Kreikan saaret

Vierailija

Olemme käyneet siipan kanssa parikin kertaa Kreetalla ja kerran Rodoksella. Tykkäsimme kummastakin. Nyt tekisi mieli jollekin pienemmälle saarelle. Suosituksia?
- Kreikka-fanit

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Santorini pitää jokaisen Kreikka-fanin kokea ainakin kerran elämässään. Se on aivan omaa luokkaansa, ymmärrät kun näet.

Tätä samaa sanoi perhetuttu, joka käy Kreikassa joka kesä. Joskus parikin kertaa kesässä, kaikki saaret käynyt.

Vierailija

Parga on pieni ja mukava paikka, viikon lepolomalla ollut siellä pariin kertaan, elokuuta en suosittele kun italialaiset turistit valtaa kylän. Keskustan rannat aika huonot, mutta pienellä venematkalla pääsee ihanille hiekoille möllöttelemään.

Vierailija

Olen lähdössä saarihyppelylle, lähtö Rohdokselta. Ensin Leros, Kalymnos yms. Matkalla takaisin Rohdokselle on paljon pienia saaria, valinta on vapaa. Laivareittejä on paljon.

Matkailija

Vierailija

Folegandros on ihana, pieni ja symppis. Jätin Khoran keskustassa olevaan ulkokahvilaan suomenkielisiä dekkareita ;)
Samaa mieltä toisen keskustelijan kanssa että paras aika on touko-kesä, heinä-eloa en suosittele, muita matkailijoita tungokseen asti. Syksymmällä saarelaiset alkavat olla jo puhki, ymmärtäähän sen. Ja luonto kärsii paahteesta niin eettä ruskea ruoho on tavallinen näky. Tuuli viilentää onneksi.
Santorini on muuten ihana mutta pelkään itse tulivuoren läheisyyttä. Seuraavan on arveltu tapahtuvan muistaakseni 50 vuoden sisään.

Vierailija

Menkää ehdottomasti Karpathokselle :)
Itse olin siellä elämäni ensimmäisen ulkomaanmatkani ja tykkäsin todella,todella kovasti. Rauhallista ja sai nauttia aidosta tunnelmasta ja kulttuurista. Pieni ja rauhallinen saari, mutta halutessa voi tehdä retkiä muille saarille tai sitten retkiä saaren muihin kaupunkeihin :) Suosittelen!!

-Sanna-

Vierailija

Naxokselle, siellä on leppoisa meininki todella hyvät rannat, tunnelmallinen Chora kujineen valkoiseksi kalkitut talot sinisine ovineen ja ikkunaluukkuieen, hyvä ruoka jne.

Vierailija

Minkä ikäisiä olette? Jos haluatte myös bailata, Ios on hyvä. Löytyy sieltä myös aivan ihana rauhoittumispaikka Manganari, jossa LucBesson kuvasi Suuri sininen leffaansa.

Vierailija

Lefkas on leppoisa mielestäni, erinomaisia rantoja jos niistä pitää. Toki on mentävä hieman kauemmas Nidristä jos parhaille hiekkarannoille haluaa.
Santorinista en ole koskaan pitänyt, se on ylimainostettu, kehnoa palvelua jne.
(yli 40:llä Kreikan saarella käynyt).
Kirsikka

Vierailija

Omat kolme kärjessä ovat Kefalonia, Karpathos ja Thassos.
Karpathoksella ei kyllä ole muita kaupunkeja kuin pääkaupunki Pigadia ja sekin on pienehkö. Muita saaria ei ole kovin lähellä pientä Kassosta lukuunottamatta, joten päiväreissut eivät onnistu.
Yleensä Kreikan saarilla ei ole muita kaupunkeja kuin pääkaupunki (Kreetaa lukuunottamatta) ja pienillä saarilla sekin on paremminkin vain kylä.

Vierailija

Ei pidä paikkaansa että Kreikan saarilla olisi vain yksi kylä tai kaupunki. Evialla niitä on vaikka kuinka monta. Onerilaisia saaria, Skiathos on yksi suosikeistani.Täällä tiestysti kirjoitellaan vain niistä jotka ovat massamatkailun kärjessä ja valmismatkakohteita.
Tuulia

Vierailija

Massakohteet yes, valmismatkat yes, omat löydöt yes, Kreeta yes, Santorini yes, Ios yes, Karpathos yes,Amorgos yes, Mykonos yes, Lipsi erittäin yes.

Tuulia yes, minä yes : )

Reino

Vierailija

Olemme siinä iässä että iltamenoiksi riittää ihana illallinen ja kenties jokin konsertti tai vastaava.

Alkoi kiinnostaa myös nuo tuntemattomat pienet helmet joista Tuuliakin mainitsi. Niihin tutustuisimme mielellään siten, että menisimme lomalennoilla jollekin turistisaarelle ja sieltä laivalla eteenpäin. Tai Ateenasta tietysti, sinnehän on hyvin lentoja.

- Kyselijä

Vierailija

Lento Ateenaan ja siitä eteenpäin Aaronin lahden saarille tai sitten tuonneEvialle. Blue1 lentää Ateenaan myös, on kyllä aika suosittu vaihtoehto mutta kannattaa selvittää pääseekö sillä.
Egina, Poros, Hydra, Spetses...joista aiankin nuo 3 viimemainittua ovat todellisia helmiä. Agistri on myös lähellä Ateenaa, pieni saari.
Kaikki nuo käytynä paitsi Agistri.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat