Pohjois Italia

Vierailija

Tulin juuri viikonloppu lomalta Milanon suunnalta ja on pakko suositella muillekin.

Kävimme Como-järvellä aivan Sveitsin rajan tuntumassa; paikka oli kaunis kuin postikortti! Aivan mahtavat maisemat ylhäältä vuoren rinteiltä. Järvelle pääsi maisemia ihailemaan polkuveneillä, moottoriveneillä tai lentäen vesitasolla. Vuoristossa riitäisi patikointipolkuja useammaksi päiväksi. Itse kaupunki oli silmiähivelevän kaunis vanhoine huviloineen ja taloineen.

Saronnon kaupunki Milanon pohjoispuolella oli oikea italialainen hullunmylly; kadut vain hieman autoja leveämpiä ja kauniiden kerrostalojen seinät nousivat kapeista kujista kohti taivasta.

Itse Milano on kokemus sinänsä; me jaksoimme yhdessä päivässä kiertää vain Duomon ympäristöineen. Duomo oli upea, niin sisältä kuin katolta nähtynä.

Hintataso oli kutakuinkin Suomen luokkaa kaupunkialueella. Pienemmissä kylissä söi reilusti alle 10 eurolla kunnon aterian.

Suosittelen omatoimilomaa Pohjois Italiassa! Me lensimme Milanoon Malpensan kentälle, josta pääsi helposti junalla ja metrolla melkein minne vain.

-Marja-Liisa

Kommentit (6)

Vierailija

Re: Pohjois Italia 4.4.2004 - 16:39:28

Miten yövyitte? Olitteko varanneet etukäteen vai onnistuiko ilman?
Oletteko käyneet Garda-järvellä, voitko verrata näitä kahta keskenään?
Minusta Garda oli aivan ihana kohde ja tekisi mieli uudelleen niille seuduille.
Minkä hintaista oli yöpyminen?

-Tuija

Re: Pohjois Italia 5.4.2004 - 10:40:35

Me majoituimme halvimmalla mahdollisella tavalla... Ystäväni on töissä Misinton kylässä hevostallilla ja nukuimme tallin takapihalla parakissa.
Uskoisin lomasesongin ulkopuolella majoituksen järjestyvän muutaman päivän varoitusajalla ja netistä löytyy hyvin eri vaihtoehtoja Comosta ympäristöineen.

Gardaan olen tutustunut vain esitteiden, netin ja lehtien välityksellä; maisemat ovat samanoloiset. Comon vahvin valtti oli kansainvälisyys ja se, että olimme ainoat suomalaiset paikalla. :o)

-Marja-Liisa

Re: Pohjois Italia 12.4.2004 - 19:24:07

Kiitos vastauksestasi! Pohjois-Italia on aivan upeaa seutua. Olen useaan otteeseen ajanut siitä läpi ja junallakin matkannut. Gardalla olin ihan seuramatkalla ja sinnekin voisin lähteä taas uudelleen.....

-Tuija

Re: Pohjois Italia 13.4.2004 - 22:56:42

Olen käynyt sekä valmismatkalla Gardajärvellä että autolomalla kolmen päivän ajan Como-järvellä. Mielestäni järvet ovat vähän eri tyyppisiä. Gardajärvi on pohjoisosastaan karumpi ja eteläosa matalampaa alankoa- Comojärveä reunustavat pehmeät vihreät vuoret, järven pohjoispäästä alkavat lumihuippuiset vuoret. Vesi näyttää syvän vihreältä, Gardajärvellä se näyttää sinisemmältä.

Gardajärvelle ominaista ovat nuo lukuisat linnat, Comojärvellä niitä ei ole. Comolle enemmänkin ovat tyypillisiä lukuisat palatsimaiset villat joista joihinkin pääsee jopa tutustumaan. Kylät olivat siellä ehkä pienempiä, ja turisteja- varsinkin saksalaisia tuntui olevat melko vähän. Tosin saattaa johtua ajankohdasta, koska olimme siellä toukokuun alkupuolella.

Kummassakin on oma tunnelmansa, ehkä minuun vähän suuremman vaikutuksen teki Comojärvi, mutta ehkä se on \"raameista kiinni\", oli hienoa herätä ainoana telttakuntana aamulla järven pohjoispäässä ja katsella peilityyntä syvänvihreää järveä ja sen toisella puolella kohoavaa lumihuippuista vuorta...Se oli kuin kangastus.

Ehkäpä kumpikin järvi olisi sesongin ulkopuolella parhaimmillaan...

-Ready

Re: Pohjois Italia 8.1.2006 - 22:34:00

Oletteko käynyt Meronassa .millainen kylä se on se on pohjois-Italiassa sellainen pieni kylpyläksupunki. Kertokaa kokemuksistanne jos olette käyneet. tarkoitus olisi ensi kesänä lähteäPohjois-italiaan patikoimaan.
eija

-Meronaan ja gardajärvelle

Re: Pohjois Italia 4.4.2008 - 20:18:14

kivaa oli lukea kokemuksiasi. Kertoisitko oletko löytänyt mistään suomenkielisiä aikatauluja Malpensan kentältä esim Milanoon ja sieltä esim Venetsiaan?

-pentti

Re: Pohjois Italia 6.4.2008 - 16:35:43

Bergamon kentältä on helppo lähteä pohjoiseen, sinne lentää mm. Ryanair Tampereelta, eikä maksa paljon. Itse varasin matkan jouluna ja äskettäin palasin, maksoi 75 yhteensä veroineen ym. maksuineen menopaluu. Siitä sitten auto vuokralle ja menoksi.

Moottoritietä pääsee helposti aina Venetsiaan asti. Bresciasta voi myös suunnata kohti pohjoista. Esimerkiksi Madonna di Campiglio on todella viehättävä kylä 1550m korkeudessa. Upeat patikointimaastot ja hisseillä pääsee yli 2000 metriin asti. Kylässä on suomalaisomistuksessa oleva hotelli.

Meronassa asti emme käyneet, Bolzanossa kylläkin. Kaunis kaupunki, jossa voi tavata mm. \"jäämies\" Ötsin.

Gardalla pyörähdimme myös, Rivassa.

-Hilda

Re: Pohjois Italia 7.4.2008 - 8:28:33

Gardaa ei voi mitenkään verrata tuohon tyylikkääseen seutuun eli Como-järven kaupunkeihin. Gardahan on varsinaista turistialuetta.

-Sirpa

Re: Pohjois Italia 8.4.2008 - 20:22:27

Entäpäs Lago di Lugano tai Maggiore, onko kokemuksia? Mihin menisitte perheen kanssa, mukaan lähdössä tytöt 7 ja 9 v.

-?

Re: Pohjois Italia 14.4.2008 - 15:06:02

Kuinka pitkä matka on Riva del Gardasta tuonne Como-järvelle? Reissuun oon lähdössä Rivaan kesällä ja nyt alkoi tuo Como-järvi kiinnostaan... Onko sellanen matka että vois yhden päivän retken sinne tehdä? Kuinka parhaiten pääsee?

-Saikku

Re: Pohjois Italia 30.9.2008 - 8:15:09

Itseäni kiinnostaa myös suuresti kokemukset Gardajärvestä ja Como-järvestä.

Kuulemani mukaan ajomatka autolla on n. 3 tuntia noiden välillä.

Itse olen suunnittelemassa nyt pohjois-italian reissua myös ja tarkoitus olisi mennä jompaan kumpaan päivän reissulle.

--

Re: Pohjois Italia 30.9.2008 - 9:54:23

Como-järven seutu on tosi upeaa seutua ja sanon kyllä heti ettei Gardajärvi ole lainkaan samaa. Como-järven seudut ovat \"tasokkaampaa. Oltiin muutama vuosi sitten F1-kisoissa Monzassa ja järjestäjä vei meidät (muutama henkilö) illalliselle Como-järven rannalle. Ihana kokemus, loistoravintola järven rannalla (mikä sen kylän nimi on, sitä en muista), kaunista. Ja hinnakasta ainakin siinä paikassa vaikka ei listoja eikä hintoja nähtykään. Toistekin mennään ja samalla tapaa eli kisoihin ja siihen yhteyteen muutama vrk lisää aikaa.

-Pirjo

Re: Pohjois Italia 11.12.2008 - 13:13:53

Olemme menossa Italiaan vuodenvaihteeksi ja oli tarkoitus käydä junalla Como-järvellä yksi päivä. Minne junalla kannattaa mennä ja kuinka tuo päivä viettää? Tuossa järven rannalla näyttää olevan useampi kylä(kaupunki?) ja junalla pääsee varmaan useampaankin.

-Mikko

Re: Pohjois Italia 15.12.2008 - 14:39:21

Tässä on taas eksytty aiheesta eli ap:n kysymyksestä.

-tomera

Re: Pohjois Italia 15.12.2008 - 18:42:20

Minun nähdäkseni aloittaja ei esittänyt mitään kysymystä. Aiheessa on siis pysytty koko ajan.

-Tomeralle

Re: Pohjois Italia 29.12.2008 - 20:09:27

Hei
joku tuossa matkan varrella kyseli myös Lago Maggioresta. Siellä on todella viehättävää, uimavesi tosin jonkin verran kylmempää (virkistävämpää) kesällä kuin Gardajärvessä. Suosittelen lämpimästi pohjois-Italian kierrosta vaikka auto vuokraten ja kierrosta vaikka joka järvelle ja sen rantamien viehättäviin pikkukaupunkeihin. Maggioeren, Comon ja Gardan välimaastossa on vielä Lago di Iseo, viehättävä sekin. Gardalla tosiaan on eniten turisteja ja vesikin joskus \"läpinäkymätöntä\". Mutta oma viehätyksensähän noissa vilkkaammissakin paikoissa on. Oma suosikkini on Gardalla Sirmione. Lentokentiltä pääsee varsin säännöllisin välein isoihin kaupunkeihin bussilla ja/tai junalla. Ei ole pakko edes selvittää aikatauluja etukäteen, siitä vain matkaan. Auton vuokrauskin käy lentokentältä. Ja kaupunkien rautatieasemien ja linja-autoasemien seiniltähän jo löytyvät aikataulut suuntaan kuin toiseenkin. Italiassa pääsee liikkumaan julkisillakin kulkuneuvoilla. Edullisia (ja myös vähemmän edullisia ja enemmän luxusta) yöpymisiä löytyy mm. www.booking.com kautta. Kysyvät luottokorttitiedot, mutta maksetaan vasta perillä eikä mene mitään varausmaksuja. Yöpymisen voi yleensä vielä perua 1-3 vrk ennen matkaa, jos suunnitelmat muuttuvat.

-vertailua

Re: Pohjois Italia 30.12.2008 - 10:21:55

Ei kyllä Gardan turistikylistä kannata Gomo-järvelel lähteä. matkaa on ja Gomon seutu on ihan erilaista kun turistipaikat.

-Ellu

Re: Pohjois Italia 1.1.2009 - 18:24:40

Kyllä se, mihin menee ja ehtii, on kiinni siitäkin, miten pitkään Pohjois-Italiassa pyörii. Jos on viikon lomalla, ei todella kannata valita kauhean monta kaupunkia kohteeksi. Ei ehdi nähdä mitään. Mutta jos on liikkeellä ihan ajan kanssa, kannattaa kyllä pyörähtää niihinkin paikkoihin, joissa tunnelma on italialaisempaa. Turistikohteissa tottakai meno on kovempaa ja huvitarjontakin parempaa, mutta jos haluaa muutakin, kannattaa kurkata italialaisia pikkukaupunkeja.

-aikakin ratkaisee

Matti matkalainen

Me käytiin perhelomalla ja yövyttiin suomalaisen pariskunnan pitämässä majapaikassa Monzonessa. Sieltä oli lyhyt matka Pisaan, Maranelloon (Ferrari :) ), marmorilouhoksille Carraraan sekä merenrantapaikkoihin. Etenkin merenrantojen pikkukylät on aivan upeita tutustumiskohteita. Ja huonolla kielitaidolla varustettuna on hyvä kun saa ohjeita selvällä suomen kielellä :) Paikka löytyy netistä aamiainenitaliassa.com. Onkohan kellä tiedossa jostain Carda järven lähettyviltä jotain samantapaisia majoituspaikkoja kun siellä olisi tarkoitus jossain vaiheessa käydä?

Marjuska

Kiitos linkistä Matti matkalainen,
Olitteko liikkeellä vuokra-autolla vai miten?
Kävittekö snorklaus- ja/tai patikkaretkillä ja jos
niin minkätasoisia?

Vierailija

Keski-Italiassakin, Umbriassa ja Toscanassa, on paljon nähtävää lyhyiden ajomatkojen päässä. Täällä pärjää suomenkielellä! Nettisivut suomeksi: casegraziani.it. Suomalaiset erityisen tervetulleita!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat