Vierailija

Matkaopaslehden toimitussihteeri Rinne pyysi Jokelta asiaa. Tässä tulee. Tosin joku aina epäilee tapahtumia satuiluiksi, mutta kerron vain näkemääni ja kokemaani - eli faktaa.
Matkoilla on aina mielenkiintoista seurata eri maanosien ihmisten käyttäytymistä. Jopa presidenteillä on omat tapansa. Tässä yksi malli.
Olin työmatkalla Sambiassa. Presidentti Kenneth Kaunda kutsui minut lounaalle residenssiinsä. En osannut kieltäytyä. Odotellessani Herraa isossa upeassa aulassa antoi adjutantti tarkat ohjeet kuinka Teidän Ylhäisyytenne Herra Presidenttiä tulee puhutella.
Kaunda oli sillä aikaa asunnon ulkopuolella olevassa puutarhassa pelaamassa golfia hallituksen jäsenten kanssa.
Ihailin valtavan isoa puutarhaa ja hienoja istutuksia sekä puiden takana lymyäviä konepistoolimiehiä, presidentin turvamiehiä onneksi.
Lounaan jälkeen mentiin kahville viereiseen saliin, jossa Hänen Ylhäisyytensä hämmästyksekseni otti kahvikupin, kaatoi itse siihen kahvin ja ojensi sen minulle. Olin ällikällä lyöty. Tällaista elettä en koskaan tavannut tällä tasolla.
Tarjoilijat joskus toimivat näin. Suomessa eivät edes alimmat virkamiehet alennu moiseen palveluun.
Presidentti Halosen olen nähnyt tarjoilevan vain televisiossa, mutta lähinnä itselleen.
Kaundan malli olisi meidän päämiehellemme oiva ele, jolla hän saattaisi monen vieraan polvet notkumaan.
Toivottavasti Tarja Halonen lukee näitä sivuja ja ottaa onkeensa. Ja onhan lehdellä myös oma tiedottaaja.

Jokke

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

Suomi, eikä Eurooppa, ole Afrikkaa! Halonenkaan ei kohta mitään mallia enää tarvitse, onneksi! Oliko jutun tarkoitus hertäättää huomiota vai mike oli se pointti??? Että sitä ollaan niinku pressojen tuttavia....

Vierailija

Tarja Halonen matkustelee niin paljon, että varmana lukee näitä juttujakin : )

Lisää asiaa, Jokke! Mitä muuta jäi mieleen Afrikasta ? Se kiinnostaa ensi talvea aatellen.

Reino

Vierailija

Kateelliselle \"pressojen tuttavalle...\". Voisitko kertoa omista matkakokemuksista. Vai onko helpompi arvostella muiden juttuja kuin muistella omia matkoja?
Kiitos Jokke. Pysy linjoilla. On hienoa kun joku kokee ja vielä kertoo erikoisista elämyksistä matkoillaan. On turhauttavaa kuunnella jatkuvaa toistoa museoista, pyramiideista, sukeltamisesta jne.
Juuri tällaiset poikkeamat tavallisesta matkailusta, kun niihin vielä osaa kytkeä ao. kulttuurin piirteitä ja ihmisten erilaisuutta käyttäytymisessä, ovat matkailun suola.
Lisää tällaisia erilaisia tapahtumia ja kokemuksia niin tästä palstasta tulee taas miekenkiintoinen.
Toivotaan, että myös aikaisemmin juttuja näppäileet palaavat kertomuksineen.
Nämä omasta mielestään älykkäitä kommentteja laukovat voisivat siirtyä jonnekin muualle ihailemaan omia kirjoitelmiaan tai ellei kantti anna periksi laittakaa tänne omalla otsakkeella
\"Matkailun tositietäjät kommentoivat\".

Lissu

Vierailija

Eikös tänne saa kirjoittaa kuka vaan ja kaikki kertomukset ovat yhtälailla samalla viivalla? Pyydetäänkö tänne juttuja joltain kun nähty että tarinat ovat täyttä soopaa? Sorry vaan, en ymmärrä logiikkaa.
Pressan olen minäkin tavannut, vuosikymmeniä sitten ja maassa jonne silloin ei Suomesta matkustettu. Saako siitä kertoa, pyyntöä ei ole tullut?
Vastaanotolla ollut. (ei lääkärin vaan pressan)

Vierailija

Tänne saa kirjoittaa kuka vain - lämpimästi tervetuloa kirjoittamaan kaikki matkailun avarasta aihepiiristä kiinnostuneet! Sekä uudet että tutut nimet ja nimimerkit!

On ollut mukava huomata, että keskustelijat ovat löytäneet uudistuneet sivut. Kiitin Jokkea toisessa keskustelussa siitä, että hän kirjoittaa asiaa. Tilaan täten asiallisia ja antoisia viestejä kaikilta muiltakin :)

Niitä onkin jo tullut paljon, kiitos kaikille!

Ja toivotan lisäksi aurinkoista, hauskaa vappua kaikille lukijoillemme ja nettisivujen aktiivisille! Pysytään linjoilla!

Maria Rinne, Matkaopas-lehden toimitussihteeri

Vierailija

Reinolle!

Huutomerkki ei aina tarkoita huutamista!
Se on myös tapa painottaa kirjoitettua!
Sitä voit myös käyttää painottamaan sanottua!
Siis tavaat vain puhuttuasi HUUTOMERKKI.

Tämä on huutamista HYVÄÄ VAPPUA!!!

Toinen Reino!

Vierailija

Maria Rinne.

Olemme samaa mieltä kanssasi. Me matkaajat, jotka silloin tällöin kokemuksiamme tänne jaamme. Toivomme todella myös, että mahdollisimman moni tänne elämyksistään kertoo, vaikka todella ihan kaikki.
Mutta. Samalla toivomme, että kirjoitukset olisivat asiallisia. Kerrontaa ihan omista retkistä, arviointeja, pohdintaa, jne.
Asiattomat arvostelut voisi jättää unholaan. Jos on asioista eri mieltä, voi kantansa kertoa mollaamatta toista.
Jos on kokenut kohteen toisin kuin naapuri, on siihen jokaisella oikeus, mutta asian voi ilmaista myös toista moukaroimatta.

Näillä mietteillä Hyvää Vappua

Jokke

Vierailija

Reinon kysymykseen \"mitä muuta jäi mieleen Afrikasta?\".
Jäi mieleen todella paljon varsinkin Keniasta, mahtavat elämykset safareilla, upea luonto rikkaalla eläinkannalla, raikas ilma, ystävälliset ihmiset, mielenkiintoinen pääkaupunki, Mombasan valtavat hiekkarannat,ryöstöyritykset Keniassa, Zimbabwessa taas ihmeelliset isot kivet kivien päällä ja pääkaupunki Harare kuin kävelisi Helsingissä, herätys Tansaniassa Kilimanjaron juurella apinoiden käyttäessä telttan kattoa liukumäkenään, junamatka Nairobi Mombasa ympäröivää luontoa ihaillen ja linja-autolla takaisin tuskanhiessä kolaripelossa takapenkillä pomppien, Tunisiassa kauppiaiden alkeelliset huijausyritykset, Gambiassa pysähdyttävät orjasaaret, jne.
Olen vain käynyt Pohjois-Afrikan muslimimaissa, Länsi-Afrikassa Senegalissa ja Gambiassa, Länsi-Afrikassa Tansaniassa, Keniassa, Zimbabwessa ja Sambiassa.
Kaikki ovat omalla tavallaan näkemisen arvoisia ja erilaisia. Eniten elämyksiä on kuitenkin tarjonnut Kenia. Mahtava eläinkanta edelleen, unohtumaton luonto ja ystävälliset ihmiset (kannatta Nairobissa kuitenkin illalla olla tarkkana - muutoin menettää rahansa ostamatta mitään!).
Safari on must. Junalla kannattaa matkata välillä Nairobi-Mombasa. Se lähtee esim. Nairobista illalla kello 19 ja on aamulla perillä Mombasassa 8.25 - ellei ole myöhässä, yleensä on. Ensimmäisen luokan hytissä on kaksi makuupaikkaa, ruoka (illallinen ja aamiainen), herätys ja upeat maisemat aamulla kuuluvat hintaan. Kannattaa kokea. Lippu n. 3700 Kenian shillinkiä.
Mombasassa kannattaa viettää muutama päivä ja nauttia rantaelämästä, ajella matatulla (9 hengen pakettiauto, johon tungetaa 20 ihmistä kuuntelemaan pauhaavaa musaa) ja katsella ihmisvilinää.
Swahilin kieli muuten muistuttaa suomenkieltä. Ääntäminen on hyvin samanlainen. Se tarttuu nopeasti suomalaisen päähän. Parissa viikossa pärjää ilman englantia.
Eiköhän tuo riitä Reinollekin? Jaksoitko lukea vai poistuitko jo puolivälissä lippuja tilamaan?

Vierailija

Jos palstasta jonkun mielestä tulee yksinpuhelua, se johtuu vain ja ainoastaan niistä, jotka ovat hiljaa. Ei kai ketään ole millään lailla estetty kysymästä/antamasta matkavinkkejä eikä palstan kokoa / kirjoitusten määrää ole mitenkään rajattu. Vähän omituista valitusta...

Mukavaa lukea maailmaa nähneen matkailijan kokemuksista; kaikkia ei pelkkä oluen hinta ja rantalomat kiinnosta. Kateus vie tietysti kalatkin vedestä, valitettavasti.

Taru

Vierailija

Erittäin hyvää asiaa, Jokke, nostan hattua - sattuu olemaan vappuhattukin.

Kiitos paljon. En tiedä miten pumppu kestää tuon safarin ja paikalliskyydit vaikka mieli tekisi, kirjoituksesi jälkeen entistä enemmän : )

Reino

Vierailija

Sorry vaan mutta ihmettelen suuresti että lehti alkaa keskustella kahden henkilön eli toimistussihteerin ja nimim.
Joken kesken joka siis paljastui lehden henkilökuntaan kuuluvaksi (sanoo: saa tänne muutkin kirjoittaa!!)
Tuo arvotus on ihmeellistä sillä suurin osa
matkailee ihan muualla kuin Afrikan suunnalla.
muiden kertomukset ja vinkit ovat siis täysin nolla.
Kiitos että kerroitte, jokke-nimim. kirjoituslupaa en osannut odottaa.
närkästynyt lukija

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat