Vierailija

29.9.2004 - 11:07:41

Hei!
Olen lähdössä Pariisiin 4 päiväksi parin viikon kuluttua. Paljon nähtävää, vähän aikaa. Antaisitteko muutaman vinkin mistä alkaa mm. metron käytöstä, tavarataloista.. Kiitos jo etukäteen!

-loka04

Kommentit (1)

Vierailija

Re: Pariisi 4.10.2004 - 17:56:52

Hei
Ennen kuin lähdet, kävele esim.
Akateemiseen kirjakauppaan ja osta
Pariisin kartta. Siinä on mukana
myös metrokartta. Sen avulla pärjäät
jo pitkälle.
Jos et ole ennen käynyt Pariisissa,
Louvre sinun on ehdottomasti
nähtävä. Se on älyttömän iso, mutta
voithan katsoa esim. vain
maalaukset, jolloin näet sen paljon
puhutun mutta vaatimattoman Mona
lisan. Versailles on jo yhden päivän
retken arvoinen paikka. Siellä on
muuten ihan kivoja ruokapaikkojakin,
mutta keskikaupungin metrolippu ei
riitä, vaan joudut ostamaan
kalliimman vyöhykkeen lipun, kun
matkustat sinne. Kannattaa muuten
ostaa useamman päivän metrolippu.
Näköaloja voisit käydä katsomassa
Eiffelin ohella/sijasta Pariisin
korkeimmasta rakennuksesta
Montparnasse Tornista, jonka löydät
kyllä kartasta. Ostoskatuja riittää.
Tavarataloja on eniten oopperan
lähettyvillä - ja oopperan löydät
kartasta , sen niminen
metroasemakin on.

-kartta ensimmäinen ostos

Re: Pariisi 2.11.2004 - 18:36:10

Jos haluat löytää osoitteen varmasti niin paras ja ainoa valinta kartaksi on Michelinin oranssikantinen Paris Atlas par arrondissements. Pariisista saat sen todennäköisesti puoleen hintaan.
Muutama ravintolavinkki:
- LE COUPE-CHOU, 11, Rue de Lanneau (5. kaupunginosa)
- Le Petit Prince de Paris, 12, Rue de Lanneau (edellistä vastapäätä)
- CHEZ MARIANNE, 2, Rue des Hospitalières-Saint Gervais (4. kaupunginosa)

-0baz

Re: Pariisi 5.11.2004 - 13:18:27

Ei kannata yrittää ahmia kaikkea Pariisissa noin lyhyellä lomalla. Seuraavat paikat on aika peruskauraa Pariisissa: Louvre, Sacre Couer ja kuljeskelu Montmartrella, Musee d\'Orsay, Notre Dame, Eiffel ja Champs-Elysee.

Lisäksi suosittelen Pere Lachaisen hautausmaata, Luxemburgin puistoa, Latinalaisissa kortteleissa kuljeskelua...

Kannattaa lueskella ennakkoon Pariisi-opasta ja sen perusteella päättää, mikä kiinnostaa. Kaupungista löytyy museo lähes joka aiheesta, joten tekemisen puutetta ei varmasti tule. Vaikka se on ihan kliseistä, niin kannattaa vaan istua kahviloissa nauttimassa kahvia tai kir-drinkkiä.

Olen ehdottomasti samaa mieltä edellisen vastaajan kanssa, että Michelin Pariisi -kartta on hyvä. Kierrevihko on kätevä käyttää, eikä ole kadunkulmissa niin turistin näköinen. Plus loistava katuhakemisto.

Ravintoloista kannattaa käydä Chartierissa. Sen sijaan Operan (siis vanhan oopperan ei Bastillen oopperan) lähistöllä on vain onnettomia turistiravintoloita. Louvresta saa kohtuuhintaisen ja riittoisan lounaan (itsepalvelulinjasto).

-alanis

Re: Pariisi 5.11.2004 - 14:04:59

Mekin mennään (suunnitellaan) pariisin ensi elokuussa. Viikon reissu - maalaiset nääs ei kaupungissa kauempaa....

Kartasta yritin katsoa, että ne on muutaman kilometrin säteellä - louvre, riemukaari, jne. Kerkiikö yhellä Pariisin reissulla yleensäkään muuta, kun nää (melko) lähellä hotellia plevat - ja tietysti pakollinen Versailles?

-Hese

Re: Pariisi 9.11.2004 - 12:44:52

En tiedä minkälaista karttaa olet lukenut, mutta välimatkat jopa keskeisten nähtävyyksien välillä Pariisissa ovat aika suuria. Esimerkiksi matka Louvren pyramidilta Champs-Elyseen päähän Riemukaarelle on useampi kilometri (sori, en muista tarkemmin).

Kannattaa käyttää metroa kulkemiseen. Asemilta voi ostaa jo carte d\'orange -viikkolipun tai 10 kerran \"lippuvihkon\" (=carnet). Metrolla ajelu on kohtalaisen edullistakin. Jos haluaa säästää metrolippuja niin kannattaa aamulla ajaa tietylle alueella, jossa tutustuu nähtävyyksiin kävellen ja ajaa iltapäivällä sitten takaisin hotellille. Hotellien läheltä yleensä löytyy ravintoloita, joihin pääsee kävelemällä.

Viikon matkalla Pariisissa ehtii tehdä (puoli)päiväretken ainakin Versaillesin linnaan. Lähistöllä on muitakin mielenkiintoisia pikku kyliä ja linnoja, joita kannattaa harkita.

-lyyli

Re: Pariisi 6.12.2004 - 18:04:12

Hei1

Tämä tulee jo itse kyusyjälle varsin myöhässä, mutta iloksi sitten muille vaikka =O)

Noh, tulinpahan nyt kertomaan pariisissa monasti käyneenä, että se kaupunki on ihmeellinen - sun ei tratvitse kuin seisoa paikallasi ja näet paljon kaikkea uskomattoman kuanista (vuodenajasta riippumatta). Pariisiin ei kannata lähteä sillä mielellä, että 4pv aikaa, pakko ennättää joka paikkaan. Vaan ota aivan rauhallisesti, katsele matkaopuksia ja suunnittele mihin haluat mennä. Itse jos ekan kerran menisin pariisiin, olisin sinä niin en ahmisi versaillesia, eiffeliä, ostoksia yms. Jo matkanteko paikanpäällä vie aikaa, vaikka helppoa se metrojen osalta on, ne ovat kovin easyjä. Mutta ajatukseni on, että katsot matkaoppaasta ne nähtävyydet jotka oikeasti tahdot nähdä, varaat niihin puolipäivää per nähtävyys ja sillä sipuli. Muuten tulet varmaan matkaltasi hermoraunion partaalla ja muistat kaikesta vähän, mutta mistään et paljoa. Eli mene ja nauti matkastasi, mutta pienin siemauksin. Pariisi on tuossa parin tuhannen kilsan päässä, sinne pääsee varmaan uudestaan. Tutustu yhteen asiaan kerrallaan, niin jää seuraavallekin kerralle jotain.

Metrolipuista kannattaa sitä omaa ajankohtaa silmällä pitäen vertailla carte orangen ja paris visiten eroja, hinnoissa on eroa. Kumpikin kätsyjä kunhan oivaltaa kumpi sopii omiin matkustuspäiviin parhaiten. Jos Pariisin keskustassa liikkunee vain, on ehkä kolmen \"vyöhykkeen\" kortti sopiva, toki jos on lyhyt lomalla voi miettiä minkä hintaiseksi tulisi ottaa carte orange sieltä Charles de Gaullen vyöhykkeeltä sinne keskustaan asti (niin monelle vyöhykkeelle), ksoka sehän sisältää sitten mneo-paluun sinne kentälle tulo ja lähtöpäivänäsi. Muuttoin sekin on per suunta sen 10 euroa.
(Mutta jo viikon lomalle sitä ei kaiketi kannata edes miettiä, luulisin, koska tulee hemputin kalliiksi maksaa turhaa niistä vyöhykkeistä joita oikeasti ei tarvitse kuin meno ja lähtöpäivänään)

Ja täytyy kehua euro disneylandia, kivaa on ja aikaa kannattaa päivästä pariin varata sinnekin! Aikuinen olen, mutta on siellä aikuisillekin kaikkea kivaa =O)

-reissuneiti

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat