Kaupunkilomalle Las Palmasiin?

Vierailija

Haeskelen kivaa aurinkoista cityloma kohdetta, viikko tammi-helmikuun vaihteessa. Viime vuonna oltiin keskellä talvella Roomassa, sitä ennen on kokeiltu Malagaa ja Kairoa. Kivoja kaikki. Nyt tuli mieleen Las Palmas, sanokaa oisiko siinä meille kaupunkia viikoksi? Ei olla käyty koskaan Kanarialla eikä varsinaista rantamestaa kaivatakaan. Tai mitä muuta voisitte suositella?

Citykanit

Kommentit (8)

Vierailija

Tammikuun 2010 alkupuolella oltiin viikko Las Palmasissa ja ihan rentoa kaupunkilomaa se oli. Säätkin suosivat, sillä viikon aikana vettä satoi vain yhtenä iltana. Canterasin rannalla olevat mittarit näyttivät parhaimmillaan jopa +30 C, mikä nyt kyllä saattoikin hieman auringossa olevasta paikasta. Mutta sää oli ihan OK, varjossa +20..+25 C, illat kylläkin useimmiten viileähköjä. Mutta kerrankos kaupunkilomalla illalla hieman lämpimämpää laitetaan päälle eli villatakkia tai jotain pusakkaa on hyvä olla mukana, jos aikoo jollain ulkoplazalla nauttia mojitoista.

Itse olimme yllättyneitä Las Palmasista, sillä nykyään se on aikalailla vain espanjalainen, no kanarialainen, suurempi kaupunki. Turistit ovat niissä muissa rantakohteissa. Hotellina meillä oli Astoria, johon olimme tyytyväisiä. Katolla on uima-allas ja auringonottomahdollisuudet. Aurinkokin paistoi ihan riittävästi. Laiskottelimme oikein kunnolla ja meillä olikin Astoriassa puolihoito eli illalisen saimme hintaan 42 euroa /viikko/hlö. Todella edullista ja vaivatonta siis! Muutenkin Las Palmasissa yllätti edullinen hintataso. Se on mielestäni huomattavasti alle sen mitä jossain Inglesissä, Puerto Ricossa, Moganissa jne. on. Vajaan 400 tuh. asukkaan kaupungissa on paljon ostosmahdollisuuksia ja ilman muuta kannattaa käydä vaikkapa El Corte Inglesin tavaratalossa. Muitakin suuria ostoskeskuksia ja tavarataloja on, joten ostamisen iloa voi kyllä halutessaan harrastaa mielinmäärin.

Viikoksi nähtävääkin on ihan Las Palmasissa itsessään, esim. vanha kaupunki Vengueta ja Kolumbuksen talo siellä on \"must\". Sinne jopa pääsee aivan ilmaiseksi sisäänkin. Vengueta on muutenkin ihan mielenkiintoinen osa kaupunkia. Ja bussit kulkee kaupungilla ihan OK. Bono Tarjeta eli alennuskortti kannattaa ostaa Catalinan puistossa olevasta liikennelaitoksen kiskasta. Bussikuskitkin vaikuttivat jopa ihan avuliailta, sillä kerran ajoimme kaupungilla vahingossa aivan pahasti ohi määränpäästämme, mutta bussikuski tuli loppupysäkillä ihan omin jaloin tuomaan meidät bussille, jolla pääsimme takaisinpäin. Hänen bussinsa kun ei sieltä sitten lähtenytkään enää paluumatkalle ainakaan lähiaikoina...

Paljon olis hyvää kirjoitettavaa Las Palmasista, mutta valitettavasti aika ei nyt riitä. Mutta se meidän puolesta, että jos kaupunkilomaa nyt kaipaa, niin siinä on erittäin hyvä vaihtoehto. Varsinkin kun huomioi, ettei lentomatka ole mikään turkasen pitkä ja perillä odottaa suomalaisittain \"kesä\". Tuli tuosta tammikuun reissusta sen verran innostuttua, että olemme nyt joulukuussa menossa viikoksi ihan samaan paikkaan ja jopa samaan hotelliin. Joskus on kivaa, kun voi ottaa rennosti, eikä tarvitse liikaa ihmetellä uusia asioita. Paljon jäi kuitenkin tuossa kaupungissa näkemättä ja kokematta. Joten nyt uusi yritys. Ja jos intoa on, niin pääseehän Las Palmasista esim. bussilla muualle saarella, vaikkapa visitoimaan Puerto de Moganissa tai muualla. ;)

- baraja

Vierailija

Tuli hieman kiireellä ja \"silmät sikkurassa\" naputeltua tuota edeltävää viestiä... Las Palmasin vanhin osa on tietysti nimeltään Vegueta, tarkkaanottaen La Vegueta! Siellä on tosiaankin ihan kivan näköisiä vanhempia rakennuksia, pihoja, aukioita jne. Casa de Colonissa Kolumbus oleili aikoinaan pysähdyttyään Amerikan matkallaan Gran Canarialla. Aika komea katedraali löytyy sieltä myös sekä pienempi kirkko paikalta, jossa Kolumbuksen sanotaan rukoilleen ennen matkansa jatkamista yli aavan meren. Casa de Colonissa on aika paljon Kolumbuksen matkasta kertovaa esineistöä ja materiaalia. Sekä mm. Kolumbuksen hytin rekonstruktio Santa Maria -alukselta. Ilman muuta kannattaa poiketa mikäli Las Palmasissa lomailee.

Vierailija

Las Palmasista on palattu ja olipa ihan kiva reissu taas kerran aina säitä myöten! Ihan nopeasti tässä muutama huomio:
- Paras joulukuvaelma löytyi San Telmon puistosta
- Bussilla nro 3 kannattaa ajaa loppuun asti, siis Veguetan Alameda de Colon -kadulle asti. Matka on hieno kautta yläkaupungin, Alta Vista jne., ja määränpää aivan Kolumbuksen patsaan lähellä... Siitä hyvä jatkaa vanhan kaupungin tutkimista.
- Las Canterasin rannalla La Puntillassa upeaa taidetta hiekasta, \"hiekkalinnoja\" yms.
- El Muelle, ostoskeskus käynnin arvoinen, hyviä ravintoloita, valtava Wok-buffet, \"kirvespizzoja\" jne. Keskiviikkoisin Muellen sataman puolella \"euron päivä\" 100 Montadinos-nimisessä pikaruokapaikassa, meksikolaisvaikutteista ja maistuvaa. Pöydissä tilauslistat ja kynät... Valmiit tilaukset kuulutetaan nimellä.
- Itse yllätyksekseni huomasin, että esim. bussit nro 1, 2 ja 3 kaikki lähtevät nyt Catalinan puistosta. Viimeksi ainakin ykköselle joutui kävelemään sieltä jonkun matkaa.
- Las Areenas -ostoskeskus tuli myös käytyä, mutta henk.koht. pidin enemmän Muellesta. Las Areenas tuntui liiankin suurelta, ainakin käytävät oli niin hemmetin pitkiä.
- Joulukoristeluja mukavasti, mutta mielestäni aika hillitysti kuitenkin. Edullistakin ostettavaa löytyi paljon!!

Paljon olis kaikkea muutakin kerrottavaa, mutta nuo nyt oli päällimmäisenä mielessä. Ja niin - Astoria ei majapaikkana pettänyt nytkään. Ihan OK ja ehkä buffet-illallisissa oli nyt jälkiruuat jopa parempia kuin tammikuussa. Päivällä syötiin muualla, mutta illalliset kaikki Astoriassa, eikä tehnyt tiukkaakaan. Ihan hyvin maistui. ;D

- baraja

Vierailija

Pikkupäivitystä ja korjailua tuohon edelliseen: siis se Muellen ulkoseinämällä oleva keskiviikkoisin todella edullinen pikaruokapaikka on nimeltään Cerveceria 100 Montaditos... Webbisivutkin löytynevät osoitteesta: www.cerveceria100montaditos.com

Ja se vielä, että tuli poikettua Catalinan puiston ja El Muellen välisellä alueella sijaitsevassa tiede- ja teknologiamuseossakin, nimeltään Elder. Sisään pääsi vitosella, joka on aika kohtuullinen hinta. Kannattaa kyllä maksaa 2 euroa lisää ja mennä katsomaan 3D-esitys... Varsinkin nyt kun neljästä museon kerroksesta kaksi oli suljettuna remontin vuoksi. Kahden kerroksen versiona tuo Elder oli ehkä lievä pettymys, sillä meillä ei ollut mitään lapsia mukana. Siellä oli kuitenkin aika paljon lapsille tarkoitettuja fysiikan ilmiöiden experimenttejä.

Periaatehan tuossa museossa on, että kaikkeen saa koskea ja kaikkea pitää kokeilla. Aikaa kyllä tarvitaan, jos joka systeemiin siellä aikoo paneutua. Itseäni eniten kiinnostivat F-18 -hävittäjä ja avaruusaseman moduuli... Nyt me aikuiset käytimme kahteen kerrokseen noin 1.5 tuntia ja se oli hieman sellainen pikainen läpikäynti. Niin, ja remontin vuoksi paikan kahvilakin oli suljettu... Elder on kuitenkin yksi paikka, jossa aikaa voi Las Palmasissa viettää. Saisivat vaan nyt koko paikan kondikseen ja auki!

- baraja

Vierailija

Tuosta Las Palmasin Astoria hotellista vielä sen verran, että nyt siellä näytti huoneissa olevan säädettävä ilmastointi. Mielestäni ennen ei ollut, mutta nyt omassamme sekä jututtamiemme ihmisten huoneissa ainakin oli. Pikkuisen vaan oli säätämistä tuon ilmastoinnin kanssa, kun mitään pikaohjetta ei ollut tarjolla. Yritys ja erehdys -tyylistä opiskelua se ainakin itselläni oli. Eipä oikein ehkä uskoisi, mutta kyllä tuolla ilmastoinnilla kuitenkin käyttöä oli!

Tekivät tuohon Astoriaan ulkoportaat ja rampin uusiksi siinä ohimennen. Pian oli valmis tuo homma ja entistä ehompi astella sisälle hotelliin. Ihmettelin kyllä hieman tuota hommaa, kun ei minun silmälläni aiemmassakaan mitään vikaa ollut. ;D

Vierailija

Siis tuo äskeinen lisäyskin oli \"barajalta\". Hieman kypsyttää kun ainakin minulta meinaa aina unohtua tuo allekirjoitus. Mutta jotta se tulisi automaattisesti, niin kai se vaatisi jonkin rekisteröitymisjutun tälle forumille...

- baraja (muistinpas nyt!!!!)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat