Kadonnut matkalaukku...

Vierailija

Jos menolennolla katoaa matkalaukku, saako lomakohteessa matkanjärjestäjältä korvauksia?
Ainakin AM on antanut jonkun könttäsumman ensiavuksi, onko kokemuksia muista?
Onko keneltäkään laukkua kadonnut?

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Periaatehan on, että voit hankkia välttämättömät tarvikkeet ensi päiviksi. Korvaus riippuu matkan luonteesta (liikematka/lomamatka) ja lentoyhtiöstä.

Vierailija

Markka-aikana Marmariksessa ei laukku tullutkaan samalla lennolla. Aurinkomatkojen toimistosta sain oppaalta 500mk tarpeellisiin hankintoihin.Lentoyhtiön kanssa en joutunut asioimaan rahaasoissa.

Vierailija

Plussa Aurinkomatkoille asiakkan hyvästä huoltamisesta. Mutta kyllä viime kädessaä niin kadonnet matkatavarat kuin rikkoutunut matkalaukku vastuumielessä on lentoyhtiöllä.

Vierailija

Vanhaa aikaa on se että jostain saa rahaa noissa tapauksissa, 500 on utopiaa. AM on Finnairin omistama eli siksi varmaan on joskus saanut käteistä rahaa.

Vierailija

Juu, ihan olet oikeassa, minun täytyy muistaa väärin, hyvä kun oikaisit. Siihen aikaan tuo 500mk on ollut hirveä summa rahaa, olisiko se sitten ollut 50mk, sillä sai kuitenkin alkuun kaiken tarpeellisen. Laukku ilmestyi seuraavana päivänä huoneen oven taakse.

Vierailija

et varmaankaan muista väärin, meillä jäi Mallorcalle mennessä laukku välille ja saimme tuon 500 mk, jonka sai käyttää välttämättömiin ostoksiin ja nimenomaan Aurinkomatkoilta. Laukku tuli seuraavana iltana, neljän hengen perheelle kuitenkin oli kaikenlaista hankkimista mutta ei tainnut ihan kokonaan korvaus kulua.

Tuulia

Vierailija

Vaimo kävi viikonloppuna Roomassa ja palasi ma. 6.12. Lufthansan lennolla Helsinkiin.
Matkalaukkua ei ole vieläkään kuulunut, järjestelmä vain kertoo että sitä etsitään edelleen. Onko kenelläkään hajua, että voisiko katoaminen liittyä Finnairin henkilöstön lakkoon tai siihen liittyviin tukilakkoihin Helsingin päässä? Siis esim. matkalaukkujen selvitys?

Vierailija

Matkatavaroiden käsittelyssä ei tuolloin ollut Helsingissä mitään katkoja tai erityisjärjestelyjä. Laukku on vaan mennyt väärään suuntaan.Eli Italiassa ei ole homma toiminut. Paineita on aiheuttanut varmaan sekava tilanne Euroopassa Espanjan lennonjohtajien lakon takia.Se lakkohan sekoitti aika laajasti lentoliikennettä eteläisessä Euroopassa etenkin.
Lufthansa on yksi niitä tarkimpia yhtiöitä.

Vierailija

OK - kiitos tiedosta. Noinhan voisi syy olla.
Mutta saas nähdä miten käy korvausten kanssa!
Matkavakuutus on, mutta hemmentinmoinen ruljanssi siitä tulee kun laukussa oli kasa kalliita joululahjojakin! Ja toivottavasti Lufthansa ja vakuutusyhtiö eivät alata pallotella asiassa.
On sitä vaan matkustaja aika onnettomassa saumassa tällaisessa - kaikki kadoksissa ja oikein tiedä mistä päästä alkaa hankkia uutta tavaraa (ja mikään rahahan ei niitä korvaa + mikä työ hankkia kaikki uusiksi!).
Mitäköhän EU tms. lait tällaisen turvasta sanovat?

Vierailija

Lentoyhtiö korvaa aika niukalla valuutalla, niillä on ns vakitaksat eikä ne päätä huimaa tänä päivänä, hyvät vanhat markka-ajat vi toki jo unohtaa! Kannattaa ehdottomasti olla matkatavaravakuutus jos väskyssä yhtään mitään arvokkaampaa, vaikka vain nippu city- tai bisnesvaatetta. Ei lentoyhtiön korvauksella saa kuin pari halvat kalsongit...

Vierailija

muutama vuosi sitten olin Roomassa ja näky oli lohduton. Siellä oli kasoittain matkalaukkuja (periaatteessa kaikkien saatavina). Matkatavaroiden henkilökunta hidasteli laukkujen kanssa ja odotteli pääsevänsä ylitöihin (tapa saada parempaa palkkaa). Me odoteltiin siellä laukkuja ensin noin tunti, jonka jälkeen alettiin kysellä laukkujen perään. Laukut tulivat sitten kahden tunnin odottelun ja etsinnän jälkeen.

Jos myös lähtiessä on sama porukka töissä, niin en yhtään ihmettele sitä, että laukut eivät tule perille.

Kaverini lensi joskus työmatkalle Torontoon, ja näytteitä (kenkiä) sisältänyt laukku löytyi loppujen lopulta Singaporesta. Eli ei koskaan tiedä, minne laukut menevät.

-Matkailija

Vierailija

Vakuutuskorvaukset ovat aika pieniä, ovat pienentyneet ajan myötä koska jos laukku katoaa, ihmisillä on tapana valehdella rankasti laukkujen sisällöstä. Vaativat mm. ostokuitteja ja niitähän on kyllä jos on vastikään ostanut lahjoja. Ilman kuitteja ei korvata. Laukkuhan saattaa löytyä eli ei kannata panikoida.
Olen kuullut vakuutusihmisiltä mitä kummallisemmista tarinoista liittyen vakuutuspetoksiin. Mitään arvokasta ei kannata laukkuunsa edes laittaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat