Vierailija

Kaksi pariskuntaa haaveilee lomamatkasta Dubaihin! Kaipaisimme tietoja, kertomuksia, kokemuksia kohteesta. Loma-aika mahdollistuu tammi-helmikuussa. Toki nettiä tutkiskelemme mutta paras ensikosketus tulee sinulta/teiltä kohteessa lomalleilta.
Välimeren ympäristön kohteet suht. tuttuja mutta nyt-jotain erilaisempaa :) Sitäpaitsi lyhyen matkan talvikohteissa palelee, joten Dubaissa ehkä tarkenee.
Jään tänne mielenkiinnolla kurkkimaan josko joku ihanainen matkailuintoilija/-jat haluaisi meidän uteliaisuuttamme tyydyttää!
Riitta

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Riitta. Käy lukemassa noita eri kirjoittajien matkakertomuksia osoitteesta:

http://www.paikkaauringossa.fi/kertomukset/

Ylärivissä olevasta laatikosta hae kohde Arabiemiirikunnat ja sieltä avautuu useita eri kertomuksia.

Siellä on myöskin minun kirjoitukseni, tosin omani käsittelee hyvinkin paljon kalamiehen kokemuksia.

Olen jokseenkin varma että noista eri ihmisten omista kokemuksista on hyötyä.

Igors

Vierailija

Hyvä Igors, en halua mennä muualle enkä kirjautua minnekään AM:n sivulle. Luotan arvostelukykyysi ja tykkään tyylistäsi, joten liikeneekö niitä hyviä vinkkejä tähänkin ketjuun?

Ei aloittaja, mut Dubai kiinnostaa

Vierailija

Kyllä tuolla antamastani linkissä eteenpäin klikkaamalla voi lukea noita matkakertomuksia ilman että rekisteröityy sinne.

Edelleen suosittelen siellä käymistä sillä siellä on muistaakseni kolmetoista eri juttua tuosta kohteesta.

Juu, juu kaikille, tai ainakin yhdelle, tiedoksi että tiedän kyllä mitä ajatuksia herättää tämäntapainen matkakertomuksien kirjoittelu tänne
Ps. Olen poistanut tästä mm.tuon kalastusosion joten vassokuu vai miten se hienosti sanottuna menikään. Igors

...\"Saaliiksi sain vielä toisenkin muovipussin ja noin parimetrisen nailonnarun pätkän. Vaikka kalantulo olikin suoraan sanottuna per...tä niin ei tämä kuitenkaan hukkaan heitettyä aikaa ollut. Siinä olin ikäänkuin pikkupoikana jälleen onkimassa ja viettämässä laatuaikaa itseni kanssa jättäen koko aikuisten pahan maailman ulkopuolelle.

Dubai on erittäin turvallinen paikka. Asukkaat ovat aika ystävällisiä eikä rannat tai muukaan maisema ole lialla sotkettu. Alkoholipolitiikka voi joillekin aiheuttaa pientä hämminkiä mutta yleensä hoteleissa saa kyllä alkoholia, siis hoteleiden ravintoloissa ei esim. huoneistohoteleissa. Tämä nyt kuitenkin on seikka josta ei niin paljoa vahinkoa ole.

Ruokapaikkoja on moneen makuun. Kävimme emännän kansa, kuten tapanamme on, sekä ns hienoissa ravintoloissa, että myös aivan paikallisille tarkoitetuissa ruokaloissa. Ymmärrettävästi hintaero oli huimaava. Halvemmissa paikallisille tarkoitetuissa ruokapaikoissa hinta sattoi olla alle kaksi euroa kahden ihmisen ruokailusta. Suosittelen kokeilemista vaikka hygieenia voi jopa hieman herättää ansaitttua pelkoa. Tässä yksi esimerkki joka ei sovellut heikkohermoisille:

Olimme erään kujan päässä ja kun rupesi tuo ruoka-aika olemaan niin päätimme poiketa paikkaan jossa ei taatusti ole turisteja ollut kovinkaan montaa. Paikalla oli yksi neljän hengen pöytä ja yksi kahden hengen pöytä. Pöydät olivat sen näköisiä että niitä ei ollut pyyhitty viimeisen kuukauden aikana. Tilasimme ystävälliseltä omistajalta ruokalajin ja juomaa. Alkupaloiksi tuli salaattia jota söimme hyvällä ruokahalulla vaikkakin esim. lautanen oli verhottu servettipaperilla ja sen alta ei paljastunut mitään kovinkaan ruokahalua kiihottavaa näkyä.

Siinä sitten syödessämme emäntä kysyi mikä sinun tuli. Sanoin että katsos mikä tuolla on. Hiirulainen tallusteli siinä lattialla vain metrin päässä minusta. Pelotin sen pois ja odotimme ruokaamme. Sanoin emännälle että mikäli vielä syömme tuon tilaamamme annoksen ja jos siitä ilman haittavaikutuksia selviämme, niin sitten voimme varmaan syödä missä tahansa. Söimme ruuan joka oli todella hyvää kanaa ja mitään haittavaikutuksia ei tullut.

Kävimme monessa muussakin tuollaisessa pienessä ruokapaikassa ja kyllä yleensä se hygieniataso oli parempi kuin eo paikassa. Palvelu monissa tämäntapaisissa paikoissa on erittäin ystävällistä ja samalla saa tutustua paikallisiin ihmisiin. Suosittelen vaikka tuo yksi paikka hieman olikin....

Ostoksia emme oikein tehneet kun ainoa mielestämme järkevä ostos olisi ollut kulta. Sitä sitten olikin monessa liikkeissä lähes tuhansia kiloja ja hintakaan ei ollut mikään paha. (maailmanmarkkinahinta) Muuten ostokset ovat lähes samantapaista joka puolella maailmaa. Kyllä Basaarityyppisissa ostospaikoissa voi tehdä itselleen mielenkiintoisia löytöjä ja sitten tietenkin on mahdollisuus mennä aivan länsimaisiin ostosparatiisiinkin. Uskoisin että jokaisen makuun löytyy jotakin.

Lämpötila oli aivan sopiva ja muutenkin kaikki meni ihan hyvin. Ainoan miinuksen voisin antaa aurinkomatkojen paikalliselle oppalle. Naishenkilö keskittyi lähinnä kertomaan kuinka hyvin heillä, siis ei työtätekevillä siirtotyöläisillä, menee. Samoin ärsytti ko henkilön kertomukset joista jäi mielikuvaksi vain se kuinka hyvin heillä itsellään menee kun oman firman kautta tätä työtä tekee ja kuinka naiset omissa juhlissaan vain pitävät Pariisista ym muista hienoista paikoista ostettuja vaatteita ym. kerskailua omasta elintasostaan. Tuntuikin kuin me normaalit turistit olisimme joitain köyhällistyä joita nyt sitten hänen pitää opastaa. Olemme varmaan tehneet aurinkomatkojen matkoja varmaan kymmenkunta ja tämä opas on negatiiivisen listamme ykkösenä.

Paras suositus minkä yleensä voi matkakohteelle antaa on se seikka joita emännän kanssa aina matkan jälkeen keskustelemme on se että mennäänkö vielä joskus uudelleen. Kyllä tänne voitaisiin vielä uudelleen palata. Parhaat plussat tulee turvallisuudesta, lämpötilasta ja lentomatkan lyhyydestä\".

Vierailija

Noudatin linkkiä Igors ja kas, Dubai avautui kertomuksineen eteeni.
Upeaa kumminkin oli nähdä juttusi myös täällä. Olet kuvailija...Kiitos!
Nyt haaveilemaan, suunnittelemaan ja toivomaan. Toteudu matka....toteudu!
Riitta

Vierailija

Tässäpä ihan arkisia kokemuksia lukuisilta Dubain reissuiltamme. Paikka on turvallinen, yölläkin voi olla liikkeellä rauhallisin mielin. Taksit ovat edullisia, julkinen liikenne toistaiseksi lähes olematonta (tosin metrolla pääsee jo jonkin matkaa).Kauppoja, ostokeskuksia...loputtomiin. Karaman-nimiseltä alueelta saa halpoja (feikki)tuotteita. Lasten kanssa olemme syöneet joskus edullisesti ostokeskusten yläkerrassa. Ne on pyhitetty kaikenmaailman ruokapaikoille, hyvää ja halpaa. Talvellakin tarkenee, ja hyvin. Käykää ihmeessä edes kerran Jumeirah Beach Parkissa. Se on ihana, valtavan suuri puistoalue, josta löytyy rantoja ja altaita (taksilla pääsee). Historiallisia nähtävyyksiä ei juuri ole, rannalla olevalla pienellä museoalueella löytyy jotain paikallista historiaa. Emiraatin alkoholivapaa politiikka sopii meikäläiselle loistavasti. Kaduilla eivät juopot räyhää, eikä kännikalat rumenna katukuvaa. Uskon, että nautitte matkastanne!

Kokemusta

Vierailija

\"Kokemusta\" nimimerkille ihanaiset kiitokset matkatunnelmien jakamisesta. Imaisin jokaisen sanan ja makustelin niitä innokkaana.
Matkakuumeen elohopeakäyrä nousee nousemistaan. Todennäköinen onnistumisajankohta on helmikuun aikana. Kaipa siellä lämmintä riittää silloinkin :)

Riitta

Vierailija

Dubaissa tuli oltua 2008 tammikuussa. Paikasta jäi ihan mukava kuva ja tekisi mieleni käydä uudelleenkin. Kyllä siellä viikko vierähtää, sen verran on kuitenkin erilainen kulttuuri. Hyviä ruokapaikkoja löytyi aina kiinalaisia myöten. Intialaisuus on kyllä aika vahvasti näkyvillä siirtotyöläisten kautta. Krikettiä siellä pelattiin isommilla parkkipaikoilla jne. Abu Dhabissa käytiin päivän retkellä ja se oli hintansa väärti. Ei nimittäin ollut edes kovin kallis ja sisälsi erinomaisen buffet-lounaan paikallisessa Hiltonissa!

Suurin ongelma vaan tuon viikon aikana oli sää! Varmaan poikkeuksellista, mutta harvase päivä satoi ja niinpä paikoitellen kadulla oli aikamoisia vesialtaita ja kun joissain ostoskeskuksissa olimme, niin sieltä jostain ylhäältä norui vesi kaupan lattialle. Siellä oli saaveja ja ämpäreitä aseteltuina sopiviin paikkoihin ja siivousporukat kuivasivat lattioita. Itse olen ajatellut, ettei tuo ollut kovin normaalia tuolle ajankohdalle ja tuolle seudulle. Mutta niin vaan oli aika huonot kelit, paljon huonommat kuin esim. tammikuussa 2010, kun olimme kaupunkilomalla Las Palmasissa. Eikä ollut puhettakaan mistään helteistä siis Dubaissa tuolloin.

Ja liikenne oli aika sekaisin, sillä juuri siihen aikaan George W. Bush oli valtiovierailulla siellä! Muutenkin takseja oli aika vaikea saada ja välillä niiden ajointo tuntui ihmeen huonolta. Oliko jotain parempaa keikkaa tiedossa, pikkuajot eivät todellakaan napanneet. Lisäksi siis ruuhkia, ruuhkia. Ehkä metro helpottaa! Kävellen me siellä sitten aika paljon menimme, sillä monet nähtävyydet olivat siinä lähellä. Samoin kuin se lahdenpoukama Creek. Toinen pikkuharmi sään lisäksi oli se, että sain siellä vatsani hieman sekaisin. Olisko ollut lähes 30 vuoteen eka kerta, mutta joku pöpö sieltä pelmahti. Ehkä oli peräisin jostain halvemmasta intialaispaikasta, en tiedä. Kaikkea kun kokeiltiin. Hotellin eteläintialaisessa ravintolassa oli niin tujakkaa vindaloo chickeniä, että semmoinenkin vois vatsaa ärsyttää. Oli siis todella tulista!!

Halpoja ostoksia tehtiin myös aika paljon, kai siellä oli jokin alennuskausi päällä. Ei maksaneet laukut eikä vyöt, kengät yms. paljon mitään. Kultakaupoille emme ryhtyneet, mutta kyllähän tietysti kultasoukissa eli basaarissa käytiin. Vaikka meillä nyt oli ilmeisesti hieman huonoa onnea, niin ihan mukava muisto paikasta jäi. Paikallisten ystävällisyys ja huolenpito alkoi jo tullessa lentokentällä, siellä ei itkevien lasten tarvinnut perheineen jonottaa, vaan heidät ohjattiin tosi tyylikkäästi jonon ohi ikäänkuin VIP-henkilöinä. Aika rauhallista ja mukavaa lomailua siellä, alkoholin \"vähyys\" sopi meille ihan hienosti. Kulttuuri siellä on siis erilainen kuten kaikki tietävät. Sen kun pitää mielessä ja toimii sen mukaan siivosti niin hyvin menee. Ei muuta kuin hyvää reissua U.A.E:hen, on siellä ihan hyvä käydä ainakin kerran!

- Mr. H.

Vierailija

Vaikka tuota Paikka auringossa palstaa on täälläkin parjattu ja moitittu oikein olan takaa, niin matkakertomus osio on siellä aivan huippua!

Jos on matka tiedossa niin sinne vain rohkeasti lukemaan muiden matkailijoiden aivan omakohtaisia kokemuksia. Ja lukeminen tapahtuu aivan vapaasti, ilman mitään kirjautumisia.
Suosittelen lämpimästi!
(tämä ei ole maksettu mainos.)
Tirlittan.

Vierailija

Kyllä Igors, luettu on suurella hartaudella! Matkaan lähtö 30 01 -11. Nyt mietityttää säätila joka oli p.o. matkailijalla ollut sateinen. Sille ei toki mahda mitään, vastaanotetaan pisarat, pilvet ja auringon pilkahdukset :)
Kyl tämä reissun suunnittelu on ISO osa itse matkaa. Joten jatkan sitä hetkittäin....joka päivä!
Riitta

Vierailija

Olemme olleet Emiraateissa todella monta kertaa ja yleensaä aina tammikuun alussa eli koulujen loma-aikana. Yhden ainoan keran satoi muutaman minuutin ajan. Se oli todella hämmästyttävää. Tammikuussa lämpötila on päivisin kivunnut aina reippaasti yli kahdenkymmenen asteen, iltaisin on tietysti viileämpää. Olimme Dubaissa viimeksi maaliskuussa, jolloin alkoi olla jo liian kuumaa (minun makuuni, vaikka auringosta pidänkin). Nyt olemme taas lähdössä tammikuun alussa, ja uskon/toivon, että aurinko paistaa entiseen malliinsa.

Kokemusta

Vierailija

Vuotuinen sademäärä Dubaissa on kai noin 100mm ja vissin aikamoinen osa tuosta tuli meidän reissumme aikana tammikuussa 2008. Uskoisin että sateisimmat päivät tuolloin olivat ihan siinä tammikuun puolivälissä. Siinä Dubai Creekin suulla lähellä taksi-ja bussiasemaa olevan Carrefourin luona tiellä oli ainakin 10 metriä kanttiinsa oleva lutakko, josta ei voinut jalkaisin yli mennä, kun vettä oli hyvinkin parikymmentä senttiä. Ja ainakin Carrefourin sisätiloihin tuli vettä katosta läpi niin, että siivousväellä oli kiirettä ja vesiastioita oli kassojenkin luona ja muutamat kassat oli suojattu \"sadetakeilla\", jottei elektroniikka olis kärsinyt. Oli tuo aika outoa, kun on yleensä tottunut ajattelemaan toisenlaisia kelejä siellä.

Huonoa onnea tuo meillä varmaan oli ja onneksi kohtataisen hyviä päiviäkin oli. Ei siis kuitenkaan joka päivä satanut kaatamalla, mutta osoitus tuo kuitenkin on, että luultavasti siellä sade on todennäköisempää kuin monin paikoin Saharassa... Hyvää matkaa kuitenkin kaikille Dubaihin aikoville. Aion siellä itsekin vielä joskus käydä. Jos vaikka tuo uusi metro tekisi liikkumisesta siellä hieman joutuisampaa kuin mitä se oli tuolloin kohta 3 vuotta sitten!

- Mr. H.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat