Vierailija

Israel jakaa mielipiteitä ja herättää voimakkaita tunteita. Toiset välttävät sinne matkustamista, toiset ovat käyneet monta kertaa ja jotkut ovat minunlaillani vasta menossa.

Kaikki Eilatissa jo käyneet, antakaapa vinkkejä, mitä nähdä ja missä käydä.
Matkanjärjestäjänä on AM,kannattaako osallistua yhden vaiko kahden päivän retkeen?
Myöskin Petra ja Massada kiinnostavat. Onko kukaan käynyt Eilatista käsin Pyhän Katariinan luostarissa?

Shalom, kokemusta, Timo, Ile ja muutkin,kaikki joukolla kertomaan kokemuksia joilla sitten fiilistelisin marraskuuhun saakka.
Terveisin Tirlittan.

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Ominpäin kannattaa käydä ainakin viereisessä Aqabassa piipahtamassa. Taksilla eilatin pohjois-puolella olevalle raja-asemalle, rajan ylitys kävellen ja jordanialaisella taksilla Aqabaan.

Eilatin länsipuolella meren rannalla olevassa akvaariossa myös kannattaa käydä.

Vierailija

Eilatissa on hyvä olla päähine päässä, auringonpaiste on voimakas. Opastetulla yhdenpäivän Jerusalemin retkellä mennään lujaa, kahdenpäivän retkellä on paremmin aikaa. Coral Beachilla on delfiinejä. Lasipohjaveneellä voi katsella meren elämää. Snorklata voi rannoilla, välineitä on myynnissä kuten uimakenkiäkin. Meriakvaariolla on mielenkiintoista seurata esim haiden elämää.

Vierailija

Takavuosikymmeninä suomalaisia naisia meni kibbutsiin töihin, ehkä nyt sitten vanhoilla päivillään menevät muistelemaan menneitä...yhtä sun toista...

Vierailija

Tuo kibbutsilla käynti kuulostaa mielenkiintoiselta, sitä täytyy harkita ihan tosissaan.

Edelliselle sanoisin että läheltä liippaa.
70-luvulla haaveilin kibbutsille menosta, olisihan se ollut erilainen tapa nähdä maailmaa.
Mutta sitten eläämääni tuli mies, ja tuli lapsi,joten haaveet kibbutsista jäivät.
Ja muuten, se sama mies, ja se sama lapsi ovat elämässäni vielä tänä päivänäkin.

Millä valuutalla maksetaan tuo rajanylitys maksu, paikallisella, euroilla vaiko dollareilla?
Tirlittan.

Vierailija

Jos mahdollista, Eilatista kannattaa käydä päivän retkellä Petrassa. Useat paikalliset matkatoimistot järjestävät niitä päivittäin. Eilatin vuoristossa 15 km Ovdan suuntaan tien nro 12 varrella on todella upea patikointikohde, Red Canyon. Taban tien varrella olevasta Eilatin Field Schoolista saa lisäinfoa sinne. Aravan laaksossa n. 20 Eilatista on Timna Park, sieltä löytyy mm. erikoisia kivimuodostelmia ja raamatullisten mittojen mukaan tehty ilmestysmajan kopio. Valitettavasti sinne ei voi mennä omin päin, ainoastaan opastetulla retkellä.

Ei muuta kuin iloista Eilatin matkaa!

Timo

Vierailija

Olin viime huhtikuussa Eilatissa. Hotelli oli Isrotel Yam Suf aivan korallirannalla. Ihanaa oli. Uimista kirjavien kalojen seassa, patikointia autiomaassa ym. Retki Kuolleelle merelle ja Jerusalemiin oli antoisa, vaikka matka olikin pitkä autiomaassa. Kävin myös jeeppisafarilla luonnonsuojelualueella. Sää oli ihanan lämmin. Hotelli ole tosi tasokas ja palvelu loistavaa. Aamiaispöydän ääressä meni melkein sekaisin; niin paljon oli syötäviä.
Turvallisuudesta pidettiin hyvä huoli. Hotelli oli täynnä turvamiehiä, jotka osasivat toimia tehokkaasti mutta huomaamattomasti. En minä ainakaan mitään pelännyt.
Ensi vuoden alkupuolella sinne taas varmasti lähden. Mitä tulee poliittisiin kannanottoihin, niin minä en rupea sekaantumaan Lähi-idän konflikteihin. Ne ovat varsin monimutkaisia, ja asioilla on aina monta puolta.

Eilat-fani

Vierailija

Kiitos kaikille asiallisista vastauksista!
Hauskaa on aina matkaa etukäteen suunnitella. Viikkossakin ehtii nähdä jo paljon jos on koko ajan menossa.
Jerusalem on ahdottamasti nähtävä, matkaseuralleni haluan näyttää lumoavan Petran ja myös jeeppisafari on must.
Kiittäen, Tirlittan.

Vierailija

Sanonta itku pitkästä ilosta pitää paikkansa minun kohdallani. Olo on kuin maansa myyneellä ja rahansa juoneella. Eilatin matkakaveri on telonut nilkkansa ja kulkee loppuvuoden ja osan vielä ensi vuodestakin jalka kipsattuna.
Kaikki muut ystävät, sukulaiset ja tuttavat ovat estyneitä siihen aikaan matkustamaan.
Miehelle on järjestetty lomaa alkaen 29.11(jää taas kotiin koiranhoitajaksi) eikä lomaa pysty siirtämään. Olenhan toki yksinkin matkustanut mutta Israel on maa jonne kaipaisi kaveria, joten matka todennäköisesti perutaan.

Jos joku tuohon aikaan on vailla matkaseuraa Luxoriin, Niilin risteilylle, tahi Punaisenmeren risteilylle,niin Tirlittan on valmis kaveriksi.

Muuten, nuo ilmoitukset tuolla matkaseuraa osiolla eivät ole lähtöisin minulta, vaikka aika sopivaan aikaan sattuivatkin.
Siinä myös syy miksi kirjoitukseni on täällä aivan väärässä ketjussa.
Tirlittan.

Vierailija

Huomasin myös nuo matkaseuraviestit. Ei tarvinnut puoltakaan lukea,kun tajusin että taas on rakki...
Kateus kalvaa kun olet noita reissuja tehny,olettaisin, mutta eipä me sille mitään voida.Seurailin siinä sitten ketjua enempikin,niin rouvallahan on kova haku päällä.
Milloin 22v, 40v tai eläkeläinen. Ehkä kokee siistimmäksi näillä palstoilla kuin tuolla varsinaisilla.
Olit pistänyt reisuun vaihtoehtoja ? onko suosikkia (hyviä on kaikki)

Vierailija

Asioilla on tapana järjestyä. Kun aikani tihkuin itsesääliä ympäristööni niin eräs ystävistäni \"uhrautui\" matkaseurakseni.
Rohkeus ei tosin riittänyt Eilatiin asti, joten kohteeksi valikoitui itseoikeutetusti Luxor.

Olisinhan Luxoriin mennyt yksinkin, mutta kaksin aina kaunihimpi.Ystäväni on enemmänkin käytännön ihminen joka ei paljon historiasta piittaa.
Siinäkin mielessä matka on haasteellinen, hyvän seuran ohessa on tarkoituksenani tehdä hänestä käännynnäinen.
Tirlittan.

Vierailija

Lainaus:
Millä valuutalla maksetaan tuo rajanylitys maksu, paikallisella, euroilla vaiko dollareilla?
Tirlittan.

Mistä rajanylitysmaksusta puhut?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat