Vierailija

Hei!
Kertokaahan kokemuksia Kap Verdestä ja varsinkin Salin saaresta ja Santa Mariasta.Matka tuli varattua lokakuun lopulle ,hotellina Riu Funana.
Mitenkä polttavaa aurinko on siellä loka/marraskuussa?

Kommentit (3)

Vierailija

Aurinko on erittäin polttava. Meren äärellä sen vaikutus yhä voimistuu. Ota tymäkät aurinkorasvat mukaan jo kotimaasta. Paikan päällä et tiedä mitä tököttiä saat, voi olla seissyt kaupan tiskillä jo vuosia.

Ex käräyttelijä

Vierailija

Salin saarella aivan takuulla saat lämpöä ja aurinkoa. Saari on matalahko karu hiekkasaari, rannat ovat hyvät. Nähtävyyksiä ei ole. Kulttuuri värikäs ja eksoottinen.

Santa Marian lisäksi Salilla on muutama muu kylä. Kävimme saarikierroksella, ja eipä sieltä muuta jäänyt mieleen kuin pölyinen puoliaavikko ja kuun maisemaa muistuttava suolajärvialue. Kävimme järvessä uimassa ja hyvinhän siinä kellui.

Turismi keskittyy Santa Mariaan, joka on aika pieni ja viehättävä paikka värikkäine mataline taloineen. Ihmiset kivoja ja aurinkoisia, ruoka melko hyvää. Kala on varmasti tuoretta, samoin äyriäiset. Paikalliset kokit valmistavat ne tosi perusteellisesti jolloin ne saa lautaselleen yleensä vieman mehuttomina.

Salilla on lentokenttä joten suosittelen piipahtamaan vaikka omatoimisesti Sao Vicenten saarella. Siellä on tosi hauska ja suht turvallinen merenrannan pikkukaupunki Mindelo. Mindelossa on vähän iltaelämääkin, mm erinomaisia musiikkiklubeja. Hyvällä tuurilla voit bongata laulajatar Cesaria Evoran joka asuu siellä.

Martta

Vierailija

RIU Funana oli mielstäni hyvä hotelli (11.2009). Kannattaa kokeilla kaikkia ravintoloita mitä sillä on. Meidän suosikki oli Aasia ja Grill. Merinäköalasta en maksaisi ylimääräistä.

Paikan päällä pärjää ilman rahaa. Santa Mariassa ei ole mitään ostettavaa. Hotellilla on jotakin pieniä kauppoja istä saa tuliaisia jms. Mutta kannattaa muistaa että MasterCard ei toimi.

Rannalla erilaisia vesiurheilu juttuja mitä voi lainata tai vuokrata. Jos sukellus on jotain uutta kannattaa hyödyntää hotellin ilmaisen kokeilun uimaaltaassa. Kap Verdellä on hyvät sukellusvedet!!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat