Vierailija

Malesia/Vietnam/Thaimaa 28.2.2010 - 15:04:05

Suunnittelemme kaukomatkaa ensi talvikaudelle. Ensisijaiseksi kohteeksi on noussut Malesia, siellä ehkä Langkawi.

Emme ole aikaisemmin matkanneet muissakaan otsikon kohteissa, mutta etsimme rauhallista ja kaunista \"kerran elämässä\" kohdetta. Thaimaan vilkkaisiin turistikeskuksiin emme kaipaa.

Onko jollakin suht tuoreita kokemuksia ja vinkkejä esim Malesiaa ajatellen. Minkä matkanjärjestäjän matkaa voitte suositella, entä mikä olisi paras matkustuskuukausi? Kiitos kaikille asiallisista vastauksista :)

-Anitar

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 1.3.2010 - 11:22:46

Paras kuukausi Aasiaan ja Malesiaan matkustaa on tammi-helmikuu. Matkajärjestäjänä on meillä ollut Tjäreborg ja se on toiminut. Aurinkomatkat ovat aavistuksen paremmat.
Langkawi on hyvä paikka, itse suunnittelemme Penang/KL samalle ajalle vuodella 2011. Vietnamissa olemme käyneet 2 kertaa (2007 ja 2009), eri puolilla, suosittelemme myös. Thaimaassa olemme käyneet kerran, alkaa olemaan liian ylikehuttu, tykkäsimme Malesiasta ja Vietnamista enemmän.

-Haluaa taas sinne mennä

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 7.3.2010 - 14:05:43

Thaimaasta voin vain kertoa, koska siellä olemme olleet. Viimeksi kolme viikkoa sitten tulimme pois. Lennot ostimme netin kautta viimeksi, niinkuin jo uudet ensivuoden tammikuullekin hintaan 589 ¬ menopaluu per nenä Turkin koneella.Me olemme menettäneet sydämemme thaimaalle ja siksi ostinkin sieltä itselleni asunnon aivan meren rannalta.Alue kuuluu Rayongiin eli on siis itä thaimaata. Erittäin rauhallinen paikka eli ei siis todellakaan mikään turistirysä. päinvastoin, rannalla saa olla aivan rauhassa niin muilta auringon palvojilta kuin kauppiailtakin. Kuitenkin 6 km päästä lähtevät lautat turistien suosimalle Koh Samet saarelle, jossa sitten elämää enemmänkin jos sitä kaipaa.Rayongin kaupunkiin on 17 km matkaa ja Pattayalle 100 km. Lentokentälle 180 km jonne ajoaika 1,45 h maksaen 40 ¬.Alue on erittäin edullinen niin ruuan kuin kulkemisenkin suhteen, esim Pattayalla ja Phuketissa hinnat ovat jo puolet kalliimpia.Ihmiset ovat ystävällisiä ja on turvallista olla. Tämä on minun kokemukseni ja jos kiinnostaa asuntoni on vuokrattavana.

-Salamasanteri

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 7.3.2010 - 14:13:16

Vielä edelliseen viestiini palatakseni.
Olimme nyt tammikuun 23 päivästä helmikuun 7 päivään asti reissussa. Lämpötila huiteli kokoajan yli 30 asteen.
Thaimaassahan - kuiva ja kuumakausi on helmikuusta kesäkuulle keskilämpötila +34
-sateisempi kausi ajoittuu kesäkuusta lokakuun loppun keskilämpötila + 29

-kylmin kausi marraskuulta tammikuulle.

Sadekaudellakaaan sateet eivät ole sama asia kuin täällä suomessa.Ne ovat kuuroluonteisia, sataa ropsauttaa ja sitten se on ohi.Jos haluat lisää tieto ja kuvia alueesta ja asunnosta laita viesti sähköpostiosoitteeseeni salamasanteri@luukku.com

-Salamasanteri

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 8.3.2010 - 16:51:52

Jos minun pitäsi valita noista kolmesta, silloin olis ehdoton suosikki Vietnam.
Thaimaaseen en menis enään,enkä Malesiaan, mutta Vietnam on tosi hieno paikka, ystävälliset ihmiset, paljon erilaista nähtävyyttä, kannattaa kierrellä maaseudulla, näkee paljon kaikenlaista.

-käynyt

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 12.3.2010 - 9:56:29

Olen käynyt kaikissa kysymissäsi kohteissa. Vietnam ja Malesia ovat ylivoimaisia Thaimaaseen verrattuja. Vietnam on tosi viehättävä ja vielä varsin aito. Saigon on näkemisen arvoinen ja rantakohteet rauhallisia. Malesia on monikulttuurisempi ja ehkä kehittyneempi. Olin Kuala Lumpurissa ja Penangissa. Penangin etu Langkawiin on monimuoroisuus. Georgetown\'in kaupunki on vilkas, mutta rauhaa löytyy pohjoisrannalta.

-Ile

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 12.3.2010 - 11:41:35

Nuo kolme maata kannattaa kokea kaikki. Mene Etelä-Thaimaahan,lennä Myanmariin ja ajeli siellä bussilla pohjoiseen, siirry Triangelissa taas entiseen Siamiin, seikkaile vuoriston kansojen parissa, kolua pohjoisessa Thaimaata itään ja tule sitä reunaa alas Bangkokiiin.
Vietnamissa kannaattaa aloittaa etelästä Mekong-suistosta, kulje linja-autolla sitten rannikkoa ylös (saat lipun, joka oikeuttaa pysähdyksiin halutessasi), mene ihan pohjoiseen ja käy siellä ihailemassa mahtavan upeata saaristoa.

-Jere

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 12.3.2010 - 15:13:37

Hei!
mihin hintaan vuokraat asuntoa?kannattaako toukokuussa sinne matkustaa?ja oisko vk liian lyhyt aika,lentoaikaan nähden?

-sari k

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 17.3.2010 - 11:11:21

Langkawi on ihan hieno saari, mutta kovin paljon nähtävää siellä ei ole. Kahdessa viikossa voi tulla aika pitkäksi. Riippuu tietysti mitä kaipaa lomaltaan. Langkawia vilkkaampi Penangin saari tarjoaa enemmän malesialaista monikulttuuria, nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja myös kyläelämää. Vanha siirtomaakaupunki Georgetown Penangin saarella oli ainakin minulle yksi Malesian reissun kohokohtia.

-Zorbas

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 17.3.2010 - 12:14:15

SARI K:LLe vastaisin näin!
Kysyit toukokuun matkailusta thaimaahan.Siellä on silloin kuuma ja kuiva kausi helmikuusta kesäkuuhun, keskilämpötila +34 astetta.
Viikko tuonne asti tunuu kyllä hiukan lyhyeltä, tietysti jos lentää Finnairin suorallalennolla, selviää 9,5 tunnilla. Jos on mahdollisuus olla reissussa vaikka 10 vrk, niin se jo helpottaa.

Vuokrahinnat: 1vk220¬ / 2vk350¬ / 3vk460¬ / ja 1kk 550¬.
Yhteyttä voi siis ottaa suoraan os. salamasanteri@luukku.com

-Salamasanteri

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 18.3.2010 - 5:38:54

Aivan hullut hinnat sun kämpällä.
Höynäytät suomalaiselta moninkertaisen hinnan.
Sulla tuskin on siellä Thaimaan hienoin luxushuvila.

-salamasanterille

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 19.3.2010 - 19:59:12

Aivan niin. Kiskurihinnat. Hyvästä hotellista saat alle 100e viikon ja lopun 120e voit vaikka tuhlata.
Korjaa heti taksasi, jos meinaat saada vuokralaisia.

-Santerille

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 7.4.2010 - 20:23:00

Jos haluaa mennä kauniille paratiisisaarelle missä ei ole turisti vilinää, niin miksi suunnata Langkawille?? Thaimaassa on paljon kauniimpia pieniä saaria mitä perus turret eivät vielä ole pilanneet. Bangkokista ensin Ranongiin mistä lautalla vaikka koh phayamille ja pienemmälle koh changille. Jos haluaa enenmmän melskettä niin matkaa voi sieltä jatkaa alemmas kohti Koh pangania ja koh taota.. Jos Thaimaasta haluaa lukea enemmän käy vaikka osoitteessa www.hyppyoravanpyorasta.com

-Eero

Re: Malesia/Vietnam/Thaimaa 7.4.2010 - 20:28:29

Kyllä! Varsinkin Thaimaasta saa vuokrattua asunnon kaikilla herkuilla kuukaudeksi 500 eurolla, MUTTA viikon ja kahden viikon hinnat ovat aina kalliimpia. Hienoa hotellia et saa alle 100€ viikko mutta hotellin kylläkin..

-ai kiskurihinnat

Kommentit (1)

Vierailija

Näistä kohteista olen käynyt ainoastaan Malesiassa, mm. Kuala Lumpurissa, Langkawilla ja maaseudulla. Matkustimme siis heinäkuussa 2008. Menetin sydämeni Malesialle täysin, ystävällisiä ihmisiä ja edullista oleskelua trooppisessa lämmössä. Kuukauden päästä lähdemme jälleen ja nyt suuntaamme itäpuolelle Pulau Perhentianille. Itäpuolella on kirkkaammat ja kauniimmat vedet kuin länsipuolella, mutta menemme myös lännessä Pangkorin saarelle, Kuala Lumpuria unohtamatta. Maaseudulla vietämme aikaa myös tälläkin kertaa. Olemme aina hankkineet vain lentoliput perheellemme, koska majoitumme paikallisten sukulaistemme ja ystäviemme luokse, paitsi saarilla. Ja saarillakin olemme majoittuneet edullisiin chaletteihin. Joten loisteliaista turisti hotelleista ei ole kokemusta. Voin kuitenkin vain suositella!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat