baraja

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat