Mihin perustuu.

Vierailija

On ylistetty omatoimi ja kulttuurimatkoja kaupunkeihin. Ovat (ehkä) hienoja ja arvokkaita.
Mutta kun matkatoimisto vie ja majoittaa viikonlopun eli 3 vrk hintaan Rooma 260 e Praha 250 e Lontoo 299 e Lissabon 280 e Barcelona 299 e Pariisi 290 e Eihän tällä summalla pärjää Suomessa kylpyläviikonloppua. On tietysti kiva verrata kun rantalomarippeitä jaetaan alle 300 e
mutta mistä alentaa viikonloppureissua joka on valmiiksi alle 300e.
Tietysti matka maksaa jos pistää tonnin tuliaisiin mutta se on jo vilpillistä kehuntaa.
Huomioiden lentojen yleisen tason,pitäisin näitä halpoina.

Kommentit (13)

Vierailija

Käsittämätön viesti, mikä sen pointti on? Minne matkatoimisto vei sinut noilla mainitsemillasi hinnoilla? Nuo ovat pohjahintoja jollekin erittäin halvalle lennolle (halpisyhtiö), halvin mahdollinen majoitus kaupungissa (kaupungin ulkopuolella varmaan)eli budjetmajoitus, ei sisällä mitään eli ei edes aamiaista.
Jos haluaa halpaa on reissu varattava noin vuotta aikaisemmin ja kuka niin edes pystyy tekemään. Halvat lennot ovat muutosten ulkopuolella eli sitovia.
Ne jotka todellisuudessa menevät kaupunkimatkoille ovat ihan eri porukkaa kuin halpismatkailijat. Syntyy ajatus: nyt on päästävä jonnekin kivaan kaupunkiin, ktasonpas nettitoimiston sivuilta pääseekö sinne minne mieli halajaa. Onnistuuhan se, noin kuukautta aiemmin jos ostaa matkan (varaus ja maksu välittömästi), hinta on edullisempi kuin jos ostat vaikka viikkoa ennen h-hetkeä.
Riippuen sitten maan/kaupungin hintatasosta,rahaa ruokailuun (se on nautinto), pääsymaksuihin, takseihin, ostoksiin menee vaihtelevasti.
Aloituksen on tehnyt sellainen joka ei ole koskaan reissua kaupunkiin tehnyt - matatoimisto on asianomaisen \"vienyt\" korkeintaan Tallinnaan!

Vierailija

kaupunkeihin voi ostaa Tjäreltäkin 3 pv matkoja, niitä mainostavat. Hinnaksi annetaan halvin mahdollinen jossa ei ehkä ole edes tilaa, lento on tarjouksen antohetkellä halpa jos sitä käytännössä edes on... eli nuo ovat mainoksia. Kun niitä alkaa etsimään, ei niitä käytännössä löydy. Ja matkapäivät ovat jotkin määrätyt jolloin ei kysyntää ole lennoille tai majapaikkaan ollut.
Tjäre on nimenomaan usein mainostanut eioota.

Vierailija

Ihan normikäytäntö on että hinnat on alkaen.
Tässä on käytäntöä muokattu, sillä nuo ei todellakaan ole halvimmat.
Träreborg on näköjään leimattu \"halppisyhtiöksi\"
Ilmeisesti Finnair on \"myös halppis\", Kreetan viikon matkoja myy alle 300 e. Onkohan siellä koko saarta edes.
Syntyykö hieno kaupunkiloma siitä, että etsii kalleimman lennon ja kalleimman hotellihuoneen.
Sitäkö tuo kulttuuri on.

Vierailija

Tälläpä ketjulla on mukava otsikko, voi kysyä ihan mitä vaan ja aina on oikeassa ketjussa. Käytänkin sitä heti hyväkseni.

Omasta mielestäni olen ihan tavallinen mummeli, hienohelman muottiin minulla ei ole valmiuksia.
Pidän taiteesta ja historiasta ja siksi olenkin tehnyt kaupunkimatkoja Roomaan tutustuakseni sen kulttuuriin.
Tänä vuonna olen löytänyt nuo Pietarin taideaarteet ja tehnyt sinne jo kaksi matkaa, (lisääkin tulossa.)
Näistä matkoista olen saanut palautettakin, on kirjoitettu jotta joku matkustaa vain \"neukkulaan\" tai jänkhälle.

Kysynkin nyt, mihin perustuu että on hienompaa tutustua taiteeseen lännessä kuin idässä?
Johtuuko se siitä että on halpaa matkustaa Pietariin vaiko ihmisten ajatusmaailmasta ja ennakkoluuloista?
Minulle on aivan samanlainen taidenautinto katsonko Rubensin taulua Roomassa vaiko Pietarissa.
Tirlittan.

Vierailija

Juuri tultiin Budapestistä. Malevin reittilennot ja seitsemän yötä neljän tähden hotellissa. Hinta 308 euroa. Hotelli ei ihan ollut neljän tähden arvoinen mutta siisti, asiallinen ja keskustan tuntumassa.
Halvalla pääsee, jos/kun osuu oikealla hetkellä netin ääreen!
Hartonen

Vierailija

Vastaajalle 8.47
Kuulemma käsittämätön viesti ? Aivan selkeästi 3 vrk Rooma 260 e. Mikä meni ohi käsityksen ? Vrk on vuorokausi. Rooma on Italian pääkaupunki ja 260 e on matkatoimiston pyytämä hinta. Mutta sitten käsitystä löytyy, heitellään arvioita miten sattuu. Reissut on kuulemma varattava vuotta aiemmin. Mitenköhän matkatoimisto tuollee sekoilee, kyllä nuo matkat on tulevalle talvelle ei seuraavalle.Oisko esite myöhässä vuoden verran?
Sitten pitkälti turhaa lässynlässyn. Loppuun on kuitenkin heitetty varma tieto, aloituksen tekijä ei ole kaupunkia nähnytkään.!

Vierailija

Kattelin kartalta noita järren hotelleja. Löytyy keskustasta ja joku rauhallisemmalta sivustalta.
Eli väärin moitittu. Sitä en muistanut varmentaa
oliko aamiaista,koska tuon tasoluokan hotelleisa se on vakio. Jos ei sisälly matkan hintaan niin maksaa ne muutamat kympit. Osa hotelleista on vanhoja rakennuksia niinkuin monasti keskikaupungilla, mutta on selvää että niitä huolletaan ja nykyaikaistetaan aika tiuhaan.
Mutta nyt oleelliseen. Jos tällaiset hinnat on vakiomyyntiä niin mistä syntyy kallis kultuurimatka. Mitä pitää tehdä että matka tulee kalliinmaksi kuin parjatut rantalomaryteiköt.
Museot on yleensä halpoja lippujen puolesta. Rantalomalla menee vesipuistoon varmasti enempi.

Eli ei pidä pauhata potaskaa kun perustetta ei löydy. Jos joku erikoisuus on ja varmasti onkin, se pitää selventää eikä yleistää muiden matkamuotojen moitteeksi.

Vierailija

19,10 kello 9,02 Onhan kumma viesti. Ketä tai mitä palvelee tuollainen mustamaalauas. Tiettävästi Tjäreborg on Suomessa toiseksi suurin matkanjärjestäjä. Kaikilla matkatoimistoilla on
matkoja ja matkapäiviä mitkä on loppuunmyyty hyvissä ajoin. Kukaan matkanjärjestäjä ei voi varautua tilapäisiin kysyntäpiikkeihin.Eräs suuri viisaus on säästetty roskapostin loppuun.
\"Tjäreborg on nimenomaan usein mainostanut eioota\"

Vierailija

\"Ne jotka todellisuudessa menevät kaupunkimatkoille ovat ihan eri porukkaa kuin halpismatkailijat.\"

No jaa... mitenkähän tuokin lause olisi pitänyt ymmärtää!

Ymmärsin kyllä aloitteilijan ajatuksen, mitä oli kirjoituksellaan ilman selkeätä kysymystä hakemassa.

Samaa matkojen halpuutta olen ihmetellyt itsekkin.
Oman päätelmäni mukaan hotellien laadusta tinkien ja palveluita karsien sekä tilauksen ajankohta
( viikonloppu matkat kalliimpia) pudottavat hintaa.

Toisaalta asiakas on jo tehnyt ostopäätöksen edullista matkaa tiedustelleessaan, joten myyjän täky on iskenyt. Mahdollisesti kauppa syntyy kuitenkin kalliimmallakin hinnalla.

Itse harmittelen tällä hetkellä lentolipun kalleutta Sloveniaan. Halvimmillaan n. 370 €, lento arkipäivisin.
Halvemmalla saa jopa majoituksen muualla, 4 vrk hotelli+ lennot, esim. Lissaboniin 251 € / 23.10.

Kysyisinkin, mihin perustuu lentolippujen hinnat??

Olen vertaillut eri lentoyhtiöiden lippuja ja todennut pelkkien lentojenkin olevan suhteessa matkan pituteen suhteettoman kallista.

Miten ilmatilat tai lentokenttien käyttökustannusket vaikuttavat hintaa?

Suoralentoja Sloveniaan on tehty vasta joitakin vuosia.Halpenevatko matkat, kun kysyntä lisääntyy?

Lennoilla on saattanut olla tyhjiäkin paikkoja, joten me matkustajatko kustannetaan vähäinen kysyntä ja koneen paikkojen tarjonnan välinen ero?

Vierailija

Hyvin moni tyylistä on lentojen ja lomamatkojen hinnoittelu. Että asia mutkistuisi lisää niin yksi poikkeava argumentti lisää.
Eräät hotellit on viikonloppuisin hyvin halpoja.
Tämä johtuu kaupunkirakenteesta, eli paljon yrityksiä,teollisuutta, kauppaa. Hirveä määrä alan ihmisiä, myyjiä,ostajia ja huoltoporukkaa kansoittaa hotellit aina viikolla.Perjantaina hiljenee,mutta toiminta on hotellissa pidettävä
päällä. Tällöin kannattaa myydä halvalla tai ilmaiseksi.Koska tulevat matkaajat miehittää ravintolan ja baaritiskin,eli kassa kilisee jatkuvasti. Lisäksi tuo innoittaa paikalliset mukaan,koska harva menee tyhjään ravintelliin.
Petivaatteet huoltaa parin paukun hinnalla.
Suomessa tämän suuntaista on ollut esim. Sokos-ketjulla, joka vaatimattomasti tarjoaa joskus puoleen hintaan viikonloppua.

Vierailija

Isojen massojen vaikutus. Jossain mainoksessa kehuttiin että on kohdeoppaat, eikä siinä sinänsä mitään pahaa mutta jos ajatellaan että joka matkaaja maksaa kympin tuosta palvelusta niin
tulee lentoa päälle 400x10= 4000 e Kuukauteen mahtuu 4 lomalaisryhmää eli tuo summa nousee
16 000 e. Tietäen oppaiden vaatimattoman palkan niin eikökän tuo 16000 riitä useanmalle ja toimiston vuokraan.Eli 600 pakettimatkasta menee 10 e tuohon. Hotelleja saa reppureissaaja alkaen 20 yö/4 tähteä. Matkatoimistot saa varmasti halvemmalla. Mutta lasketaan tuolla 7 x 20 = 140e
Kokonaishinnasta on lähtenyt 150e pakollisiin.
450 e ei mene lentoihin,koska välimerelle vievät
alle 200e, eivätkä lennä tappiolla. Harmi,vain 250e katetta. Lentoa päälle 100000. Tämä on tietysti tapauskohtaista mutta eivät esimerkiksi
alle kolmensadan lomat vielä firmaa tappiolle vie.
Lisää katetta syntyy retkistä. Linjaautollinen retkeläisiä maksaa 50e niin äkkiä on 2000e kasassa. Ainoa lisäkulu on linjaauto. puolenpäivän reissu alle 400 e maasta riippuen

Vierailija

Lisää katetta. Kaukomatkalla seurasin retkibusassa kun matkalaiset antoi kuljettajalle tippejä.Ihan kiva tapa,etenkin kun opas vielä pariin otteeseen kehoitti tähän. Kuljettajan keskimääräinen päiväpalkka on 6 e. Istuin etupenkissä ja seurasin lautasen täyttymistä.
Kolikoita,vitosia,kymppejä. Taskille kertyi 100-150 e. Opas astui pihalle kiitettyään matkustajia,
mutta porukan poistuttua hyppäsi autoon takaisin ja kaatoi rahat käsilaukkuun. Minne menivät, kempä tietäisi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat