Matkailuautolla matkalle

Vierailija

Töiden takia aikanaan hommattu asuntoauto eli työmaakoppi tuli vaihdettua uuteen ja nyt on tarkoitus vähän koluta kotimaata ja totutella lomamatkaa(eurooppa)varten. Polttoaineen kulutus,vesisäiliöiden riittävyys,tarpeellisia työkaluja keittiöstä huoltoon.Kohtuullinen ajomatka päivässä tai iltahämärässä. Eli tavallaan henkisesti valmentautua sinänsä arkiseen asiaan. Karttoja on kohtuullisesti mutta
navigaattori on kysymysmerkki. Reissua on jaettu alustavasti kuukauden jaksolle ja tarkoitus on olla enempi paikallaan kuin kulkea.
Mikäli täällä on reissuja tehneitä niin heittäkääpä vinkkejä matkaan.Ei kohteista vaan liikuntamuodosta.

Kommentit (7)

Vierailija

Meidän perhe on vuokrannut asuntoauton TouringCarsilta kaksi kertaa, kerran Suomessa ja kerran Norjassa. Mainio tapa matkustaa. Hieman triviaali vinkki tuli ensimmäiseksi mieleen: vessasäiliö täyttyy nopeasti, joten siirryimme käyttämään leirintäalueiden ja ravintoloiden wc-palveluja. Ketteräkin Fordin koneella kulkeva auto on, vuonomaisemissakin. Ja halvaksi tulee lomailu, kun jääkaappi kulkee mukana ja majoitustilat.

Vierailija

Polkupyöriä ei tarvinnut pohtia. Nuoriso kävi ruutua selaamassa ja ohje oli selvä. Ketjuvetoset matkaan. Sinänsä aivan kiva,eipä tarvi joka kinttupolulle lähteä autolla yrittämään. Niistä ei synny edes painohaittaa. Autokatoksen värkkääjä lupasi tehdä suojapeitteen päälle niin ovat koukuissa pöly ja näkösuojassa. Nuo nestesäiliöt on niukat. Tuli havaittua jo tuossa edellisessä, mutta silloin saatiin yleensä kytkettyä työmaan viemäreihin. Niille ei oikein ole laajennustilaa vaikkei tarvi pakkasta ajatella. Asetelma on vähän epätavallinen sikäli että tuota työmaavaunua en ajanut kuin jonkun siirron,ehkä muutaman sata kilometriä,joten aloittelija täysin reissaamisessa tällä muodolla.
Esimerkiksi tuo kulutus,suomessa ei mitään väliä,mutta tuolla itärajan takana on huoltamot hetkittäin hyvin harvassa. Toinen kiusa on maantiekartat. Niiden tarkkuus ei pärjää kotimaisille alkuunkaan.

Vierailija

Ehkä vältettävää. Tosin kaupungista ja ajankohtasta riippuen niin eräisiin keskustoihin ei kannata matkailuautolla lähteä seikkailemaan.Siellä voi olla kiintoisia tutkailtavia mutta muutama rasittava seikkailu suurkaupungin ruuhkassa on opastanut käyttämään metroa tai taxsia. Eli ajokki parkkiin aseman viereen ja kiskovehkeellä loppumatka.

Vierailija

\" Hieman triviaali vinkki tuli ensimmäiseksi mieleen: vessasäiliö täyttyy nopeasti, joten siirryimme käyttämään leirintäalueiden ja ravintoloiden wc-palveluja\"
Voi herran jestas. Sen voi tyhjentää välillä. Ei sitä jätetä auton palautuspaikkaa odottamaan.

Karavaanari

Vierailija

Meidän matkailuautoon mahtuu moottorikelkka takasäilöön. Perheen maskuliinit näkyvät tykkäävän tästä ominaisuudesta (Lapin reisuilla).
*Sini*

Vierailija

\"Voi herran jestas. Sen voi tyhjentää välillä.\"

Kyllä kyllä, mutta en rakasta sitä hommaa yhtään joten minäkin käytän mieluummin muita vessoja!
Sinänsä on mukavaa että on oma vessa aina messissä, varsinkin lasten kanssa.

Pipana

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat