Kroatia

Vierailija

Kroatiaa suositellaan lomamaaksi, jos ei ole tuttu aikaisemmilta vuosilta. Esim Makarska Riviera on tosi kaunista seutua, meri, kirkkaat vedet, pinjarannat, komeat vuoret. Majoitusta on tarjolla moneen makuun. Pikkukylia pitkin rannikkoa. Makarskan kaupunki on suurempi keskus, noin 15.000 asukasta, josta sujuvat bussiyhteydet Splitiin ja eri puolille.

Kommentit (11)

Vierailija

Kiitos aloituksesta Kroatia-keskustelulle. Tiedän, että Blue1 lentää Splitiin ja Dubrovnikiin. Miten löytää majoitusta nyt, kun lomakausi on parhaimmillaan? Split ja Dubrovnik luultavasti vanhoja kaupunkeja? Varmaan Splitistä on hyvät yhteydet eri puolille laivoilla ja busseilla?

Vierailija

Kroatialla olisi meille suomalaisille paljon annettavaa jos vain maata tuntisimme paremmin. Itse olen käynyt pari kertaa ja molemmilla kerroilla yllättynyt erittäin positiivisesti.

Pääkaupunki Zagreb oli kiva paikka pitkän viikonlopun mittaiselle city-lomalle.

Toisella kertaa ajelimme vuokra-autolla Istrian niemimaalla lähellä Italian rajaa. Aivan ihania vanhoja pikku kaupunkeja mm. Pula ja Rovinji. Sympaattista tunnelmaa, hyvää ruokaa ja niin kauniita maisemia että ihan syömmestä otti.

Martta

Vierailija

Aivan mahtava ja hämmästyttävä luontonähtävyys Kroatiassa on Plitvicen järvialue. Kävimme joitakin vuosia sitten autoreissulla, paikka tuli vastaan sisämaassa jossain Zagrebin ja Välimeren rannikon puolivälissä.

Vaikka kuinka paljon turkooseja järviä ja niiden välissä kuohuvia putouksia. Mielestäni aivan ehdottomasti paikka joka matkailijan pitäisi nähdä kerran elämässä!

Myy

Vierailija

Alustavasti on ajateltu ensi kesää ja lomaa. Kroatia tuli vahvana vaihtoehtona keskusteluun. Rannikkoa riittää pitkästi. Opatija voisi olla tukikohta tai Rovinj. Hotellit eivät ole aivan halpoja, mutta pensionaatteja ja huoneita (sobe) ja huoneistoja (apartmani) on tarjolla moneen makuun.

Vierailija

Nuo alueet ovat Tjären uutuuksien listalla ensi kesänä. Paikkoihin kannattaa tutustua jo ennakkoon Tjären sivuilla, aika monta pikkukaupunkia sieltä löytyy. (tämä ei ole mainos vaan vinkki, sain sähköpostia Tjäreltä).Uutuuksien myynti alkaa jo syyskuun puolivälissä, samaan aikaan lapsikohteiden kanssa.
Kristiina

Vierailija

Myyn kanssa samoja kokemuksia. Plitvicka Jezera on uskomattoman kaunis. Omatoimimatkallani vuosia sitten en ottanut huomioon puiston suurta kokoa ja sitä, että yöpaikan olisi voinut napata matkan varrelta ja viettää puistossa parikin päivää! Pääkaupunki mukava piipahdus paikka, Hvar, Dubrovnik ja monet muut ehdottomia unelmiani.

-mansikka

Vierailija

Olin vajaa kymmenen vuotta sitten lomalla Korculan saarella. Pienehkö ja rauhallinen saari, jossa oli pienveneilijöiden suosima satama (täynnä lähes joka ilta veneilijöitä). Paikka oli veneilijöiden lisäksi risteilylaivojen pysähdyspaikka.

Parasta paikassa oli kauniit maisemat, vaikka sää ei meillä suosinutkaan.

-Matkailija

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat