Vierailija

Onko kokemuksia, vinkkejä Liettuan Kaunasista?
Ryanair aloittaa sinne nyt lennot.
-Make

Sivut

Kommentit (88)

Onko ne lennot suoria lentoja ja mistä? Kokemusta ei vielä ole, ajatuksissa mennä Vilnasta käymään siellä ja öypyä 1 yö.
Halpalentofirmoista ei kokemusta myöskään.
helsinkiläinen

Tampere (Pirkkala) - Kaunas, alkaen 6 e. Lento on niin nopea, että kyllä sen kestää halpalentokoneessakin. Kun kentät ovat pieniä, ei ole vaaraa että joutuu kävelemään kuutisen kilometriä portille (vain vähän liioitellen) kuten Dublinissa. Huono puoli myös että lähdöt aina illalla myöhään. Tää kannnattais varata heti jos haluaa halvimmat.
Elina
http://www.ryanair.com/fi

Olemme olleet yhden päivän Kaunasissa, ja me emme kyllä innostuneet kaupungista. Mutta näissä on näitä makuasiota aina.Meille suositteli yksi puolituttu tätä kauounkia auto-reissulla,ja me valitettavasti uskoimme.Keskustassa oli pitkä \"esplanadi\",jonka reunoilla ei ollut paljon mitään.Kolme ravintolaa löysimme (etsimme ruokapaikkaa) joista kaksi oli sman ketjun pizzerioita ja yksi eri ketjun.Ruokaa ei saanut tilattua klo 21 jälkeen (me syömme reissussa myöhään) eikä drinkkejäkään.Ravintoista sai vain \"juomia joita ei sekoiteta\",koska kokki oli poistunut!Eli ilmeisesti kokkia teki drinkitkin.
Hotellimme oli ihan hirveä (Metropol),en ole ikinä ollut niin likaisessa hotellissa.Klo 21 jälkeen koko kaupunki oli kuin kuollut-kesäkuussa perjantaina.Emmekä me kaipaa yökerhoja tms,mutta iltavirkkuina olisi kiva nähdä jotain elämää.Voihan olla,että olimme sitten väärässä osassa kaupunkia..Muuta näkemistäkään ei keksitty kuin hasuka piru-museo.

En ole perehtynyt Kaunasin kentän yhteyksiin,mutta koska joku tuossa sanoi menevänsä Vilnaa,niin sinne ilmeisesti on yhteys.Me suosittelemme ehdottomasti menemään Vilnaan siinä tapuksesessa.Vilna on paljon kivempi,vanhassa kaupungissa on elämää,palvelu ystävällisempää,ruokapaikkoja hyvin tarjolla,ja vanha kaupunki on kiva.Joskaan ei kovin iso.

Ryanilla on lennetty niin paljon,ettei enää pysy laskuissa.Ei mitään isompaa valittamista.Matkalaukkujen muuttuminen maksullisksi harmitti,mutta toisaalta:siellä voi viedä 10kg käsimatkatavaran per nenä.Mutta siitä 10kg:stä voidaan olla sitten tosi tiukkoja,jos tulee pistokoe.Aina ei punnita.
Istumapaikan \"nopeimmat saavata vierekkäiset\"-juoksu-varaus on toki ylsää,mutta toisaalta-ei voi odottaa samaa kuin normi-hintaisilla lentoyhtiöillä,jos hinnat alkaa 3e:sta.itse en alle 29e ole päässyt mihinkään,mutta halpahan sekin!!Halvinta varaus on Visa electronilla.Muistathan käydä pankissa ilmoittamassa,että haluat electroniin verkko-maksu-ominaisuuden,jos käytät sitä.

Kaunas on enemmänkin sellaisen rauhallisen matkalaisen kaupunki. Vanha kaupunki on mukava etenkin kesäaikaan. Hintataso ainakin viimeksi käydessäni (2008) oli suhteellisen edullinen. Etenkin julkinen liikenne. Olen itse tuolla 3 kertaa käynyt kun hyvä ystävä asuu siellä. Olen itse tykännyt kovasti, mutta asenteestahan se todella paljon riippuu, että tykkääkö tai eikö.

Ravintoloista/baareista suosittelen etenkin tätä paikkaa: http://www.crazyhouse.lt/
Jos haluaa ostoksille kannattaa lähteä kauppakeskus Akropolikseen. Sieltä löytyy hyvin myös ruokapaikkoja sekä muita aktiviteetteja kuten esim.sisäluistelurata.

Trakain linnakkeella kannattaa ehdottomasti vierailla. http://www.muziejai.lt/trakai/traku_muziejus.en.htm
Myös tämä paikka: Kernav? Archaeological Site (Cultural Reserve of Kernav?)
on vierailun arvoinen eikä sijaintikaan ole liian pitkän matkan päässä Kaunasista.
On muuten myös yksi Liettua Unescon maailmanperintökohteista.

Itse kyllä voin suositella Kaunasia ja itsekin aion sinne vielä monesti matkustaa, joten ryanair lentojen aloittaminen oli oikein tervetullut uutinen.

-Sanna-

Kiitos Sanna ja muut! Sitten pitäisi löytää enää se kiva hotelli, ei Metropolia...

Ehkä täältä? http://www.revalhotels.com/fi/Destinations/Lithuania/Kaunas
Onko kokemusta? Tallinnan ja Riian Revalit ainakin OK.

Revalin sivulla muuten sanotaan tahattoman vitsikkäästi (minilomamainos):
Lapsikin on vain ihminen – jalkapallotreenit, koulu, koulu, uimakoulu, koulu, tanssitunti, koulu… mietihän sitä!

Mietinpä sitä.
Marja-Leena

Suosittelen todellakin Kaunasia vain Vilnasta käsin eli vaikka 1 yöpyminen siellä. Juna-ja bussiyhtyedet toimivat mutta ottaa aikaa kyllä, bussi taisi olla nopeampi. Kaunasissa on myös huomattava luostari joka on nähtävyys, ei ole tietenkään keskellä kaupunkia. Kannattaa asua jonkin ketjun hotellissa,muut saattavat olla yllätyksiä. Perheeni jäseniä oli kiertomatkalla ja kävivät kaunasissa, hotelli oli muistini mukaan Reval-ketjun hotelli.(niissä on ilotyttötoimintaa mutta olisiko Kaunasissa, en tiedä, Vilnassa ainakin on).
Air Baltic lentää Kaunasiin mutta Riian kautta ja odotusaikaa saattaa tulla pahimillaan 7 t.Vaihtoehto on myös lentää Kaunasiin, olla siellä 1 vrk ja jatkaa sitten Vilnaan. RyanAir on hankala koska kaikkihan eivät asu Tampereella.
Katariina
(useamman kerran Vilnassa käynyt)

Ehkä meidän sitten olisi pitänyt käydä kauempana siitä lähitienoolta ;) Mutta Metropol oli kamala hotelli,voin vakuuttaa.Toista puolta tosin remontoitiin silloin.

En oikein käsitä,missä se vanha kaupunki sitten oli?Me kuvittelimme olevamme vanhassa kaupungissa,mutta mitenkään mukavaksi en voi sitä kyllä sanoa.Siis en osaa ajatella,kuka löytäisi siitä jotain milenkiintoista.Paitis jos haluaa,ettei missään ole ristin sielua.
Ehkä olimme tosiaan ihan väärässä paikassa!

Jos katsoo hotelleja Booking.com tai Venere.com kautta,niin ehkä Kaunasissa kannattaa valita sellainen,jonka arvostelujen keskiarvo on esim.8 Sama pätee usein näissä vähän \"ei niin länsimaisissa\" kaupungeissa.Ja itse katson tosi tarkkaan,mitä siisteydestä asiakkaat sanoo.
Vilnasta tosiaan kyllä tykättiin.
Tuolla Trakaissa piti käydä,mutta aika ei riittänyt.Ristivuorella käytiin,mutta nyt en muista,oliko miten kaukana Kaunasista,kun oltiin autolla liikkeellä.

Ryan on juuri hyvä,kun ei aina tarvi mennä Hesaan asti.tampereen lähikunnat ja keski-Suomi hyötyy!Kaikki kun ei asu Hesassa :D

Varasin juuri lennot Bergamoon,ja nyt ikävä kyllä tehtävä muutos kommenttiini\"halvinta varaus on Visa Electronilla..\" Rynkky oli muuttanut syteemiä,ja ihan sama millä maksat,aina kulut maksusta on 10e per suunta! Sinäänsä hupaisaa enää sitten sanoa niitä maksu-kuluiksi, yhtä hyvin ne voisi sisällyttää hintaan,jos ei ole eroja maksutavan mukaan.No.Ei nyt sitten sen takia jätetty varaamatta.Pitää ajatella,että se on 5e per nenä suuntaansa ;) Jos olisi 4hengen porukka,niin olisi enää 2,50 per nenä jne.

Kiitos tiedosta ja ärsyttävä se Ryanair! En ollut kuullut tota Rynkky-lempparia, hauska ku mikä.

Bergamo on ihana, tosi symppis. Jäätkö sinne vai jatkatko Milanoon/muualle? Kerron vinkkejä Bergamoon jos tarvitset (uusi keskusteluaihe?).

Very nais matkailija

Juu,ei ollut tarkkaa mielikuvaa,kuinka kaukana se on,kun käytiin siellä kun lähdettiin ajamaan Kaunasista takasin Tallinnaan (ajattuamme 21 päivää ympäri itä-Eurooppaa,ja kaiken lisäksi3v sitten,joten muisti pettää..) Sinne meni kuitenkin Kaunasista jotain turistibusseja,nähtiin ne.Mutta voihan olla,että oli tilaus-ajo.

Me on jo koluttu Bergamo ja Milano.Ajateltiin tällä kerstaa mennä BResciaan.Uusi paikka meille,ja suht näppärä etäisyys kentältä.
Me ollaan himoreissaajia ;) Mulla on omat matkailusivut tuolla Virtual touristissa ja toimin kotikaupungin editorinakin.
Kiitos silti tarjouksesta! (Siis matkavinkeistä Bergamoon).

Hmm..En muista mitä nimimerkkiä käytin,vai käytinkö.Täällä on niin hassua,kun ei ole sisäänkirjautumista,ja vaki-nimimerkkiä.

Katoin sitä virtual touristia, en päässyt jyvälle vilkaisulla - mistä siinä on kyse? Missä sinun sivusi on siellä... jos saa kysyä.

Ihanaa kun täällä on himomatkailijoita, jotka neuvoo minuakin. Matkailu kyllä himottaa mutta silti reissuja kertyy mittariin vain keskivertomäärä.
Very nais matkailija

Sinä, joka olet menossa Brechiaan, niin suosittelen seuraavaa. Jos et ole kokaan käynyt Gardalla, niin menen Brechiasta Venetsiaan menevään junaan ja jää pois Desenzanossa. Se on pieni kaupunki Garda-järven eteläpäässä, josta pääset laivoilla muihin järven ympärillä oleviin kaupunkeihin. Kaikkein kaunein kaupunki on Riva De Garda, joka sijaitsee pohjoisimmassa päässä järveä. Ja tietysti voit junamatkailla myös vuoristoon, jossa varmasti unohtumattomimmat maisemat. Venetsiaan kannattaa myös mennä päivän reissulle junalla. Siellä alkaa kyllä olla jo niin paljon turisteja tähän aikaan vuodesta, ettei paljon muuta voi, kun lipua virran mukana kapeilla kaduilla. Yksi hyvä konsti on nähdä useita vanhoja palatseja päivän aikana ostamalla rautatieaseman edestä päivän lippu Vaporettoon (venebussi) ja kulkea sillä San Marcon aukiolle ja takaisin Grande Canalea pitkin. Hyvää matkaa Italiaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat