Malcesine, Gardajärvi

Vierailija

30.1.2006 - 21:17:57

Hei!
Ollaan lähdössä ensi kesänä ehkä Malcesineen. Antakaahan kommentteja paikasta... Mitä tekemistä ja nähtävää siellä on? Hyviä ruokapaikkoja? Sää elokuussa? Kiitos jo etukäteen.

-Henna

Re: Malcesine, Gardajärvi 31.1.2006 - 15:24:56

Kuvankaunis pieni postikorttikaupunki. Upeat järvimaisemat ja hienot vuoret.Söpöjä pieniä ravintoloita on paljon.
Rauhallinen ja idyllinen turistikaupunki; sopii perhematkailijoille ja eläkeläisille ja niille jotka eivät tarvitse hulinaa ja discoja. Hyvät bussiyhteydet - pääsee helposti nuorten menomestoihin Rivassa tai muualla lähialueella, jos haluaa tanssia ja semmoista kovempaa menoa.
Ilmat varmasti hyvinkin helteisiä elokuussa! Voi ukkostaa ja sataa välillä tosi rankasti - muutaman tunnin. Vuorilla korkealla on kylmä, joten pitää otta ylös mukaan villapaita ja anorakki.

-Sarri

Re: Malcesine, Gardajärvi 1.2.2006 - 22:03:55

Hissillä voi nousta ylös vuoristoon,eväät mukaan ja piknikille.
Laivaretki,käynti mm. Sirmionessa.
Venetsiaan tehtiin myös päivän reissu,upea kokemus.
Pizza hyvää niin kuin Italiassa yleensä.
Muutama kilometri Rivaan ,joka on surffareiden paratiisi.
Rannat isokivisiä,joten uoma-allas hotellissa hyvä.
Ei ihan tyypillinen rantalomakohde ,mutta upea paikka.

-Muutama vuosi sitten

Re: Malcesine, Gardajärvi 16.2.2006 - 22:15:53

Aivan ihana ja idyllinen paikka. Niin kuin kaikki Gardan rannalla olevat kaupungit. Kannattaa ehdottomasti kiertää ympäri Gardaa ja käydä juuri Rivassa ja Limonessa järven pohjoisosassa. Heinä -elokuussa varmasti lämmintä, tosin iltapäivisin tuulee aina :) Malcesinen kenkäkaupoissa tulee ihan hulluksi. Ihan valtavia menomestoja siellä ei mielstäni ole, mutta jos nauttii periteisemmästä italialaisesta tunnelmasta, niin sitä löytyy. Saksalaisturisteja lomakautena on paljon. Suosittelen ehdottomasti.

-Maisa

Re: Malcesine, Gardajärvi 17.2.2006 - 10:13:29

Kävimme viime kesänä Malcesinessä, asuimme kyllä Riva del Gardassa. Hotelleista ym. en osaa kertoa tarkemmin. Paikka oli kaunis ja parasta meistä oli se köysirata, Funivia, jolla pääsi korkealle vuoristoon. Kannattaa ihmeessä käydä. Ylhäällä oli aivan upeat maisemat, ilma tuntui sopivalta, noin 20 astetta, verrattuna alhaalla olevaan kuumuuteen. Ylhäällä oli ainakin ravintola ja siellä järjestettiin ratsastussafaria, näin oletimme. Ihmiset ottivat aurinkoa, patikoivat tai laskivat riippuliitimillä vuorenrinteeltä ja laskeutuivat järveen. Paikasta tuli mieleen väkisinkin pikku-Heidi elokuvat.

-Pallero

Re: Malcesine, Gardajärvi 18.2.2006 - 11:46:27

Olet tehnyt hyvän valinnan. Malcesine on Garda-järven alueen kaupungeista paras. Käy silti aluksilla muissa pohjoispään kaupungeissa; esim. Limonesta on mukava katsoa länsirannan maisemaa ja varsinkin Monte Baldoa. Riva del Garda on isoin kaupunki ja siellä on hyvä shoppailla. Riva del Gardan ja Torbolen välissä olevan Monte Brionen jyrkännettä myötäilee upea maisemapolku. Varo kuitenkin maastopyöräilijöitä. Torbolessa on pyöräilyyn liittyviä kauppoja ja sieltä järjestetään pyöräilyretkiä, vaativia ja helppoja ympäröiville vuorille. Malcesinestakin saa upeita pyöräilyasuja. Hissillä Monte Baldolle ja kävellen alas on must. Itselläni vierähtää huipulla helposti kaksi tai kolmekin tuntia. Silloin kannattaa tulla jo hissillä alas kävelyn sijaan. Herkuttele italialaisella jäätelöllä, se on maailman parasta. Itse vietin aikaa myös pienellä satama-alueella kahvilassa katsellen ihmisiä ja nauttien cappucinoa, jäätelöä ja hyvää ruokaa. Veronassa kannattaa myös käydä. Malcesinesta on helppo lähteä esim. bussilla. Nyt tuli jo kova ikävä Malcesineen; olen itse lähdössä vasta elokuun lopussa.

-italia-fani

Re: Malcesine, Gardajärvi 4.4.2006 - 15:09:19

Tosi kiva paikka. Kannattaa ehdottomasti mennä.

-tepa

Re: Malcesine, Gardajärvi 4.4.2006 - 16:52:20

Jos tykkää luonnosta ja patikoinnista ok, mutta jos haluaa löhöillä rannallaniin ei hyvä valinta.

-kerta riitti

Re: Malcesine, Gardajärvi 4.4.2006 - 18:22:03

Älä jätä reissua tekemättä! Gardan maisemia ei pysty kuvailemaan eikä kamera tallentamaan, ne pitää itse näkeä ja kokea....

-sari

Re: Malcesine, Gardajärvi 5.4.2006 - 9:06:14

Gardan seutu on kaunista. Kokemusta asumisesta gardan kaupungista jota itse pidän myös parhaana kaupunkina. Viehättävä Sirmione on toinen loistava, sinne asettuisin jos vielä menisin alueelle.
Kannattaa liikkua laivoilla pikkukaupunkien välit.

-sirpa

Re: Malcesine, Gardajärvi 6.4.2006 - 14:33:35

Gardaa ei turhaan kehuta!
Ihana paikka,upeat maisemat. Suosittelen kokeilemaan erilaista lomaa.
Gardasta puuttuu kokonaan pitkät hiekkarannat(mikä ei ole lainkaan huono asia).Kapeita pikkukivirantoja on järven ympärillä(totesin,että uimajalkineet oli paikallaan).Tie kulkee aivan rannan tuntumassa.Lasten kanssa kannattaa olla tarkkana,autot ajavat aika haipakkaa vauhtia kapealla ja mutkaisella tiellä.
Vesi on kirkasta ,puhdasta ja virkistävää(minun makuuni aika vilpoista).Meille sattui kesäkuussa(2004) todella lämmin sää + 30 astetta jokaisena päivänä,jonka Gardalla vietimme.Pilvistä ja sateesta ei tietoakaan.Olihan tuo aika reilu Gardan lämpötilaksi, mutta tuolloin Euroopassa oli todella helteistä.Ajelimme Espanjasta (Malaga) Gardalla +30-35 asteen lämpötiloissa.
Gardalla on ihania rakennuksia,paljon pieniä kauppoja(ja ostettavaa!)Italiaa sanotaan kalliiksi maaksi mutta kyllä Gardalta sai hyvää ruokaa suhteellisen edullisesti.Paikoitellen Suomen (ravintola)hintataso ja alhaisempikin.Ihania ravintoloita.
Jos vuokraa auton ja lähtee kiertelemään omatoimisesti ympäristöä,saa huomata,että tienvarsien taukopaikoista (siisejä,viihtyisiä ja suosittuja) voi ostaa hyviä ruoka-annoksia.Suosittuja ovat isot täytetyt patongit,joihin saa täytteet oman maun mukaan(valtaisa valikoima juustoja,kinkkuja,oliiveja jne jne.).Kaikki reilusti esillä,ei kun valitsemaan.Gourmet leipiä edullisesti.Ihania retkikohteita mm.Venetsia,Milano,verona.
Rivassa voi kokeilla surffaamista.Mun mielestä pyöräilyreitit on aika vaativia aloittelijoille.
Rauhallinen,viihtyisä kohde.Elokuussa kuulemma jo enemmän elämää.Tosin sillon rannoilla ruuhkaisaa.
Korkeammalla vuoristossa vilakkaa,jotain lämmintä vaatetta kannattaa ottaa mukaan.

-Marie

Re: Malcesine, Gardajärvi 13.6.2009 - 22:17:26

kiva paikka,tosin saksalaisia paljon.Hotelli Diana kiva,lukuunottamatta tympeää tätiä respassa.

-jari k

Re: Malcesine, Gardajärvi 7.7.2009 - 10:28:14

Malcesine on lumoavan kaunis kaupunki, pidän paljon myös Limonesta Gardan länsirannalla ja Sirmionesta järven eteläkärjessä. Riva ei viehätä lainkaan. Gardan kuvankauniit maisemat, luonto, rakennukset, atmosfääri... niihin kertakaikkiaan rakastuu niin, että ne pitää nähdä ja kokea uudelleen ja uudelleen...

-Alpenrose

Kommentit (2)

Vierailija

Kesällä kaunista mutta kuumaa... Ukkosia esiintyy usein,joten hautova ilma ja korkea lämpötila voi olla aika tukala yhdistelmä. Nautin silti aina suunnattomasti upeista maisemista!

Vierailija

Mielettömän kaunis paikka! Ehdottomasti suosittelen Malcesinea niille, jotka pitävät korkeista paikoista, huikeista maisemista ja patikoinnista luonnossa. Järvilautalla pääsee kätevästi käymään muissakin kylissä, joista mm. Limone on näkemisen arvoinen. Paikallista järvitaimenta kannattaa myös maistaa pizzan ja jäätelön lisäksi. Herkullista! Olen matkutellut useissa paikoissa Italiassa ja tämä on ehdottomasti ykkönen. Hyvänä kakkosena tulee Taormina Sisiliassa.

Johanna

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat