Gambia

Vierailija

Onko kokemuksia lasten kanssa tjäreborin hotellista sun family sunset beach?.Mitä rokotuksia kyseiseen paikkaan tarvitaan?

Arto

Kommentit (11)

Vierailija

www.rokote.fi

Muuten kyllä ihmettelen että joku vie lapsensa maailman suurimpaan naisten bordelliin, Gambiaan???

Oli kauheaa katsottavaa kun valkoiset naiset ostavat nuoria mustia poikia seksiorjikseen.

Vierailija

Gambia on ihan OK.

Sitä olen ihmetellyt miksi Suomesta mennään Thaimaahan, siellä ukot ostaan naisia seksiorjikseen ja tuovat vielä kotiinkin.
Sinne en mene enään koskaan, kerta riitti.

Vierailija

Mukava maa, hyvin pärjää lasten kanssa. Oltiin joulu ja uusivuosi 2009-10. Lapset 2,4,ja 7.
Käsihygieniasta vaan hyvää huolta, ruoka oli hyvää ja rannat lapsille ihanat.Aurinkokertoimia vaan riittävästi varsinkin lapsille, meillä oli 50.
Tosin ei oltu mainitsemassasi hotellissa.
Mukavaa matkaa, älkää välittäkö kaikista ihme kirjoittajista.
Mukavai kokemuksia ystävällisessä maassa.
Toivottaa bossleidi

Vierailija

Gambia on pieni köyhä maa, jossa on kyllä kiva lomailla. Rokotuksia pitää ottaa ja se Malaria ennaltaehkäisy on tärkeä. Siellä Malariaa on kyllä paljon. Lariamin lisäksi on olemassa hyvin siedetty malarialääke Malaone, jota voi antaa myös lapsille. Se otetaan kerran päivässä ruokailujen yhteydessä, lääkäri määrää annostuksen lapsen painon mukaan. Lääke on kyllä kalliimpi kuin Lariam, mutta on siedetympi lääke. Itse sain Lariamista niin voimakkaat sivuoireet, että aina kun matkustamme Malaria alueelle niin ostan Malaronea, eikä siitä ole tullut mitään sivuvaikutuksia. Meidän Gambian matkasta voit lukea sivuilta: www.http://vesvuarja.vuodatus.net

Vierailija

Gambia ihan ok paikka käydä, mutta tuosta malarialääkityksestä olen kyllä eri mieltä, Gambiassa esiintyy nimenomaan sitä lajia tautia ettei siihen tehoa muut kuin Lariam tai sitten yhteislääkityksenä atovakoni + proguaniili (Malarone) tai doksisykliini..(Enimmäkseen pahanlaatuista P. falciparum -malariaa on ympäri vuoden). Se miten pienille noita voi antaa, on sitten lääkärin ja/tai itsen omassa harkinnassa, ei ainakaan sisämaahan kannata lähteä, rannikolla pitäisi kyllä pärjätä. BTW. olihan tuolla takavuosien lööppikuningatar Tukiainenkin,sai niin pahan malarian, että joutui kotona sitten teho-osastolle!

Vierailija

niinpä niin, malarialääkitys on välttämätön Gambiassa mutta Lariamissa on noita sivuvaikutuksia aikuisillakin joten voi vain kuvitella mitä se pienten aivojen kehitykselle tekee. Malarone ja doksisykliini, eivät ne vaarattomia nekään ole.
Onhan Gambiassa hienot hiekkarannat ja muutakin eksotiikkaa mutta sitä löytyy myös alueilta missä ei malariaa esiinny. Miksi riskeerata syöttämällä lapsille lääkkeitä joista on hyvin ristiriitaista tietoa kun sen voi välttää menemällä muualle. Osa lääkäreistä ei suosittele lapsille Malaronea. Ilman malarialääkkeitä ei Gambiaan kannata mennä.

Vierailija

\"Muuten kyllä ihmettelen että joku vie lapsensa...\"
Loppu tuosta kommentista oli täysin asiatonta, mutta kyllä minä muutenkin ihmettelen, miksi joku yleensä raahaa jotain korissa kannettavaa yleensä mihinkään muualle kuin kauppaan ja päiväkotiin? Se onneton itu kun ei ymmärrä miksi sen korviin sattuu koneessa ja eikä varmana muista kaksikuukautisena maailmalla olleensakaan. Tietty onhan se hyvän vanhemman merkki, kun voit sitten kuusitoista vuotta myöhemmin kertoa että \"kyllä me sinulle kaikkemme annettiin\", blaa,blaa.
En tuollaisia ymmärrä, pitäkää kitisevät kakaranne koton kunnes ne on niin vanhoja että osaavat käyttäytyä ;)
nimim.ei sellaista karjavankkuria, ettei kakaria vihattavaksi ;>)

Vierailija

Omasta lapsuudestani 70-luvulla muistan miten surullinen ja myöhemmin myös katkera olin, kun vanhemmat reissasi ilman meitä lapsia. Nahkakukkaro tai minihame tuliaisina eivät tuntuneet paljon miltään kun vanhemmat palasivat ruskettuneina, kertoen kiehtovia kertomuksia ihmeellisista paikoista ja ihmisistä joita olivat nähneet. Päätin jo silloin että otan omat lapset aina mukaan matkoille. Nyt teen työmatkoja ulkomaille aika paljon ja niille ei lapset pääse... Ehkä omatkin lapseni päättävät siksi ottaa aina omat lapsensa matkoille mukaan. Matkailu sopii lapsille tosi hyvin, sylivauva-aikana matka tekee tosi hyvää erityisesti imetyksen ja muun lähihoidon rasittamalle pienen vauvan äidille, joka jaksaa taas olla parempi äiti matkan ansiosta. Gambia on turvallinen lapsille, oltiin perheen kanssa pari vuotta sitten siellä. Avasi meidän kaikkien silmät. Afrikalla on paljon annettavaa matkailijalle, uskomaton maanosa. Köyhä mutta niin rikas :)
Aamuvirkku lomalainen

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat