Vierailija

oddih. Reissu on heitetty.

Ensin huonot puolet: sattuipa todella huonot kelit. 10 astetta lämmintä ja vesisade melkein koko matkan. (Kyllä muistivat lähettää meille tekstareita - ihan sen takia, että pääsivät sanomaan, miten lämmintä on Suomessa). Niitä vanhan ajan Zimmer Frei - yksityismajoituksia ei ollut tarjolla enää juuri lainkaan (näimme tasan kaksi), joten yöpymiset olivat joko hotelleissa, taikka Gasthauseissa, joka sitten korotti matkalaskua. Saksan moottoritiet olivat melkoisen huonossa kunnossa ja mitä oli korjattu, oli sitä paikkausta, mitä kotosuomessakin harrastetaan. Äänestä olisi voinut olettaa, että olimme junassa. (plotpoti, plotpoti, plptpoti - kopoti tsunk, kopopti tsunk jne.) Lisäksi Saksassa oli paljon tietöitä, jotka tekivät ruuhkia ja hidastivat matkantekoa. Niinpä Pisan tornia emme ehtineet suoristamaan, Venetsian kanavia kuivaamaan. No, Elbetunneli on tukittu, seuraaville tiedoksi.

Mutta, kun pääsimme Elbetunnelista läpi ja ohi Hampurin, suuntasimme Bremenin ohi Hollantiin. Ne Hollannin tulppaanipellot olivat kyllä ihan uskomattomia. (Tuli mieleen laulu: \'On tulppaaneissa turvallaan iloinen Andersson\'). Niitä oli siis paljon ja eri värisiä. Parhaimmillaan sarka saran jälkeen ja kaikkia mahdollisia ja jopa mahdottomiakin värejä. Vaikutuksen teki myös se Hollannin patoalue: ajelimme kymmeniä kilometrejä patotietä pitkin, jossa vesi oli toisella puolen useampia metrejä korkeammalla kuin mantereen puolella. Vanhoja tuulimyllyjä ei enää juurikaan näkynyt, ne oli korvattu uusilla sähköä jauhavilla myllyillä.

Sitten suunnistettiin takaisin Saksaan ja kohti Alppeja. Ja vettä tuli. Kauniitahan ne Itävallan alppikylät ovat. Piipahdimme vuorokauden mittaisella vierailulla Italiassa, Meranossa Pizzalla (halpaa ja hyvää), kaupassa ostamassa nestemäiset tuliaiset jne. Onneksi, meillä kun oli eräs nuoripari mukana, jotka eivät ole ikinä olleet sielläpäin, ilma oli Italiassa oikein mukava. Päästiin jo reilusti yli 20:n asteen ja aurinko paistoi, joten saimme oikein ihastella Italian puoleisen Tirolin maisemia.
Takaisin Itävaltaan. Kabrunin patoalue. Itävaltalaiset ovat oppineet sen, että kaikista pitää maksaa. Ensin omalla autolla, sitten rinnehissillä ja sitten bussilla tunneleiden kautta n. 3500m:n JOS olisi nähnyt, olisivat kuulemma näkymät olleet hulppeat. Pato on rakennettu sähkön tuotantoa varten ja on todella ylhäällä, todella suuri ja korkea.

Sitten menimme Salzburgin vanhaan kaupunkiin. Olisi varmaan ihan mukava, mutta kun vettä tuli ja tuli ja tuli ja.....
Suuntasimme sinne Saksan Itävallan rajalle, jossa on se Hitlerin Kotkanpesä. Emme menneet, koska vettä tuli ja (vrt. edellinen kohta.)
Seuraava etappi oli Dachaun keskitysleiri. Siellä jopa meikäkin meni hiljaiseksi. Näki sen paikanpäällä ja kuvissa ja videoissa/cinemassa, mitä se oli. Laihoja ruumiita oli kuin halkoja pinossa ja poltettiin kuin halkoja. Absurdeinta oli minusta se, kun siellä oli muistomerkki, jonka juureen oli tuotu seppeleitä ja jossa sanottiin monella kielellä: \"Ei koskaan enää\"
Joopa joo. Ovatko ihmiset oppineet mitään tästä(kään) kokemuksesta? Eivät todellakaan. Onpa sota sitten Irakissa, Kosovossa taikka missä muualla tahansa, sama peli jatkuu. Sota tekee ihmiset hulluiksi (jolleivät ole hulluja jo sinne mennessään).
Rothenburg ob der Tauber. Unescon maailmanperintökohde - kaupunki pitää säilyttää samassa asussa kuin se oli keskiajalla. Vaan vettä... Hamelnin pillipiipari, mutta vettä...
Eikun takaisin kotio. Saavutimme helleaallon Ruåttin puolivälissä.
Matka oli mukava ja mielenkiintoinen, vaikka keli keljuilikin.

Hese

Kommentit (7)

Vierailija

Hese, sankari, lentäjänpoika. Mikä meno, mikä veto, mikä tempo. Perjantai muuttui pikkuisen paremmaksi paikaksi elää, kun luin. Varmaan niistä sadeosuuksista johtuen : )
Reissua kun pukkaa niin mielessä on uhkapilvi. Tuhka! Omituinen rämmäle, eikö sitä vois vaikka ampua alas. Tai imeä. Että näin.

Reino

Vierailija

Kritiikkiä: luin ihan äsken et täällä moititaan kun kirjoittaa matkakokemuksia - onko se siis vain valikoivaa? Eli joku saa kirjoittaa joku toinen taas ei.
kysymyskerkkinä?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat