Sienimatka - nyt?

Vierailija

Hengitys salpautuu: löysin hetki sitten meidän pihasta korvasieniä!!! Etelä-suomi. Pieniä ovat, putkahtaneet esiin noin eilen tai toissapäivänä. Onko niitä muuallapäin? Missä? Pitääkö hankkiä ämpäreitä ja lähteä sienimatkalle?
Sensaatio

Kommentit (12)

Vierailija

Tammisaaren liepeillä oli mukavia esiintymiä viime vk-loppuna. Tammisaari on tosi kaunis pikkukaupunki, sinne kannattaa mennä vaikkei sienistä välittäisi.

Helena

Vierailija

Someron suunnalla ei ole vielä merkkiäkään toisen vuoden hakkuualueilla. Yleensähän ne ovat pettämätön valinta korvasienimatkailulle :)
Kärsimätön

Vierailija

Heippa!
Viettelen lomaa mökillä Kuhmoisten korvessa ja eilen löysin ämpärillisen tatteja.Kuivuri on kovassa käytössä.
Tervetuloa sienireissuille kauniin Päijänteen kainaloihin.
Tirlittan.

Vierailija

Kiitos vinkistä. Voisinkin lähteä sinne mutta olen lähdössä viikoksi Roomaan. Toivottavasti sieniaika Suomessa jatkuu pitkään!
Rouva Vantaalta

Vierailija

Ei merta edemmäs kalaan, omalla vapaa-ajanasunnolla on ihan omassa metsässä jonkin verran kantarelleja. Ihmettelen koska on on ollut tosi kuivaa, sienet olivat vielä aika pieniä eli joutuu odottelemaan muutaman päivän niiden kehittymistä. Alue on siis Hgistä itään eli Porvooseen kuuluva.Kukaan ei varmaan sienenpoimintareissuja järjestä, siis matkanjärjestäjä?!
Kristiina

Vierailija

Rouvalle Vantaalta oikein hyvää matkaa.
Rooman reissu maistuisi minullekin.Paljonkohan Roomassa maksavat tatit ja kanttarellit kilo.
Kunhan olet reissun tehnyt niin tulehan kertomaan uunituoreet Rooman kuulumiset.
toivoo Tirlittan.

Vierailija

Savoon ei kannata ulkopaikkakuntalaisen mennä sillä siellä ei ole mitään palveluita ainaakaan sunnuntaina. Koettu on heinäkuussa kun ajettiin Savon/Jyväskylän kautta Pohjanmaan rannikon reissulta kohti pääkaupunkia. Vain Jyväskylän liepeillä oli yksi ABC-systeemi joka oli myös auki. Nälkään siellä kuolee... ja etenkään kun ei ole tottunut moiseen kun liikkuu enimmäkseen ihmisten ilmoilla.
Sieniä löytää kyllä etelärannikon tuntumasta kun tietää potentiaaliset esiintymispaikat.

Vierailija

Herra paraitkoon, vai nälkään kuolee. Toivottavasti Savossa on edes sieniä? Kotimaan reissulle loppukesällä siis kermapurkki kylmälaukkuun ja trangia peräkonttiin.

Mimi

Vierailija

Sienireissulle mennään vasta sitten kun on opitu tuntemaan sieniä. Mitään sellaista mitä ei tunne ei ole hyvä ottaa koriinsa.
Totta on ettei Suomen maaseudulla ole mikään paikka auki viikonloppuna, ei sunnuntaina varsinkaan. Jos lähtee ihan eteläisestä Suomesta sieneen Savoon, ei siinä ehkä yksi pv riitä ja kalliita sieniä tulee. Eväät pakko ottaa mukaan ja kokematon ei ihan heti tajua ettei periferiassa ruokaa saa. Rannikkoseudulla on toinen juttu, siellä liikkuu turisteja ja osaavat myös palvella ihmisiä.
Kantarelleista pitävä

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat