Vierailija

Toivoisin Matkakokemuksia Kuubasta on mietintämyssyssä v.2011

Kiitos

Kari A

Kommentit (12)

Vierailija

Olimmme tänä vuonna helmi/maaliskuussa Kuubassa ja kyllä suosittelen. Kannattaa kuitenkin ottaa rantaloman lisäksi mahdollisesti kiertomatka tai Havanna ja rantaloma. Kuubassa musiikki on todellakin tavaramerkki ja ihmiset ovat ystävällisiä, jos on tupakkamiehiä niin tietty sikaarit! Mikään gourmee maa Kuuba ei ole, mutta nälkää ei tarvitse nähdä. Voit lukea matkastamme Kuubaan ja kuunnella musiikkia videonpätkiltä:
http://vesvuarja.vuodatus.net

matkailija

Vierailija

Hei, ihanat kuvat, varsinkin autot! Ja pidin tästä soittajaukosta, alimmainen video. Maksoiko kuvaaminen peson? Kun koira ym poseeraus kuvista piti maksaa se peso. Liikuttavaa yriteliäisyyttä toden totta kuubalaisilla. Sinne pitää päästä. Yllättävän siistin näköistä myös.
t. tilaaja

http://vesvuarja.vuodatus.net/page/salsaa

Vierailija

Kyllä tuosta soitostakin maksettiin, mutta se kannatti. Sitä vastoin lasten salsakoulu oli ilmaista videoitavaa. Autot on siellä kyllä hienoja ja huonoja. Jenkkiraudat on etenkin miesten mieleen.

matkailija

Vierailija

Juttua Kuuban reissusta. Ihan kivasti meni kaikki,todella ystävällistä kansaa , ruoka hyvää,tosin viimeisellä viikolla alkoi kyllästyttää.
Rommi hyvää ja aurinkokin nähtiin.
Hotellit oli Tryp Habana Libre ja Playa Costa Verde.

Matka oli mielenkiintoinen.Halifax:sissa oli völilasku, siellä ei ollut mitään myytävää,eikä tupakkahuonetta,istuttiin tunnin verran,vessa oli.

Holguinin kentällä oli tervetulomaljat ja tanssiesityksiä.Siitä bussilla El Bosque-hotelliin yöksi.Syötiin ilalla ja aamulla aamiainen,sitten 6.45 bussilla lentokentälle ja kohti Havannaa...noin tunti.

Havannassa teimme ensin keskuspuiston alueeseen ja vallankumousmuseossa ja syötiin.sitten hotelliin.Illalla tykinlaukausseremoniaan ja illalliselle.Ilma oli lämmin ,ei tarvinnut pitkähihaista,päivällä +28*

Retkiä taas seuraavina päiviä,ei mitenkään rasittavia, vaan ihan mielenkiintoisia.Tropicana kabaree oli ilman muuta nähtävä,vaikka maksoikin 65 pesoo,siihen tuli rommipullo,cokista ja suolapalaa pöytiin,oltiin ulkona,koska oli kaunis ilma.
Meillä oli lauantai vapaa,silloin kävelimme..4km..vanhaan Havannaan rantakatua pitkin ja tulimme takaisin pikkukatuja,siellä näki kivasti sitä oikeaa elämää.
Launtaina oli markkinapäivät,torilla oli kaupustelijoita ja niillä piti myös tingata,se kuului asiaan, mutta aika halpaa oli muutenkin.Muutenhan kauppoja ei näkynyt,ei mitään isoja marketeita,joten kantsii tuolta tehdä ostokset.Vesipullot AINA mukaan,pitää juoda paljon.

Seuraavana päivänä lähdimme naapuriprovinssiin Pinar del Rioon.Siellä Soroan puutarhassa,tippukiviluolassa..jossa mentiin veneellä..kalliomaalauksella ja syötiin.Hieno paikka, myös Los Jazmines-näköalapaikalla poikettiin. Jokaisessa pysähdyspaikassa oli myös myyntiä turisteille.

Hotellissa oli ruoka hyvää ja palvelu pelas, jos jotain tarvi. Habana Libre oli ihan hyvän matkan päässä keskustasta.Aamiainen oli 7,30-10.30,sinne pääsi huonenumerolla.Tallelokero toimi avainkortilla..2 Cuc/vrk. ilmastointi myös avainkortilla. Uima-allas oli 2 kerroksessa,mutta eipä ehditty käymään ;)
Yökerho oli,asukkailta maksuton sisäänpääsy ,paitsi erikoisiltoina.
Eurot vaihdettiin hotellilla,se oli helppoa,ei tarvinnut muuta kuin lykätä eurot kouraan,sieltä tuli pesoja.100 eurolla sai 113,10 Cuc:ia.
Kannattaa vaihtaa heti pientä rahaa,koska tippejä piti antaa joka paikassa, yksi peso oli aina hyvä raha...melkein kuin euro,oli helppo laskea.

Sitten olikin lähtö Guardalavagaan,huoneet luovutettiin kello 12,lähtö oli 14.30 ja matkalla lentokentälle, syötiin luonas. Holguinin kentältä bussilla rantalomalle..jee.
Kun pääsimme perille Playa Costa Verdeen,vettä tuli taivaan täydeltä,mutta ilma oli silti lämmin, fiilikset oli hyvät ;) Siellä oli myös tervetuloryypyt ja sitten kohti huonetta.
Sammakot kurnutteli nurmikolla ja niitä pomppi käytävillä.
Huoneen jääkaapissa oli myös tervetulojuomat,ne voi juoda,uusia ei tuotu,vettä kyllä tuli joka aamu,jos oli pullo tyhjä.
Huoneessa oli termostaatti, jota voi säädellä,itse otin se pois yöksi,koska ekana yönä tuli niskat kipeiksi.

Rantapyyhelapun sai sisäänkirjoittautumisen yhteydessä,sen kun vei rannan lähellä olevaan Club Houseen..pieni koppi..sai pyyhkeen ja vaihtaa sai vaikka joka päivä.Loman lopullla,pyyhe pois ja lappu takas vastaanottoon.Kantsii pitää pyyhkeestä ja kortista hyvää huolta,velottavat 15 Cuc/pyyhe.

Meille sattui aika epävakaiset ilmat,välillä satoi,pilvipoutaa ja kaksi päivää oli aurinkoa koko päivä, mutta siinäkin ajassa ehti saada hyvän rusketuksen.
Me emme käyneet siellä enään retkillä, ainostaan otettiin polkupyörät ..ilmaiset..ja ajeltiin lähitienoilla,siellä näki paikallisasumista ja sai \'puhua\' heidän kanssaan.Kiva pitää mukana jotain pientä annettavaksi,saippuaa lippiksiä,nallukoita lapsille ym...ja se vesipullo aina mukana.
Rannalla oli tuulista,niinkuin muuallakin koko ajan, mutta lämpimikseen sai juoda kioskilta cuba libreä,mojitoa ym.

Ruoka oli sielläkin maittavaa,kalaa,kanaa,lihaa,katkarapuja ym ym, mutta loppuviikosta sekin alkoi kyllästyttään,mutta saihan välillä syödä pitsaa ;)Jäätelö oli myös hyvää ja ne ihanat jälkkärit nam.

Viikon aikana voi käydä 3 kertaa syömässä a la carte-ravintolassa Italialaisessa,kuubalaisessa ja japanilaisessa ravintolassa,sinne piti aamulla antaa tilaus.Jotain kivaa päälle, ei ranta-asuissa.
Molemmissa oli ruoka tosi herkkua,itse tykkäsin enemmän japanilaisesta ja niin kuului muutkin tykkäävän.Ruoka tehtiin siinä silmien edessä pöydän yhteydessä. Ainostaan laatuviinit maksoivat erikseen.Kantsii mennä.

Ihmiset olivat ihania,niin ystävällisiä ja iloisia ja auttavaisia. Iltaisin oli hotellin ulkolavalla aina kivaa ohjelmaa, samoin päivällä ohjattuja juttuja altaalla.

No,rahaa menee varmaan ,jos sitä käyttää,meillä meni noin 400 €, mutta ostettiin aika lailla tuliaisia,tippiä annettiin aika tiuhaan tahtiin. Toisaalta ei siellä menisi mitään, jos ei halua mitään ostaa,selviää vaikka sillä 100 eurolla.

Kannattaa ottaa jotain pitkähihaista mukaan,jos sattuu samanlaiset ilmat kuin meillä,vaikka ei muuten ollut kylmä, vain se kova tuuli.

Hotellin yhteydessä oli pieni kauppa,siellä oli rommia,tupakkeja,sikareita,t-paitoja,hajuvesiä,shortseja,laukkuja,kenkiä ym myytävänä.

Ai hitsi,kun tuli pitkä juttu,sori vaan,mutta jospa jotain tästäkin selvis niin hyvä on ;)

Vierailija

Tuohon edellisen kirjoitukseen lisäisin, että nykyään Halifaxissa tarjoillaan pientä purtavaa ilmaiseksi, tuoremehua, hedelmiä, sipsejä, kakkuja yms.

matkailija

Vierailija

Tuohan on iloinen asia. Halifaxin seisahdus parin vuoden takaisella Karibian reissulla ei ollut mikään mieltä ylentävä kokemus, mutta sentään inhimillinen verrattuna ihan järkyttävään Ahmedabadiin... Ja nyt on siis tarjoiluakin.

Ensi talvena Kuubaan

Vierailija

Kyllä tarjoilua todellakin on, mutta tiedämmehän ahneet suomalaiset, tarjottavat ovat usein loppu kun viimeiset koneesta pääsevät ulos. Siellä selvästi lukee, että ottaa vain yhden kutakin. Seurasimme nyt keväällä Halifaxissa, kun eräskin perhe otti kaikkia mahdollista ja sitten,kun ei sipsit enään maistuneetkaan heitettiin avaamattomat pussit roskiin. Kuitenkin siellä oli osa jäänyt ilman mitään välipalaa, kun ahneimmat olivat hamstranneet mukaansa kaikenlaista syötävää.

matkailija

Vierailija

Onko kenelläkään antaa vinkkiä hyvästä casa particularista Havannassa? Ensi kesänä olisin lähdössä ja olisi hyvä tietää mistä varata majoitus, tarjontaa kun on vaikka kuinka. Entä hyvästä salsa-kurssista jossa opetetaan englanniksi? En osaa vielä niin hyvin espanjaa että voisin mennä kurssille jossa opetetaan espanjaksi. Kurssi voisi olla max 5 päivän mittainen, ja mieluiten edullinen, vaikka taitaa ne turistien kurssit olla aika kalliita!

Vierailija

Lehden jutussa oli mielenkiintoinen tieto Sibeliuksesta. Sippahan oli tunnetusti suuri sikarien ystävä. Hän sai Kuubasta sikarilähetyksiä ja kirjoitti takaisin maata ylistäviä kiitoskirjeitä.

Sikaria ja sinfoniaa

Vierailija

Puhut totta matkailija. Meksikon reissullamma oli mennen tullen välilasku Halifaxissa. Kun emme rynnineet ensimmästen joukossa koneesta ulos, emme saaneet kyllä ilmaiseksi yhtään mitään. Molemmilla kerroilla olivat tarjoilut loppuneet, kun pääsimme ulos.

Hese

Vierailija

Panaman välilasku muutama vuosi sitten
Olemme myös kokeneet Halifaxin \"hamstrauksen\"
Se oli jotain ihan käsittämätöntä. Emme ryysineet ensimmäisten joukossa pöydän luo ja ainoa mitä saimme oli vesipullo. Kyllä hävetti suomalaisten kanssamatkustajien käytös. Ihan fiksun näköisiä eri ikäisiä ihmisiä, jotka hirveällä innolla hamstrasivat tarjottavia reppuihinsa. Kyllä oli nälkäistä kansaa.Toisaalta itketti ja toisaalta nauratti !

Toinen matkailija

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat