Vierailija

Miksi ihmeessä sama matka maksaa Finnmatkoilla Ruotsista lähtien samaan hotelliin samaan aikaa jopa monia satoja euroja enemmän kuin Suomesta?

Onko Helsingistä monta sataa euroa kalliimpaa lentää Välimerelle kuin Tukholmasta???

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

Toimiiko Finnmatkat myös ruotsissa? Ei todellakaan. Ruotsista on matkustajamäärät huomattavasti suurempia kuin Suomesta josta johtuen ruotsalaiset matkanjärjestäjät saavat edullisempia sopimuksia.

Vierailija

TUI on konserni, ei matkatoimisto tai matkanjärjestäjä. Ei ole sama kuin Finnmatkat.
Mutta oli kuin oli ydin on se että ruotsalaiset matkustavat enemmän kuin suomalaiset eli suurella volyymilla saa paremmat hinnat. Menemällä taas Britanniaan volyymit sen kun kasvavat.
Suomalaiset pyrkivät kaiken lisäksi ostamaan ensisijaisesti halpoja viimehetken reissuja.

Vierailija

Sanoinkin että Finnmatkojen kansainvälinen emoyhtiö toimii myös Ruotsissa.

En tiedä millä matkanjärjestäjä nimellä TUI toimii Ruotsissa, Suomessa TUI toimii matkanjärjestäjänä nimellä Finnmatkat.

Zorbas

Vierailija

Finnmatkojen etusivun alareunasta löytyy ruotsin lippu ja sieltä:
http://www.fritidsresor.se/

Ja Ruotsissa toki on enemmän matkailijoita kuin Suomessa mutta on siellä myös Matkanjärjestäjiäkin eli vaikka ei ne suomalaisia firmoja paljon ismpia ole vaan on aitoa kilpailua.

Suomessa taas kaikkeen kalleuteen on sama syy eli suomalaiset ovat valmiita maksamaan kaikesta enemmän ja siksi kaikki maksaa täällä enemmän.

Eihän ne isot volyymit selitä kuin kymppien eron, ei satasten eroja.

Ja mitä tulee tuohon Aurinkomatkojen kalleuteen niin se on niiden oma valinta. Muutama vuosi sitten AM matkojen hinnat nousi reippaasti koska tekivät päätöksen luopua monissa hotelleissaan kiinteistä sopimuksista eli saavat monissa hotelleissa luovuttaa viime hetken myymättömät huoneet pois. Tämä oli täysin järjetön ja jääräpäinen ratkaisu koska haluttiin vähentää viime hetken halpoja äkkimatkoja.

Tilanne on nyt se että maksavat kaikista huoneistaan enemmän ja todellisuudessa samalla rahalla saavat pienemmän määrän huoneita kuin ennen. Jokainen joka siis ostaa sieltä listahinnalla matkan saa maksaa satasen tai ylikin siitä hyvästä että AM saanut pienentää riskiään. Täysin järjetön ratkaisu.

Vierailija

Totuus on se että suomalaiset, ne tavalliset, haluavat maksaa matkoistaan vähemmän eli kyttäävät viime hetken halpismatkoja. Pieni volyymi, pieni kansa, vähän rahaa.... se on aika yleistä. Matkustavat mieluusti halpismaihin (nimiä mainitsematta).
Kannattaa miettiä myös miksi esim. Ruotsissa on enemmän matkanjärjestäjiä kun vaikkapa Suomessa - siinä yksi ydinkysymys. Ei ne turhaa siellä myy jos ei ole kysyntää ja kauppa käy.
Myös valmismatkakohteet ovat siellä mielenkiintoisempia - ei sellaista \"aina sitä yhtä ja samaa\" kuten meillä.
Odotellaan Apollon esiintuloa!

Vierailija

Kannattaa muistaa että Ruotsissa on myös puolta enemmän asukkaita kuin Suomessa. Mitä tuohon Apolloon tulee, niin toivotaan parasta vaikka tuskin valikoima on yhtä laaja kuin Ruotsissa.

Zorbas

Vierailija

Kauhea pöhinä kävi myös edellisen tulokkaan eli Air Finland Holidaysin lanseerauksen alla. Aika köyhäksi jäi sen anti, ihan perusmatkoja peruskohteisiin. Sama juttu Apollon kanssa, vaik onkin iso m-järkkäri Ruotsissa?

Niksu

Vierailija

Mikä ihme on tuo jankutus \"aina sitä yhtä ja samaa\". Sehän on itsestään selvä ettei valmismatkoilla kovin yksityisiin tai erikoisiin paikkoihin pääse,olkoon kyse Apollosta tai Finnmatkoista tai...

Vierailija

Valmismatkoja muista maista löytyy muuallekin kuin ikuiselle Kreetalle eli Plataniakseen ja siihen suuntaan. Suomalaiset tyytyvät vähään. Toki omatoimsiesti pääsee vaikka minne.
(tulee mieleen legenda \"parikymmentä krt Plataniaksessa eikä koskaan muualla\"...!)

Vierailija

Niin näyttää kuuluvan mutta mitäs tuosta. Mennään vaan Kreikkaan ja nautitaan lomastamme.

14 kertaa Kreikassa eikä vieläkään riitä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat