Zakinthos

Vierailija

Kiitos mukavasta ja informatiivisesta Zakinthos-kirjoituksesta Matkaoppaan numerossa 4/2010. Perheemme matkusti tälle kauniille saarelle viime kesänä. Tässä muutamia mielipiteitäni Zakinthoksesta:

Kalamaki vai Tsilivi?

Ehdottomasti Kalamaki. Ainakin kuulopuheiden mukaan Tsilivin parikilometrinen ranta on erittäin täyteen ahdettu. Sen sijaan Kalamakissa on 9 km pitkä, rauhallinen ranta, joka matalana ja hienohiekkaisena soveltuu erinomaisesti lapsille. Crystal Beach -hotellin kohdalla ranta on ruuhkaisin, mutta sielläkin tilaa on hyvin, oppaan mukaan myös vilkaaimpaan aikaan elokuussa. Jos jaksaa vielä kävellä muutaman sata metriä Laganasin suuntaan (Crystal Beach -hotellista rantaan tultaessa oikealle), tulee tilaa vastaan yllin kyllin, kunnes sitten 4 km:n päässä alkaa Laganasin tiheään rakennettu ranta-alue.

Esitteessä varoitettiin lentomelusta Kalamakissa. Kilpikonnien takia yölennot on kuitenkin kielletty. Lennot alkoivat aikaisintaan klo 6 aamulla. Lisäksi päiväaikaankin lentoja on melko vähän. Esimerkiksi keskiviikkona, kun Finnairin paluulento lähti klo 13.45, seuraava lento lähti vasta klo 17.20 (ja koko keväällä avattu uusi, tilava kenttä oli pelkätään aurinkomatkalaisten käytössä).

Kalamaki ja Tsilivi ovat molemmat hyvin pieniä paikkoja, Tsilivi näistä hieman vilkkaampi. Kalamakissakin riittää kuitenkin esimerkiksi ravintolatarjontaa, eri ravintola vaikkapa kaksiviikkoisen matkan joka illalle, mutta ei paljon sen enempää.

Varsinaisia illanviettopaikkoja tai diskoja Kalamakissa on 1-2. Sen sijaan 4 km:n päässä Laganasissa on valtavat määrät ravintoloita ja diskoja vieri vieressä. Taksikuskin mukaan Laganas on kreisi brittituristien meluisa 24/7 biletyspaikka, jossa normaalit ihmiset eivät kauan viihdy. Kalamakia sen sijaan voi suositella lapsille, mummoille ja auringonpalvojille, jotka eivät odota hyviä ostos- ja juhlintapaikkoja. Retkimahdollisuudet ovat hyvät.

Ravintoloita

Ravintoloita oli riittävästi ja eri tasoisia. Lapset otettiin hyvin huomioon. Melko edullista hintatasoa ja ehkä samalla myös matalahkoa laatua edustavat Georgia ja sen vieressä oleva ravintola pääkadulla Crystal Beachin ja hotelli Meandrosin välissä. Georgiassa lapset saivat ilmaiset jäätelötikut jälkkäriksi. Sen sijaan esimerkiksi toisella puolella katua oleva Food Garden tarjosi aikuisille ilmaiset ouzot ja lapsille jäätelöannokset.

Taverna Stani 200 metriä Crystal Beachista Laganasiin päin oli arki-iltana melkoisen kuollut ja hiljainen paikka. Näköalat rantaan ja vuorille ovat kuitenkin alueen parhaimmat. Lapset saivat tikkarit. Sunnuntaisin on menoa, kun vuorossa on kreikkalainen ilta.

Oma ravintolasuosikkimme oli Hera hotelli Meandrosin vieressä. Miljöö on viihtyisä. Monenlaisia kreikkalaisia ruokia sisältävä Greek Plate -lautanen (7,50 e) on kokeilemisen arvoinen. Myös lapsille on oma special dish, joka sisältää kansainvälisempiä ruokia. Ilmaiseksi tarjottiin ruoan kanssa viinilasilliset ja jälkkäriksi ouzoa ja hedelmälautanen (vesi- ja hunajamelonia).

Mikä oli parasta?

Aikuisten mielestä parasta oli varmaankin rauhallinen rentoutuminen Crystal Beach -hotellissa ja sen edustan upealla rannalla. Ehdottomasti mieliin painuva ja suositeltava oli myös Kefalonian-retki!

Aikuisista näytti, että lapset nauttivat eniten Water Village -vesipuistossa. Lapset itse kuitenkin nimesivät matkan kohokohdiksi pesukarhujen syöttämisen Askos Park -puistossa ja tippukiviluolan Kefaloniassa.

Mitä jäi kokematta?

Monet ihmiset tuntuivat olevan sitä mieltä, että kansainvälinen jeeppiretki ympäri saarta oli koko loman ehdottomasti paras kokemus. Meiltä tämä retki jäi väliin.

Tarjolla olisi ollut monia muitakin kansainvälisiä retkiä, esimerkiksi purjehdus- tai sukellusretki. Päivän mittaisella retkellä olisi päässyt myös mantereen puolelle tutustumaan antiikin Olympiaan, olympialaisten syntypaikkaan. Kahden päivän retkellä olisi ehtinyt Ateenaan asti.

Myös Zakinthoksen eli Zanten pääkaupunki, sekin nimeltään Zakinthos eli Zante, jäi näkemättä, samoin monet Zakinthoksen-saaren upeat rannat ja luolat. Pitäisiköhän alkaa jo suunnitella uutta matkaa?
JTO

Kommentit (3)

Vierailija

Hei, kiitos valaisevasta matkakertomuksesta, sain paljon hyviä vihjeitä. Kävitkö tuolla erikoisella laivanhylkyrannalla ja onko maineensa veroinen?

Kesäkuun lopussa Z:lle

Vierailija

Mikäli tykkää asua vain turistien keskellä eikä mtiänä aikallista kaipaa, silloin varmaan nuo Zakinthosin kylät ovat ok. Eli siis lapsiperheille, ei aikuisille.
On oltu vuosia sitten Zakintoksella ja asuttiin Zanten kaupungissa joka meille oli se ainoa oikea silloin ja on edelleen. Ei niihin pikkukyliin silloin edes menty asustelemaan, vaan ainoastaan rannalle joka halusi.
Zanten kaupungin yläpuolella on kukkula josta on upea näköala alas kaupunkini ja rannalle. Kukkulalla oli ravintoloita ja sinne mentiin usein iltaisin ruokailemaan.
Susanna

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat