Vierailija

9.6.2004 - 23:17:35

Onko Riika pahempi vai parempi kuin Tallinna?Hintataso,ostokset ja ravintolat? Haluaisin kuulla omakohtaisia kokemuksia Riikan matkoista.Kiitos etukäteen.

-Lisa

Re: Riika 10.6.2004 - 8:36:16

Tottakai Riika on parempi. Mutta joutuu sielläkin varomaan varkaita ja muita rikollisia.

-Leila

Re: Riika 10.6.2004 - 20:17:25

Riika on ehdottoman huippu!

Hyviä ravintoloita:

-korealainen Soraksans
- hare krishnojen kasvispaikka Rama
- monta japanilaista, mm. Kabuki
- monta intialaista, mm. Sue´s Asia
- juutalainen Cafe Judaica (ihania leivonnaisia!)
- Jurmalassa libanonilainen Al Tohme

Suosittelen siis ehdottomasti, ja samalla päiväreissua paikallisjunalla Jurmalaan; kestää n. 30 min suunta.

Kauppoja paljon, esityisesti kenkäkauppoja, ja vaatteitakin kohtuullinen valikoima. Levyjä ja kirjoja löytyy myös.

-Kati

Re: Riika 27.11.2004 - 11:15:04

Loistava ravintola on myös Jugend-kaupunginosan Charleston.

Alue sinänsä on nähtävyys, joten pieni iltakävely ja mahtava illallinen Charlestonissa on oivallinen tapa viettää ilta.

-Sami

Re: Riika 27.11.2004 - 12:01:19

Tervehdys täältä Riiasta!

Tallinna ja Riika ovat hyvin erilaiset kaupungit esim. arkkitehtuurilta, tyliltään. Sanotaan että Riika on länsimaisempi kuin Tallinna. Riiassa on paljon kauppoja, putiikkeja ja ostoskeksuksia, mutta hintataso on jonkin verran kalliimpi kuin esim Tallinnassa. Nähtävää täällä riittää niin kesällä kuin talvellakin.
Jos paikallista ruokaa haluaa maistella hyvässä ravintolassa, suosittelen lämpimästi vanhassa kaupungissa olevaa Livonija ravintolaa (sijaitsee pienen killan vieressä) joka on ihastuttava kellariravintola.
Myös Lido-ravintolaketjun ravintoloihin kannattaa tutustua sekä samisen ketjun viihdekeskus Lidoon!

Tervetuloa Riikaan!

PS. Riika on myös ihastuttava joulukaupunki.

-opas

Re: Riika 29.11.2004 - 15:26:30

Riika on ihastuttava kaupunki. Ei liian iso. Ravintoloita on runsaasti, eikä hintataso huimaa, tosin vaihtelee. Eli kannattaa suosia paikallisten käyttämiä. Ostoksista kannattaa mainita ainakin meripihka. Lisäksi kerta kaikkiaan upeita kenkiä on tarjolla. Riikaa eivät turistit vielä kansoita sankoin joukoin niin kuin Tallinnaa. Matka tosin on pitkä jos menee bussilla, mutta nythän sinne lentää Ryanair.

-Oili

Re: Riika 30.11.2004 - 12:17:12

Tehtiin miehen kanssa viime kuussa matka Riikaan, ja tyytyväisiä ollaan reissuun molemmat. Suosittelen. Ruoka oli halpaa ja hyvää, tuliaiset saatiin ostettua kohtuuhinnoilla, alkoholi on tietysti uskomattoman halpaa. Vaatteita en sen sijaan onnistunut hirveän halvalla löytämään. Vanha Kaupunki oli kaunis, siellä viihdyimme pitkään kierrellen ja katsellen. Ehdottomasti kannattaa mennä Tallinnaa pidemmälle. Riika ja Tallinna kuitenkin eroavat toisistaan. Hotelliksi voin lämpimästi suositella Reval Hotel Latvijaa.

-Krista

Re: Riika 3.12.2004 - 8:09:18

Jos vertaa Riikaa ja Tallinnaa keskenään, niin kyllä Riika vetää pitemmän korren. Vietimme kaksi vuotta sitten joulun Riikassa. Ei ollut suomalaisia juoppoturisteja muuta kuin paluumatkalla bussissa ja laivassa. Hintataso on ravintoloissa edullisempi kuin Suomessa, mutta tavarataloissa hintataso lähentelee Suomen tasoa. Paikalliset ravintolat ovat hyvin edullisia, mutta kyllä Riikasta löytyy myös kalliita ravintoloita, varsinkin vanhasta kaupungisa. Suo

-Memppu

Re: Riika 3.12.2004 - 10:27:52

Kannattaa mennä lentäen, välttyy juopilta, jotka naukkailevat bussissa koko ajan.

-Liinu

Re: Riika 8.12.2004 - 16:47:35

Olin viime pääsiäisenä Riikassa bussilla, joka ei todellakaan ollut juoppoja täynnä. Ihmettelen muutenkin vähän sitä suomalaisten mainetta kamalina viinaturisteina. Reissattu on pitkin poikin jo vuosikymmeniä, mutta en juurikaan ole ulkomailla törmännyt häiriökäyttäytyviin suomalaisiin. Totta kai ihmiset juovat (myös muunmaalaiset!)mutta suurin osa osaa silti olla fiksusti. Neuvostoliitossakin tuli käytyä erinäisen monta kertaa ja jopa Kalevi Keihäsen legendaarisilla Seiväsmatkoilla, mutta kertaakaan ei ole tarvinnut häpeillyt todeta olevansa suomalainen.

-Reissaaja

Re: Riika 9.12.2004 - 18:21:09

khrisnojen kasvisravintolassa tai juutalaisessa ravintolassa voi käydä, vaikka ei kyseisyä uskontoa tunnustakaan, kuten allekirjoittanut.

Riika on nimittäin siinäkin mielessä hieno kaupunki, että sieltä todellakin löytyy monien kansallisuuksien ruokaa. Olisi HIEMAN tylsää mennä aina ja kaikkialla vain paikallisiin ravintoloihin, johan siinä kyllästyy. Ja korealaista esimerkiksi ei Helsingistä löydy, mikä on vahinko.

-Kati

Re: Riika 16.12.2004 - 14:25:02

Olimme x;n kanssa riigassa kesällä 3viikkoa. Hintataso hieman yllätti kalleudellaan, jos tallinnaan verrataan. Aivan linja-autoaseman lähellä tien toisella puolella on todella edullinen hotelli, vain hissi puuttuu. Jurmalan leirintä alueella, (löysimme koko kaupunki ketjusta todellakin vain yhden) saa vuokrattua mökkejä halvalla, vesipuistö Nemo muistaakseni. Mökit tosin ovat vain kesäasuttavia mutta niin on koko jurmalakin. Nasta mesta.

-kautsu

Re: Riika 21.12.2004 - 14:59:56

Riika on eurooppalainen kaupunki, ja kulttuurikohde.
Me on menty lentäen, en jaksa noita laivamatkoja tuohon suuntaan.

-Fiina

Re: Riika 22.12.2004 - 19:57:04

Kyllä bussimatkalla Riikaan näkee huomattavasti enemmän kuin lentokoneella : )
Eikä matka nyt niin kovin pitkäkään ole. Matka-Vekalla on ainakin hyvät oppaat, joiden jutustelua jaksaa kuunnella ja aikakin kuluu siivillä bussissa.
Eli bussimatkat kunniaan ja terveisä ja joulun toivotuksia Matka-Vekan opas Artolle ( ja kiitos vielä viime kesän mahtavasta matkasta!)!

-mikko

Re: Riika 23.12.2004 - 11:27:35

Tää taitaa mennä nyt kehumiseksi, joka ei näytä olevan palstan tarkoitus. Mutta yhdyn tuohon MatkaVekan oppaita koskevaan mielipiteeseen. Sillä yrityksellä on suomalaiset oppaat myös balttiassa ja asrton Riikan kaupunkikierros oli LOISTAVA!!

-Pirjo

Re: Riika 1.1.2005 - 15:19:10

Yhdyn edellisiin mielipiteisiin Matka-Vekan matkoista ja oppaista... Olin myös viime kesänä 5 pv Riikassa ja matkan onnistumiseen vaikutti juuri tuo taitava ja ammattitaitoinen opas Arto M. Kiitos sinulle jos luet tätä palstaa ja hyvää alkanutta vuotta!

-Raija

Re: Riika 2.7.2007 - 13:20:13

vinkki kasvisruokaravintolasta oli erinomainen sillä juuri siitä kasvisruokailijana olen kiinnostunut. tallinnasta on ainakin vaikea löytää vegepaikkoja, ylimalkaan baltian maista mistään. juutalaisten kahviloiden leivokset ovat ylivetohyviä.oli myös kiva kuulla maininta siitä. SINNE!

-hare

Re: Riika 3.4.2008 - 8:52:24

Kolme päivää ja 100 latia vähintään matkabudjetti, ettei tarvitse joka latia laskea.

-Ei kannata kitua

Re: Riika 12.4.2008 - 15:56:28

Ollaan kolmatta kertaa ystävättäreni kanssa lähdössa Riikaan ensi viikolla.Uskomatonta on että lennot Ryanairilla ja 4 tähden hotellissa 2vrk.yhdeltä 98 euroa!!!Se on halpaa ja Riika mahtava paikka.Hemmottelut day spassa ja kampaajalla ehkä hieman halvempaa,mutta kun matkoissa säästää niin...Koneessa juomat sikakalliita,mutta perillä ruoka maukasta ja edullista.Suosittelen lämpimästi,siihen jää koukkuun kyllä:)

-Tupu

Re: Riika 6.5.2008 - 16:09:01

Osaisko kukaan kertoa mitä hintaluokkaa on Riian kampaamopalvelut? Kannattaako sinne mennä pikkulettejä teetättämään?

-insu

Re: Riika 28.8.2008 - 19:46:34

Onhan Riika tuttua Tallinnaa huomattavasti \"eksoottisempi\" monille suomalaisille. Molemmissa saan ainakin minä hyvin aikani kulumaan. Tällä hetkellä Baltian pääkaupungeista suosikkini on kuitenkin Vilna, jonka hintataso menee monessa suhteessa selvästi Riikan alle. Ja jotenkin vaan Vilnan katolinen ja tietyllä tavalla puolalainen leima viehättää. Näin sen ainakin minä koen, joku muu varmaan toisin. Mutta hieman erilaista Eurooppaa Vilna edustaa Riikaan ja Tallinnaan verrattuna...

-gediminas

Re: Riika 6.10.2008 - 10:08:51

Riika on hieno paikka. Suosittelen! Vanhakaupunki on nyt timmissä kunnossa.Baltian Pariisiksi kutsuttu, Tallinnaa hiukan vilkkaampi paikka. Eka kerran kävin heti kommunismin romahdettua. Silloin oli kova hyörinä päällä, nyt harmaa on väistynyt ja ainakin päiväsaikaan löydät rauhallisia, ystävällisiä ihmisiä ja tosi hienoja mukulakivikatuja ja paljon ravintoloita, muotiliikkeitä ja varsinkin meripihkaliikkeitä. Kaikki on kävelyetäisyydellä jos majoitut Vanhaan kaupunkiin tai kanavan tai rautatieaseman läheisyyteen. Suosittelen lämpimästi. Myös interrail-tasoisia majoituspaikkoja ja syöntipaikkoja löytyy. Siis kaikille löytyy.

Vinkit: Vaihda rahaa jo kotimaassa esim. satasella että pääset perillä hyvin alkuun. Kurssi ei ole paljoa huonompi. Vertaile perillä kursseja, paras lokakuun-alun kurssi oli jotakin päälle 0,71. Lati on tosi vahva, saat vain 70 sentimiä paikallista rahaa yhdellä Ekulla! Kaljatuoppi maksoi vanhassa kaupungissa pääsääntöisesti 2 Latia eli n. 3 euroa. Pintapaikoissa hiukan enempi. Olisi kiva kuulla mikä hinta olisi maaseudun baareissa.
Syö paikallisten suosimissa paikoissa jos budjettisi on tiukka. Esimerkiksi blinit, täytetyt makarooninyytit ovat hyviä ja täyttäviä jos et halua joka ilta sijoittaa kalliimpaan ruokaan.

Netissä on kehuja ja haukkuja eri paikoista, mutta huomasin, kun kahlasin paikkoja läpi, että meitä ihmisiäkin on monenlaisia. Joku haluaa siistiä ja modernia viinilaseineen ja valkoisine liinoineen, toinen taas etsii tunnelmallisia keskiaikaisia kaljakellareita, kolmas etsii nuorten menomestoja ja musiikin jytkettä. Esimerkki: jos kaipaat modernia lookia ja raha ei ole este, valitse jokin luxushotelli tai sokos-tyylinen Latvia-hotelli (korkea tornirakennus) tai rautatieasemaa ja toreja vastapäätä oleva lasinen Avalon. Jos taas arvostat historiaa ja yksilöllisyyttä valitse Vanhan kaupungin Konventa Seta tai muu pienempi hotelli,syöt Alus Setassa seisovastapöydästä, Valkosipuliravintolassa tai 1300-luvun viinikellariin rakennetussa Rosenkralissa kynttilän valossa, jos olet reilaaja, etsi hostelleja, osta evästä torilta ja esim. Rimi-marketista, Mäkkäreiltä, pikaruokaloista...
Näillä eväillä pärjäät kivasti. Muotiliikkeitä, kampaamoita ja manikyyrejä löytyy, samoin ostoskeskuksia, kaffiloita ja basaarimeininkiä.

Yökerho-meininkiäkin on runsaasti. Luin netissä kerrotuista vastoinkäymisistä ja suurin osa oli juuri yöelämän saralla. Jotenkin meininki on Reeperbahnimaisempaa eli agressiivisempaa sisäänheittäjineen ja kalliine juomahoukutuksineen. Toivoisi että yöelämäkin muuttuisi turvallisemmaksi ja kaikille jäisi hyvä mieli. Naiset pukeutuvat Latviassa tosi kauniisti.Ovat ilo silmälle ja sielulle.

Stalinin ja Hitlerin terrorista kertova museo sekä Sotamuseo ovat ilmaisia. Yleensä pääsylippu esim. kirkkoihin maksoi 2 Latia eli noin 3 euroo.
Meripihkahelmet ovat 5 Latista ylöspäin.
Ostimme 7 ja 15 Latin helmet matkamuistoksi. Perille pääsee lentämällä, laivalla ainakin Tukholmasta, bussilla.

Et ole yksin, suomalaisia riittää tueksi ja turvaksi.

-Kaunis Riika !

Re: Riika 6.10.2008 - 11:31:32

Listaan Baltian maat seuraavasti:

1.Latvia (Vilna)

2. Liettua (Riika)(aika pitkä väli edelliseen)

3. Viro (Tallinna)(pitkä väli myös edelliseen ja vielä pitempi sitä edelliseen)

-mari

Re: Riika 14.10.2008 - 14:13:47

Kiitos latviaksi on helppo muistaa sanasta Ballantine! eli Baldias! ))
Opettele niin saat ystävällisempää palvelua.

Savukkeet ovat puolet halvempia Suomen hintoihin.

Balsami katkero oli vahvempaa kuin Jägermeisteri.

Olut on hyvää. Positiivinen kuva Riikasta.

-Baldias

Re: Riika 15.10.2008 - 13:35:02

Baltian maista ehdoton nr 1 on Liettua.
Tuore kokemus viime viikon lopulta, 3 vrk meni kuin siivillä. Ja uudelleen pitää päästä Vilnaan. Trakai on hieno retkikohde, kaunis järvialue ym. Vierasmaalaiset \"tasokkaampia\" kuin muissa Baltian maissa ja etenkin verrattuna Viroon. Liettua on turvallinen maa.

-Gedimino

Re: Riika 15.10.2008 - 13:37:13

Liettuan eurooppalaisuus on \"se juttu\". Ihmiset sivistyneitä, kohteliaita, pukeutuvat hyvin (sekä varttuneemmat että nuoret).

-Gedimino

Re: Riika 16.10.2008 - 9:39:45

Täysin samaa mieltä edellisen kanssa, upea eurooppalainen kaupunki.

-pari kertaa käynyt

Re: Riika 16.10.2008 - 13:35:05

Kaupunki johon edellä viittaan on siis Vilna.

-pari kertaa käynyt

Kommentit (4)

Vierailija

Kävimme kuukausi sitten avatussa uudessa ravintolassa nimeltä foody. Palvelu oli hyvää ja ruoka oli hinta-laatusuhteeltaan reissun parasta. Kolmen ruokalajin illallinen oli viineineen 15 latia ja pippuripihvi oli vielä naudan sisäfilettä. Päivän keitto vain 1 latin. Paikkaa voi myös suositella viinien harrastajalle. Paikka sijaitsee vanhan kaupungin juuri ulkopuolella stockmannin lähellä osoitteessa aspazijas bulvâris 32.

Lisäksi suosittelemme ravintolaa joka sijaitsee skârnu ielalla fridaysin vieressä pietarin kirkon takapuolella. Paikan nimi ei varsinaisesti selvinnyt, mutta logossa on avain ja siinä lukee bärs. Paikka on pieni ja sillä on vain noin 5 sisä ja terassi pöytää. Kuitenkin suosittelemme paikkaa hintansa sekä maukkaan ruokansa suhteen. Päivällä 12-15.00 business lounch on vain 3 latia ja se sisältää keiton ja pääruoan ja ainakin me saimme juomat kaupan päälle.

Vierailija

Riika voittaa Tallinnan kirkkaasti (joka on aika kulahtanut) nähtävyyksien ja tunnelman puolesta. Riika on jo hitusen eurooppalaistunnelmainen mutta ei samaa luokkaa kuin Vilna.
Maria

Jurmala-fani

Kolmen päivän reissu Riiassa.Emme ehtineet nähdä kuin vanhan kaupungin,( joka on todella upea!)koska käytimme yhden päivän käymällä Jurmalassa junalla. Aivan ihana paikka valkoisinen hiekkarantoineen ja vanhoinen puuhuviloineen !

Hintataso oli yllättävän korkea,vastaa Suomen tasoa.Ihmiset viileähköjä, eivät edes kaupustelijat tunkeneet iholle.Kohtelu ystävällistä,mutta usein töykeätäkin.

Ravintoloissa ihmetytti kun ruokailuvälineet kiidätettiin pois heti kun irroitti otteensa aterimista ja toinen vielä ruokaili.En ole moista tavannut kuin taannoin Neuvostoliitossa !

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat