hurghada joulun jälkeen

Vierailija

Olemme perheen kanssa lähdössä Hurghadaan pariksi viikoksi vuodenvaihteessa. Miten pääsee kätevimmin kentältä Safaga Roadin varrella oleviin hotelleihin? Miten rahanvaihto onnistuu? Millaista ruoka on? Kaikkia vinkkejä otan mielelläni vastaan.

Timppa

Kommentit (4)

Vierailija

Olemme olleet 5 kertaa Egyptissä ja kaikki hoituu:) siellä kun on kohteliaita ( joskus liiankin )palvelualan työntekijöitä enemmän kuin asiakkaita. Olemme kulkeneet bussilla hotelleille. Jos otat taksin, muista sopia hinta etukäteen ja koska olet vasta menossa lomalle, niin kirjoita sovittu hinta paperille. Pojat kun siellä yrittävät naruttaa mitä vähemmän olet saanut aurinkoa naamaasi...
Käsidesiä mukaan , ANTINAL-lääkettä kaiken varalta heti paikallisesta apteekista ja nauti lomasta! Helkky ja perhe

Vierailija

Kuten tirlittan jo huomauttikin niin täältä on poistunut useampiakin kirjoituksia. Oma vastauksenikin on siirtynyt bittien taivaaseen.

Hieman ihmettelinkin sitä seikkaa kun tuohon kirjoituksien lukemisen yhteyteen oli ilmestynyt parikin punaista ristiä kirjoitusosion yläosaan jossa toisessa oli \"poista\" ja toista mahdollisuutta en nyt muista. Todennäköisesti sitten tietokoneohjelma olisi antanut mm. minulle mahdollisuuden hieman karsia vaikkapa muiden kirjoittelua. Itse en moista mahdollisuutta käyttänyt/kokeillut mutta jollekin mahdollisesti kiusaus toimia moderaattorina on ollut liian suuri?

Eipähän tosin tuosta kirjoitteluni poistamisesta mitään vahinkoa koitunut, lähes samat asiat ovat jo tulleet esille muidenkin kirjoittelusta.

Laitetaan nyt kuitenkin osa tuosta kirjoittelusta uudestaan kun mielestäni aivan käyttökelpoinen vinkkki olisi ollut oma käytäntöni ottaa mukaan nipun yhden dollarin seteleitä. On mielestäni aivan sopivan kokoinen seteli (onhan seteli aina kolikkoa isomman tuntuinen ja paikallisilla ei ole kovinkaan suuria mahdollisuuksia saada kolikoita vaihdetuksi pankissa ) näitä sitten tarpeen tullen tuli käytetyksi mm.tippirahana.

Rahanvaihto onnistunee lähes jokaisessa hotellissa.

Käytössäni oli vain ja ainoastaan dollareita ja euroja, yhtään paikallista valuuttaa en käyttänyt koko aikana. (Poikkeuksena oli muutamasta ostoksesta takaisinmaksuna tulleet paikalliset pikkusetelit). \"Tinkaustunneilla\" ollessamme myyjän sanottuna lopullisen ja vihoviimeisen hintansa kysyimme mitä summa olisi eurona. Aina tuli vastaus euroiksi muutettuna. Tosin hieman tarkempi tuossa pitää olla ja ihmetellä josko kurssi tuntuu \"hieman\" korkealta. Siinäpä meillä sitten alkoi uusi tinkauskierros siitä mikä olisi oikea hinta euroina. Hyvin kuitenkin sopimukseen pääsimme.

Ruoka on ihan asiallista ja kovinkaan suurta mahdollisuutta ei ole saada ruuasta vatsatautia, kyllä siellä ruuan puhtaudesta huolehditaan. Tosin niitä pöpöjä sitten on mahdollisuus saada esim. rahoja käsiteltäessä. Useimmat niistä tuntuvat jo kädessäkin aika \"tahmeilta\" ja voi vain kuvitella mitä kaikkea ne sisältävät. Käsidesin käyttö on enemmän kuin suositeltavaa ainakin joka kerta ennen ruokailua.

Ei muuta kuin turvallista ja auringontäytteistä matkaa.

Igors

Vierailija

LÄMMINTÄ MUKAAN!

Olemme olleet kaksi kertaa jolulomalla Egyptissä, ja molemmilla kerroilla sielä on tuullut todella kylmästi. Toissa vuosi oli ihan kamala. Meillä kaikilla (2aik+2lasta) oli illalla sukkahousut tai kalsarit, farkut, pitkät paidat, neuleet, tuulenkestävät fleecet ja lapsilla hatut ja hanskat ja paleli ihan järkyttävän paljon. Ne perheet, joilla oli vain kesävaatetta, eivät voineet poistua iltaisin huoneesta. Ja päivällä piti etsiä tyyni kohta, että tarkeni olla auringossa. Viime viikolla tuttavaperhe tuli Hurghadasta ja he valittivat kylmää tuulta. Ihan oikeasti, ottakaa varulta lämmintä, tuulenpitävää vaatetta mukaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat