Kokemuksia joulutoreista

Vierailija

Olen kiinnostunut kuulemaa kokemuksianne Euroopan joulutoreista eli koska, missä jne.
Omatoimisena ehkä edullisempi,matkanjärjestäjät ottavat kovat hinnat eli mielestäni turhaa kun mitään opastusta ei tarvi.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Itse olen kolunnut vuosikymmenten aikana lukuisia lähinnä saksalaisia joulutoreja ja ne ovat toinen toistaan ihastuttavampia ja vuosi vuodelta runsaampia. Nykyään saa kohtuuhinnnalla lentoja mm Müncheniin, joka on mielestäni ainakin talvisaikaan ehdottomasti tunnelmallisempi kuin esim. harmaa Berliini. Münchenistä käsin on helppo käydä vaikka Salzburgissa Itävallan puolella, Nürnbergissä, jos pitää muista isommista kaupungeista, sekä lukuisissa etelä-baijerilaisissa pikkukaupungeissa katsomassa torien lisäksi kauniita maisemia. Toreilla on mittava määrä laadukasta käsityötä ja erilaisia jouluherkkuja joko heti maisteltavana tai mukaan ostettavana - ja taso on jotain vallan muuta kuin täkäläinen joulutorinen (toki täälläkin joskus törmää kivaankin joulutoriin). Joulutoreja löytyy kyllä joka kolkasta, netistä löytyy lähempänä vuoden loppua ihan luetteloitakin eri alueiden toreista.

Sinna

Vierailija

Vain Brysselin joulutorilla olen ollut ja oli kyllä hieno kokemus. Saksaa ajattelin minäkin seuraavaksi eli sopivan hintainen lento vaan ja parikis-kolmeksi päiväksi. Se minuakin hämmästytt (tai ei oikeastaan) miten tasokasta tavaraa oli Brysselissä. Meillä on Tuomaan markkinat mutta ei lainkaan niin upeta, muualla osaavat hillityn koristelutyylin.
aloittaja

Vierailija

Ihania ja tunnelmallisia joulutoreja löytyy myös Wienistä. Suurin, eli Wiener Christkindlmarkt raatihuoneen edessä, avautuu tänä vuonna 13.11. Toreja on useita eri puolilla kaupunkia.

Vierailija

Tukholma ja Vilna koettu, mutta itselläkin mieli halajaa kauemmaksi. Saksan joulutorit ovat kertomusten mukaan mahtavia. Ja onhan siinä muutakin kuin torit, voi tutustua samalla uusiin kaupunkeihin.Brysselissä oli kiva joulutori.

Vierailija

Martta: Tallinna, Riikan ja Vilnan torit minäkin nähnyt ja kolunnut, mutta aika kaukana on niiden taso verrattuna saksalaisiin.

Sinna

Vierailija

Baltian maiden joulutorit ovat lähinnä \"kotikekoisten\" tavaroiden myyntiä mutta Saksassa, Itävallassa, Brysselissä on aikalailla erilaista.Ei ole mitään käsintehtyjä tavaroita vastaan sinällään mutta kaipaa jotain muutakin.
Tänä vuonna mennään Skansenin joulumarkkinoille, miljö on sekin jo kiva sinänsä.
Liettuassa tehdään käsitöinä ihastuttavia villakäsineitä, niitä on myynnissä muulloinkin kun joulun aikaan. Niitä on ostettu, ovat kestäviä.

Vierailija

Tarkoittaako tuo jotakin aivan erilaista teollista tavaraa? En ole koskaan Euroopan joulutoreilla käynyt.

Olen kuitenkin henkeen ja vereen jouluihminen ja mielestäni joulun henkeen kuuluvat juuri nuo aidot
käsintehdyt tavarat ja koristeet.
Tirlittan.

Vierailija

Saksan ja yleensä keskisen Euroopan joulutoreilla on enemmän ruokaa myynnissä, siis ns. kestotuotteita. Ja gluchweinia tietysti.
Baltiassa on kirjavampaa siinä suhteessa että rihkamaosastoa löytyy enemmän mutta myös aitoja käsitöitä. Suunnilleen 10 v on siitä kun oltiin edellisen kerran Skansenin joulumarkkinoilla, nyt sinne uudestaan. Paikkana Skansen on tunnelmallinen.

Vierailija

Jostain syystä pidän etenkin Vilnan tunnelmasta, ja sieltä olen ostanut mielestäni todella laadukkaita aitoja käsitöitä edullisesti. Muun muassa aivan ihania ohuita ja tyylikkäitä villashaaleja.

Ihan totta puhutte, ei pikku Vilna vedä vertoja tarjonnan laajuudessa Saksan suurille joulumarkkinoille. Mutta kodikasta ja tunnelmallista siellä on. Vanha kaupunki on nykyään todella viehättävä.

Martta

Vierailija

Vilna on aivan juttunsa, samaa mieltä Martan kanssa. Siellä on toreja useinkin eli sunnuntaisin on Gediminolla koko kävelykatu täynnänsä maaseudulta tuotuja tuotteita. Niin oli viime sunnuntainakin, ei tosin ostettu siitä mitään, vaan sieltä toiselta torilta joka on Picture galleryn lähellä. Ostettiin lahjaksi muutamat ihanan lämpimät villakäsineet.
Joulukoristelut Vilnassa ovat muuten mahtavat eli tosi tyylikkäät, ei mitänä punaista, 2 isoa joulukuusta on keskustassa, ja kauniita valoja siellä täällä.Pidän ihmisistä seillä, eivät tuputa mitään, saa valita rauhassa ja hinnan kertovat, joku osaa hieman enemmänkin englantia.

Vierailija

Täältähän saa aivan mahtavia matkavinkkejä,kiitosta vaan!

Eilen laitettiin tyttären kanssa mietintämyssyyn josko lähdettäisi ennen joulua Tukholmaan joulutorille. Samalla voisi katsastaa tuon kiinalaisen terrakottasotilas näyttelyn, meille se olisi mielenkiintoinen.
Monet kerrat olen kaihoten sotilaista kuvia katsellut,mutta tuskin koskaan pääsen Kiinaan asti niitä katsomaan. Tulisi lyötyä kaksi kärpästä samalla iskulla,kun tuo Tukholmakin on minulle ennestään joksenkin tuntematon.
Onko täällä joku tuossa näyttelyssä jo käynyt?
Tirlittan.

Vierailija

Tukholman matkaa ajattelevien kannattaa katsastaa Norwegian.com:n lentotarjonta. Pääsääntöisesti noin 60 eurolla edestakaiset lennot, jos matkustaa arkena, viikonloppuisin vähän kalliimpaa, mutta joka tapauksessa edullisempaa kuin perinteisillä Finnairilla, SASlla tai Blue1llä.

Hotellia kannattaa katsoa esim. www.scandichotels.fi sivuilta. Jos kyse viikonlopusta, varauskoodilla STC saa todella edullisia hotellihintoja, alkaen 590SEK /yö.

Jos haluaa katsella enemmän nähtävyyksiä ja kierrellä kaupunkia, kannattaa ottaa hotelli www.tukholma.com sivujen kautta, koska siellä varauksiin sisältyy myös Tukholma a la carte -kortit, joilla ilmaiset liikennevälineet +
nähtävyydet 8esim. sisäänpääsy Skansenille, jossa viikonloppuisin joulun alla hyvät joulumarkkinat). Jos lapsia matkassa, heistä ei peritä maksua tässä järjestelmäss.

Vierailija

Muutamassa tunnissa ei tukholmaa paljoa katsella, etenkin jos on \"uuno\" eli ei tunne kaupunkia sen paremmin. Yhdessä kohteessa ehtii käydä kyllä oli se sitten joku sotilaskohde tai nuo kuulut Skansenin joulumarkkinat.
Hotelli kannattaa ottaa jos haluaa enmmän nähdä, ja tietysti lennot. Taitaa joulumarkkinoiden aikaan olla laivamatkat jo myytyjä tai sitten tilaa on vain kalliimmissa hyttiluokissa.

Vierailija

Kyllä nuo suuret joulutorit Euroopassa ovat kokemisen arvoisia, mutta vielä enemmän tunnelmaa löytyy paikallisten kaupunkien omilta viikonloppujoulutoreilta. Sellaista kannattaa etsiä, jos menee jollekin suuremmalle torille, netistä löytyy paljon ilmoituksia. Montreuxin joulumarkkinat Sveitsissä ovat hulppeat markkinahumun täyttämä tapahtuma, mutta ajomatkan päässä Ranskan puolelta löytyy sitten pienempimuotoisia ja tunnelmallisempiakin.
Jeanper

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat