Matkaopaslehden toimitus

Vierailija

Tuli mieleen näitä keskusteluja selaillessa. Nuo Joken vuosien saatossa kirjoittamat jutut ovat niin mielenkiintoisia, että lehden kannattaisi tehdä niistä vaikka pieni sarja ja julkaista niitä vaikka juttu/numero. On harvinaista saada lukea aitoaja tavallisen matkaajan kokemuksista poikkeavia tilanteita.
En muista Joken kaikkia kertomuksia mutta esim. mielenkiintoiisia ovat olleet
- olutta padasta Afrikassa (tuorein juttu)
- kahvia Sambian presidentin kädestä
- jätepaketit kerrostaloista niskaan Aleksandriassa
- lounaalla Kenian varapresidentin kanssa, Jokke otti varmuuden vuoksi vettä, presidentti tuplaviskin
- itsenäisyyspäivän paraatissa Kenian hallituksen kanssa Keniassa
- 4 tuntia Egyptin tullissa Suezilla

Jne

Ehkä Jokke suostuisi kertomaan lisää lehdessä?

Kommentit (15)

Vierailija

En kannata asiaa, noita juttuja on ollut nettisivuilla niin kaun kun muistan eikä ne niin kiintoisia ole. Jokin lehden erikoisnumero, sillä olisi varmaan kysyntää, siis ei matkaopaslehden nrossa vaan erillisessä liitteessä, ostakoot sitten ken tahtoo.
Yxi mielipide

Vierailija

Yxi mielipiteelle. Vai et tykkää Joken jutuista? Mielenkiintoista.
Pidät kertomuksista. joissa kysellään ja kerrotaan kohteen hotellien tasosta, ravintoloiden ruoista, kysellään säästä (vaikka paremman tiedon löydät netistä), toistetaan uudestaan ja uudestaan samat turistikohteiden nähtävyydet - vuodesta toiseen. Jutut ovat toistensa kopioita, vain sanajärjestys ja oikeinkirjoitusvirheiden määrä vaihtelee. Niitä juutujako innolla ahmit?
Joken kertomat ovat aina jotain erikoista, jotain uutta, mitä ei ihan joka matkalla tapahdu ja mitä ei ihan jokainen koe, koska suurin osa matkaajista kulkee turistipaikoissa ja sielläkin muiden kanssa laumassa.
Kaikki kunnia näille ryhmämatkaajille, mutta heidän jutuistaan ei minulle ainakaan paljoa irtoa.

Jesse

Vierailija

Oho oho! Jos tykkää yhdestä, voi tykätä toisestakin. Jos tykkää Joken tarinoista, se ei tee muistakaan huonoja. Voi käydä tilanteen mukaan valmismatkoilla ja reissata omatoimisesti. Tilanteesta riippuen. Kumpikin on hyviä, ettei ala pipo kiristää!

Late

Vierailija

Latelle.
Juuri näin. Niin kirjoitin. Eli kaikki kunnia ryhmämatkaajille.
Mutta edelleen ja toistona - heidän JUTUISSAAN ei ole mitään kiinnostavaa luettavaa.
Sen sijaan Joken kertomukset ovat aina hyvin mielenkiintoisia.
Auttoiko toisto sanotun ymmärtämisessä?

Vierailija

Olen muuten lukenut loistojuttuja hyvin tavallisista ryhmämatkoista : )

Esimerkiksi V. Hämeen-Anttila kirjoittaa loisteliaasti vaikka maailman hirveimmästä turistirysästä. Olisi mukavaa lukea häneltä esimerkiksi Knossos-juttu.

Hienointa on kun joku valaisee täysin kalutuksi luullusta kohteesta aivan uuden puolen.

Paikat myös muuttuvat joten uusia vinkkjä kaivataan aina. Joka paikasta. Totta kai toivon lisäksi että Jokke kirjoittaisi lisää.

Reino

Vierailija

Rakastan matkajuttuja, omatoimimatkojen sekä ryhmämatkojen. Minusta on aina kiva lukea miten eri tavalla ihmistet kokevat asioita. Olenkin tallentanut varsinaisia matkablogeja omalle koneelleni, jotta saan seurata niiitä. Niistä saa aina kivoja vinkkejä. Ihmniset vaan saavat eri matkoista eri asoita irti. Olen itse matkaillut sekä omatoimisesti, että ryhmämatkoilla. Molemmat ovat omalla tavallaan hyviä. Parhaiten aina pääsee paikallisten ihmisten elämää seuraamaan omatoimimatkalla, ryhmämatkoilla tutustutaan lähinnä nähtävyksiin. Se riippuu mitä matkaltaa milloinki hakee. Egyptissä matkatessani olen ollut tyytyväinen matkajärjestäjän joustavuuteen matkalla, kuullut kaikki mitä pitää historiasta ja taas Aasiassa matkaillessa omatoimisesti on kiva tutustua paikallisiin ja saa kokea eri kantilta asoita. Kyllä matkajuttuja syntyy molemmista matkailutavoista.
arjuska

Vierailija

Hyvin kirjoietttuja tarinoita on mukava lukea. Ihan tavallistakin lomamatkoista saa kiinnostavan kun etsii kohteestaan kiinnostavia asioita. Ei tarviste välttämättä briljeerata tapaamisellaan jonkun \"puskamaan\" päämiestä/itsevaltiasta.... tai korostamalla hengenvaaraa yms.
Tavallisissa turistikohteissa eli Roomassa, Rodoksella, Maltalla, Jerseyllä tapahtuu muutoksia eli jos olet niissä käynyt 10 v sitten, tänä päivänä siellä on moni asia muuttunut.Ei ole synti kysyä myöskään yksityiskohtia. Jotkut asiat kylläkin herättävät ihmetystä ja itselleni se on hintataso josta kysytään ihan sentin tarkkuudella eli mitä maksaa kaljatuoppi Rodoksella ja onko hinnaneroja.Muut ihmeelliset kysymykset ovat nämä: saako Kreetalla vaippoja, onko Korfulla lasten purkkiruokaa!! Suurin osa ihmisistä lomailee käytännön syistä ihan peruslomapaikoissa joissa on palveluita saatavina.
Seuraava lomamatkani kohde on monen mielestä tosi tylsä... sitä en halua edes kertoa. Mutta nautin alkukesän luonnosta, otan maalaustarvikkeet mukaan ja teen jotain levon, kävelyretkien ja yleensä ympäristöstä nauttimisen ohessa.
En ole altaalla makaaja, liikun paljon eli ympäristö tulee koluttua laajemmin etupäässä autoillen. Kaupunkimatkat ovat intohimoni kulttuuritarjonnan takia, niitä tulee tehtyä vuoden varrella aika monta.Työni puolesta matkustan jonkin verran ja silloin jos päivät osuvat sopivasti, jatkan lomailua viikonlopun ajan.
Eli puolustan yksilöllisiä ratkaisuja mitä lomailuun tulee. Afrikassa olen ollut Kapkaupungin seuduilla ja oli hieno matka. En kaivannut pressan kahvipöytää, viinitilat riittivät! (Syy miksi en tilaa Matkaopaslehteä on se että vain yksi tai korkeintaa 2 juttua per lehti kiinnostavat minua. Viimeisimmässä numerossa oli 2 juttua sitä lajia eli Bornholm oli se toinen erittäin kiintoisa).
\"Tavisreissaaja\"

Vierailija

Lisään vielä että suurin osa matkoista ovat muita kuin valmismatkoja eli netistä saat helpsoti ostettua lennot ja hotellit.
Tavismatkaaja

Vierailija

Kaikista paikoista on kiva lukea osuvia havaintoja. Myös erikoisuudet kiehtovat. Onhan aivan mahtavaa lukea tarinoita myös pressan kahvitarjoiluista, Athos-vuoren munkkiluostareista, vuorikiipeilyistä ja muista sellaisista kokemuksista, joita itselläni ei ole eikä tule.

Martta

Vierailija

Tavisreissaaja terve, mitä lehteä luetkaan? Selasin alkuvuoden Matkaopas lehdet enkä löytänyt sanaakaan Bornholmista.
Jos lehdessä kolahtaa yksikin juttu tosi lujaa niin se on muutaman euron väärti : ) Reino

Vierailija

Sorry, nyt tuli moka, se lehti joka kertoi Bornholmista, oli Matkalehti! Sitä lehteä en osta koskaan, tätä toista sentään joskus mutta nyt ostin (voin luke akyllä sen ilmaiseksi netin kautta)kun oli Bornholm aiheena yhdessä jutussa. Sinne etsitään reittiä nyt!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat