Suomen paras ranta

Vierailija

Meidän perheen mielestä se on Westendin ranta Espoossa. Syyt: riittävästi varjoa rannan havupuista. Vanhemmille siistiä istua kallioilla, kun lapset plutaa hiekassa ja vedessä. Melko puhdas vesi, vaikka levää ja siitepölyä kyllä on. Pitkä pitkä pitkä kapea rantaosuus, kaikille riittää tilaa. Voi valita haluaako anjovistyyliin maata aurinkovoiteiden hajussa vai sittenkin täysin yksityisen kalliokolon, jossa voi olla vaikka yläosattomisa - itse en tosin ole sitä lajia. Hyvä palvelut, kahvila-ravintola rannalla myös, se taitaa olla kyllä Haukilahden puolella jo. Rantaa pitkin voi myös maastopyöräillä, kiva kävelypyörätie kulkee noin 10 metrin päässä vesirajasta. Suosittelen.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Hangossa on ihan kaupungin laidalla hieno pieni lahdenpoukama. Nimeä en tiedä mutta viime kesän Hangon retkellä se tuli testattua. Suomen paras kesäkaupunki vieressä!

Vierailija

Hei! Aikuiseen makuun sopii Hvitträskin huvilan ranta, Espoossa. Se löytyy menemällä talosta rantaan ja kävelemällä kapeaa rantapolkua kunnes tulee ihanille kallioille, kuin piilopaikkaan metsän siimeksessä. Loivat kalliot viettävät järveen, uida en ole uskaltanut, enkä ole nähnyt uimareita. On jopa mustikoita, heinäkuun puolivälistä alkaen käden ulottuvilla. Kaunis iso järvi ja hiljaisuus.
Sari

Vierailija

Ihania vinkkejä, kiitos.

Me ajelimme viime syksynä ihanalla Kopparnäsin alueella meren rannassa, Hangon tietä noin 50 km Helsingistä.

Se on joku yleinen virkistysalue, en muista minkä yhdistyksen. Löysimme erittäin hienon hiekkarannan (Suomen parhaita ellei paras - jos pitää intiimistä menosta) ja telttailualueen. Ja vilä maksuton, näin kertoi pariskunta joka oli siellä grillailemassa ja yöpymässä matkailuautossaan.

Pidäthän tämän salaisuuden ihan vain omana tietonasi ;)
Milla

Vierailija

Vantaan Kuusijärvi on mukava vaikka aurinkoisena viikonloppuna vähän liian vilkas... kannattaa kiertää vastarannalle tai uida yli ja asettua omaan rauhaan.
Sami

Vierailija

Paras tai nostalgisin tai jotain siltä väliltä on Rusutjärven hiekkaranta Tuusulassa.
Johtuu varmaan siitä, että siellä tuli vietettyä monta kesää kakarana.
Missähän kunnossa se mahtaa olla nykyää...
Old Timer

Vierailija

Sääksi on hieno paikka. Siellä on tosi kirkas ja raikas(!) vesi. Jotain ongelmia on tosin ollut viime kesinä veden laadun kanssa...
Kalajoki on mahtava kun oikein on hellepäivä.
-kesän lapsi

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat