Vierailija

Terveisiä vaan \"katastrofin partaalta\".
Sää suosi ihan mukavasti, oli ehkä turhankin kuumaa, aurinko kun paistaa korkealta näin alkukesästä ja vaikka lämpöasteita ei ollut kuin alle 30 (2 krt näin digitaalisesta mittarista eli 23 ja 27 astetta, enemmänkin varmasti oli) mutta se haittasi kyllä liikkumista eli pitempiä kävelylenkkejä.
Tuttu kylä eli Pefkos oli kahdessa vuodessa jonkin verran muuttunut vaikka perusasiat oli samat eli suunnilleen samat kaupat,ravintolat.
Mitä taloudellisiin vaikeuksiin ja niiden seurauksiin tulee, kansa näytti ihan samalta kuin ennen eli ei huolen häivää!No, mikäs siinä kun joku on aina maksanut...
Uusi ilmiö pikkukylässä oli se että \"hintahuijausta\" eiintyi eli ohi kassan tapahtumaa myyntitoimintaa. Sitä ei ihan huomannut, kuulin eräille käyneen ikävästi kun olivat pyytäneet kaupan kassalla kuittia(joka nyt ehdottomasti täytyy pyytää...).Olivat joutuneet lähes tappeluun kassahenkilön kanssa.
Ne kaupat joissa kävin useimmiten, olivat ihan rehellisiä eli hinnan jonka kassa näppäili, näki itse ja kuitin sai. Yksi poikkeus tietysti kuuluu asiaan eli kävin kaupassa jopssa olin jo kerran käynyt, kassalla oli mieshenkilö joka riiteli puhelimessa jonkun kanssa, huusi suoraa huutoa jne.
Kiinnitin huomiota siihen että edellisten asiakkaiden jälkeen kassassa oli jo summa 6.70. Ja kun tuli vuoroni maksaa, minulle sanottiin sama summa eli 6.70.Ajattelin kuulleeni väärin, oli vähän taustahälyä, annoin 10 e ja kassa antoi 2,30 takaisin. Hämmästyin ja menin sanattomaksi... toinen ostoistani oli 1.60 ja toinen 1,10, hintalaput tavaroissa. Eli yksi tomaatti maksoi 4 euroa!!
Tottakait olisi kuulunut kysyä mitä yksi tomaatti maksaa.... tai sitten vielä parempi tapa jättää tavarat kassalle ja sanoa ettei osta mitään noilla hinnoilla!! Sitä vaan josksu hämmsätyy! Oli varmaan sama kauppa jossa oli riitaakin syntynyt. Siihen kauppaan en koskaan mene, kylässä tulee varmaan lomailtua jatkossakin.
Näyttää siltä että kuititon toiminta lisääntyy, sitä oli mm. baareissa ja kahviloissa.
Rodoksen kauapungissa on aina
ollut \"liukuvat hinnat\", siitä olen tietoinen.
Lakoista ei tuolla saarella ollut mitään tietoa, liikenne sujui, lentokenttä auki koko ajan eli eivät oleet saaneet matkailusta suuresti riippuvaisia ihmisiä mukaan lakkoon. Miten muualla, siitä ei tietoa ja liikennöivätkö isot laivat jotka lähtevät Ateensta kierrellen saarelta toiselle.
Hinnat ovat kyllä nousseet, sen huomasi, eli ihan määrätyt peruselintarvikkeet kaupoissa ja jonkin verran myös ateriat ravintoloissa. Se ei haittaa sinällään sillä edullista on ravintoloissa ruokailu joka tapauksessa enkä edes odota että se olisi mitään kovin halpaa.
Seuraavaksi jää mietintään, minnekä suunnata syksyn lomalla kun Evia on ollut päällimmäisenä mielessä. Seurueella olisi kiinnostusta lähetä Rodoskelle mutta itse en oikein lämpene ajatuksesta, se kaupunki on niin kovin meluisa ja sieltä täytyy lähteä muualle ihan joka päivä. Toki lähellä on kiintoisia saaria ja liikenne niille jatkuu syyskussa, siitä otin selvää. Eli mene ja tiedä..
Tehtiin jopa työtarjous, sellainen alustava... kun tuli erään suomalaisen naisihmisen kanssa juteltua miten paljon olen Kreikassa liikkunut ja missä... Ei nyt mitään pitkää pestiä mutta joku keikka viikon tai kahden aikana olisi tietysti mukava kokenmus, työ oli ihan ok. Mikäli syksyllä mennään, otan asiasta selvää tarkemmin.
Niin \"typerä\" en ole että lähtisin Kreikkaa auttamaan henkilökohtaisella tasolla, voivat kyllä itse vaihteeksi auttaa itseään...
onhan sinne jo meidän rahoja kasapäin lähetetty...
Matakilijoita oli saarella huomattavasti vähemmän kuin aiemmin, kaikki majapaikat eivät oleet edes avoinna ja monella varmaan lappu luukulla koko kesän. Liikkeitä oli suljettu myös, eli tyhjiä liikehuoneistoja oli sekä kaupungissa että muualla.
Tuulia

Kommentit (9)

Vierailija

Tällä kertaa ei tullut käytyä Pefkos by night-baarissa, joskus siinä on katsottu formuloita, kun alkoivat aikaisia aamulla eli ennenkuin hotellin baari oli auki.
Tuulia

Vierailija

Jo viides yleislakkopäivä oli tällä viikolla eli tiistaina. laivoihin pääsy pireuksessa estettiin jne. Aika typerää mutta ulkomaan lentoja eivät ole sentään estäneet mutta vähän ikävää odotella lentokentällä Ateenassa pääsyä eteenpäin lennolla tai sitten nähdä satamassa kun laiva lähtee muttei pääse mukaan. (Silti ajattelin taas ottaa viikon reissun Rodokselle heinäkuussa!!!)
Tuulia

Vierailija

Vietin taannoin pari viikkoa Peloponnesoksella, Kato Samikossa, Orange Gardenissa, appelsiini-ja oliivipuitten keskellä. Voin suositella paikkaa lämpimästi, paikkaa joka sijaitsee vuorien, pinjametsien ja suunnattoman pitkän hiekkarannan äätellä, lammaslaitumien välissä. Alueelta on näköala 3000 vuotta vanhalle akropolikselle. Osa mökeistä on varustettu ilmastointilaitteilla, kaikki sateliitti-TV:llä ja keittonurkkauksella. Internet WLAN toimii myös. 3km:n päässä on kuulu terveyslähde \"Kaiafa\", joka kuulemma auttaa nivelongelmissa, kuten reumassa, kihdissä, arthrosessa, samoin iho-ongelmissa ja astmassa, ym. 17 km:n päässä on muinoinen Olympia, olympialaisten alkulähde. Orange Gardenissa viihtyivät sekä lapsiperheet että varttuneemmat lomailijat. Vuokrakin on edullinen, 32€ lähtien. Ensi vuonna tahdon tulla uudelleen kokemaan aitoa, alkuperäistä Kreikkaa.
fillandesa

Vierailija

Peloponnesos on mahtavinta Kreikkaa mitä ole tähän mennessä kokenut. Liikuttiin siellä eri puolilla aatoillen, toki tukikohta oli Pyloksessa.
Mielenkiintoista oli nähdä kreikkalaisia ihan oikeissa töissä eikä vaan kantamassa auringonpolttamalle turistille moussakaa ja olutta. Aamulla kun lähdimme ajelemaan maanviljelijät olivat jo oliivilehdoissa, pelloillaan jne. töissä. Siestaa viettävitä myös kylissä eli monessa paikkaa oli kaikki suljettu muutaman tunnin iltapäivällä. Uusi Ateenasta lähtevä kierros on suunnitteilla, ehkä ensi keväänä siihen tulee mahdollisuus. Se vaatii kyllä 2 viikkoa. Hyvä \"mainos\" tuo edellinen kirjoitus, täytyypä tarkistaa missä tuo sijaitsee.

Vierailija

Kreikasta kokemusta vain Kefalloniasta, ihan ok mutta ei vielä ihan hirveästi sytyttänyt. Mikä olis Kreikan paras saarihyppely yhdistelmä? Sellaista reissua suunnitellaan ensi syksyksi.

2 viikkoa syyskuussa

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat