Lontoo lasten kanssa

Vierailija

Onko teillä kokemuksia nuorten kanssa Lontoossa? Museoita? Hyviä kirppiksiä?
Musikaalit kai on must vai olisiko nille jotain vaihtoehtoa. Vinkkejä vastaanotetaan.
- rahan menoa tiedossa

Kommentit (7)

Vierailija

Vastaan omien kokemuksieni perusteella. Olen käynyt Lontoossa teini-ikäisten (tytön ja pojan)ja nyt jo aikuisten lasteni kanssa useita kertoja. Nuoria saattaisi kiinnostaa erityisesti Science Museum. Myös Madame Tussauds -vahakabinetti voisi olla hyvä vierailukohde. Ja niin kuin arvelitkin, musikaalejakaan ei kannata jättää väliin. Ja jos vielä visiitti sattuisi sellaiseen ajankohtaan, että pääsisitte johonkin konserttiin, niin tunnelma konserteissa on sanoinkuvaamattoman upea. Konserttilippuja saa helposti ostettua netistä. Shoppaillakin nuoret varmaankin haluavat, joten rahanmenolta ei voi välttyä. Mutta mukavaa reissua, Lontoo on kuitenkin aina Lontoo.

Vierailija

Konsertit ja musikaalit kannattaa varata jo Suomesta, koska ne voivat olla loppuunmyytyjä jo paikanpäällä. Madamme Tussaudin vahamuseo on mielenkiintoinen nähtävyys. Vaikkei kamalasti haluaisi shoppaillakaan Harrodsin tavaratalo on aina nähtävyys kuitenkin.

Lusse

Vierailija

British Museumin muumiot ainakin ovat aina innostaneet kävijöitä, poikien kanssa sotamuseo oli kova juttu. Museot kannatta tsekata kartalle jo senkin vuoksi, että niissä on siistit ilmaiset vessat ja edulliset kahvilat välipalaa varten - ellei tyydy hampurilaisiin tai katukiskojen hodareihin. Museoista voi myös tosiaan poimia vain \'rusinat\' sillä ne ovat pääosin ilmaisia. Covent Gardenin tienoilla on aina runsaasti katutaiteilijoita, niiden katselusta tykkää kaiken ikäiset ja samalla voi shoppailla kivoissa pikkuputiikeissa. Jubilee-linjalla kannattaa ajalla itään katsomaan uusia upeita alueita kuten Canary Warfin lasipalatseja - jotain muuta kuin se \'vanha\' käsitys Lontoosta. Suosittelen että tutustuu etukäteen yhdessä lasten kanssa tarjontaan, muuten aika menee ihan vain pyöriessä keskustassa. Ja lippuja tosiaan kannattaa varata netisä mm. London Eye, Tower jne.

Äippä & 3 poikaa

Vierailija

Musikaalilippuja nimenomaan EI kannata varata etukäteen Suomesta, ainakin jos haluaa toimia edullisesti. Nettivälittäjät ja matkatoimistot ottavat niistä oman provisionsa. Erittäin harvoin teatteritesitykset on loppuunmyytyjä. Lippuja kannattaa kysyä paikan päältä joko suoraan teatterilta (jolloin pääsee valitsemaan itselleen sopivan hintakategorian) tai TKTS -half price ticket boothista, joka sijaitsee Leicester squarella ja myy alennushintaisia lippuja samalle illalle ja jopa noin viikoksi etukäteen, tiettyihin esityksiin.

Musikaaleista nuorten kanssa suositeltavia ja hyviksi koettuja on esim. We will rock you (Queenin musiikki), Mamma Mia (Abban musiikki), Lion King (perustuu Leijonakuningas-elokuvaan ja on upea visuaalinen elämys aikuisellekin), Billy Elliot (etenkin jo elokuva on tuttu ennestään) jne.

Museoista ilmaisia ja kivoja on esim. Science Museum, Natural History museum, taidemuseo National Gallery sekä tietysti British Museum, jonka valtavasta kokoelmasta kannattaa poimia vain parhaat päältä esim. muumiot Egypti-osastolla.

Ilmaista hupia on myös Covent Gardenin katutaiteilijat ja esiintyjät.

\"Kaikki\" kaupat ja ketjuliikkeet löytyvtä saman katon alta jättimäisestä Westfield-ostoskeskuksesta hivenen ydinkeskustan ulkopuolelta. Siellä kuluu koko päivä. Yksi ehdoton nuorison suosikkiliike on HMV - esim. Oxford Streetillä on parikin liikettä ja niissä valtava valikoima levyjä, leffoja, pelejä yms.

Vierailija

Lontoossa on niin mahdottomasti näkemistä kaikenikäisille!

Nuoret voisivat museoiden ja musikaalien (voi netistäkin löytää edullisia lippuja, jos aika kortilla eikä ehdi jonotella Leicester squaren kioskilla) lisäksi pitää ostosreissusta Camden Town:iin.

Oman sightseeing -kierroksen voi tehdä hyppäämällä bussiin n:o 15 vaikka trafalgarin aukiolta Tower of Londoniin.
London Eye on tunnelmallinen illalla.
National Gallery on keskeisellä paikalla Trafagarin aukiolla ja sitäpaisi ilmainen, ettei kai haittaa kurkata maailmanluokan taiteiljoita jos siellä liikkuu.
Zoo on myös hieno elämys!
Olishan noita vaikka kuinka....eikun hauskaa matkaa nuorten kans!
ps
Lion King on huippu!
terv yks innokas Lontoon kävijä

Vierailija

Mahtavia vinkkejä. Matkamme siirtyi tällä kertaa tulevaisuuteen, mutta kun luin nämä Lontoon vihjeet niin aaah ja ooh, sinne täytyy kyllä päästä. Eikä taida pari päivää riittää...
-rahanmenoa edelleen tiedossa

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat