Artikkelista: Nuoripari säästi seksin avioliittoon: "Kannatti odottaa"

Lukittu
Kuva Milka Alanen

Tuomas, 25, ja Mari-Kaisa, 30, Auvinen pidättäytyivät seksistä ennen avioliittoa. – Se oli hyvällä tavalla jännittävää.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Kyllä nykymaailmassakin on paljon pariskuntia, jotka säästävät seksin avioliittoon. Kyse on kuitenkin sen verran intiimistä ja henkilökohtaisesta asiasta, että monikaan ei halua avautua tästä elämän osa-alueesta lehtien palstoilla. Ja tässä seksintäyteisessä mediassa ei tunnu olevan kovin "mediaseksikästä" toitottaa seksitöntä elämää, joka on varmasti monin verroin onnellisempaa kuin kukasta kukkaan hyppeleminen. Minäkin säästin itseni aviomiehelleni, eikä ole harmittanut!

Vierailija

Itsehän en ole säästänyt itseäni avioliittoon, ja en kadu mitään. Seksi ja läheisyys on kuitenkin iso ja tärkeä osa suhdetta, joten hyvä se on ns. testata etukäteen. Plus on mukava vain kokeilla sitä eri ihmisten kanssa.

Vierailija

Vaikka testaus ei ole liiton kestävyyden tae, niin lienee kuitenkin hyvä, että ensin katsastetaan se, ollaanko ollenkaan samalla planeetalla seksuaalisten halujen suhteen. Nimittäin siitä tulee suhteellisen varmasti ongelmia, ja mahdollisesti myös avioero, mikäli seksuaalisen halut eivät ollenkaan kohtaa. Seksi on kuitenkin oleellinen osa parisuhdetta ja vaikka se ei tärkein osa olekaan, niin jos se ei toimi, on liiton kestävyys kyllä kyseenalainen.

Vierailija

Jotka säästävät seksin avioliittoon, suhtautuvat siihen ylipäätään eri tavalla kuin ne jotka testailevat etukäteen. Uskon, että tällöin molemmat ovat sitoutuneita nimenomaan yhdessä harjoittelemaan, tutustumaan, testaamaan ja löytämään sitä yhteistä säveltä paljon paremmin kuin ne jotka testaavat muutaman kerran useamman kanssa ja päätyvät sitten vasta valintaansa. Uskon että lopputulos voi olla jopa tyydyttävämpi heillä siis. Ja eihän mikään estä mielikuvista ja toiveista ja ajatuksista keskustelemista vaikkei sitä seksiä ennen avioliittoa harrastaisi ja kokeilisikaan.

Vierailija

On ihan selvää, että pidättyvät varmasti suhtautuvat seksiin eri tavalla kuin sellaiset, jotka harrastavat seksiä aktiivisemmin. Se ei kuitenkaan poista sitä, että seksuaaliset mieltymykset voivat poiketa hyvinkin paljon ja mikäli halut eivät kohtaa, niin ongelmia siitä tulee. Ihan jo niin yksinkertainen asia kuin että kumpi niin sanotusti vie ja kumpi on passiivisempi. Stereotypisesti mies vie, mutta jos mies huomaakin, että tykkäisi siitä, että nainen on dominoivampi. Jos nainen ei ole valmis tai ei halua olla se, joka on dominoivampi, niin koko homma voi muuttua melko epätyydyttäväksi molempien osapuolten kannalta.

Vierailija

^Mitä pariskunta tuossa jutussa sanoikaan? "Jos molemmat ajattelevat ennen kaikkea, mistä toinen tykkää, silloinhan seksi toimii." Eikö se ole aina parempi lähtökohta, haluta toiselle parasta mahdollista - eikä se, että pyritään toteuttamaan omia seksuaalisia mieltymyksiä mahdollisimman pitkälle. Väittäisin kyllä, että tuolla asenteella on äärimmäisen harvinaista, että seksi ei toimisi. Toki se vaatii sen, että molemmilla on se sama asenne.

Vierailija

Meillä ei mennyt tuo todellakaan tuolla tavalla,kun "säästettiin" seksi avioliittoon..Monta monta murheen ja katkeran kyyneltä alkuvuosina oli,kun seksi ei todellakaan sujunut..En pysty täysillä suosittelemaan pidättäytymistä vaikka kristitty olenkin..

Vierailija

Ennen E-pillerikautta paras ehkäisy oli usein pitää jalat ristissä, koska muidenkin ehkäisyvälineiden saanti oli vaikeaa. Naisille tarkoitettuja e-välineitä annettiin vain naimisissa oleville. Jos nykyisin nuorille miehille on iso kynnys mennä kortsukaupoille, niin mitä se oli ennen? Ei ollut helppoa kenellekään mennä kylän apteekkiin, jos vaikka joku tuttu näkee. Nykyisin esiaviollinen seksi on yleisesti hyväksytty ja e-välineitä helposti on saatavilla. Jos joku haluaa harrastaa seksiä avioliitossa, niin se on heidän asiansa.

Ihmisillä riittää aina ongelmia. Jos yksi ongelma poistuu,niin uusia tulee tilalle kaksin verroin.

Minä

En ole itse pidättäytynyt seksistä, mutta en silti koe "testailevani" kumppaniani. Minulle se vain on luonnollinen osa toimivaa parisuhdetta. Mitään yhden illan juttuja en ole harrastanut, enkä haluaisikaan. Minusta seksi kuuluu parisuhteeseen. En ole uskossa, joten avioliitolla on minulle erilainen merkitys. En kaipaa Jumalan siunausta. Kunnioitan kyllä artikkelin pariskunnan päätöstä. Se on varmasti ollut heille oikea. Toivoisin kuitenkin, ettei kaikkia meitä "tavallista" elämää eläviä leimattaisi joka paikassa kaikkien kanssa seksiä harrastaviksi hulttioiksi...

S

Tosi hyvä ja rohkea avaus! Meitä näin ajattelevia ja eläviä nuoria on kyllä olemassa, mutta harva uskaltaa tuoda valintaansa esille. Siksi tällaiset jutut ovatkin piristävä lisä valtamedian "Julkkis alasti, katso kuvat!" -tyyliseen uutisointiin.

Sweeter song

MINÄ 30.10. klo 18:28 * Kommentoisin tuohon:" Toivoisin kuitenkin, ettei kaikkia meitä ´tavallisia´ elämää eläviä leimattaisi joka paikassa kaikkien kanssa seksiä harrastaviksi hulttioiksi.." Kuten totesit, suurin osa nykymaailman ihmisistä harrastaa seksiä parisuhteissaan ja todellakin ennen avioliittoa. Kuinka usein tällaisia artikkeleita nähdään? - Ei tosiaankaan melkein koskaan, juuri sen takia että tämä yhteiskunta tyrkyttää seksiä joka paikassa. Media, leffat ja kaikki ympärillämme vaikuttaa tapaamme ajatella seksuaalisuudesta. Pidetään ihan itsestään selvyytenä että kaikki harrastavat seksiä, ja pidättäytymistä taas pidetään huvittavana ja vanhanaikaisena ilmiönä. Sanoisin että ihmiset jotka harrastavat seksiä avioliiton ulkopuolella eivät todellakaan ole niitä, jotka leimataan tai tuomitaan, päinvastoin. Ne jotka haluavat säästää seksin avioliittoon ovat niitä jotka leimataan.

On epämuodikasta ja noloa jos ei ole seksikokemusta. Seksistä on tullut suorituskeskeinen taitolaji, joka erotetaan tunteista. Kristinuskossa painotetaan että seksi on Jumalan lahja kahden ihmisen välille, jotka hän on luonut toisiaan varten.  Raamatun mukaan kyse on rakkauden osoittamisesta, toisen tunteiden ja mielihalujen huomioimisestajosta voi vapaasti ja turvallisesti nauttia avioliitossa. Seksuaalisuus on tietenkin tärkeä osa parisuhdetta, mutta kristillisesti ajateltuna ensin kuuluisi oppia tuntemaan kunnolla, rakastaa, sitoutua ja siihen kuuluu seksi. Jos parin kemia toimii ja he todella rakastavat toisiaan, varmasti myös seksi toimii. 

Vierailija
Vierailija

Vaikka testaus ei ole liiton kestävyyden tae, niin lienee kuitenkin hyvä, että ensin katsastetaan se, ollaanko ollenkaan samalla planeetalla seksuaalisten halujen suhteen. Nimittäin siitä tulee suhteellisen varmasti ongelmia, ja mahdollisesti myös avioero, mikäli seksuaalisen halut eivät ollenkaan kohtaa. Seksi on kuitenkin oleellinen osa parisuhdetta ja vaikka se ei tärkein osa olekaan, niin jos se ei toimi, on liiton kestävyys kyllä kyseenalainen.

Ei kyllä todellakaan mene noin. Tai menee se niillä, jotka ajattelevat vain seksiä ja tuijottavat omia vain omia halujaan. Kuitenkin parisuhteen/avioliiton tärkein juttu on rakkaus, ei seksi, eikä seksi edes kuulu muualle kuin avioliittoon. Tätä omaa napaansa tuijottavat ihmiset pitävät ahdasmielisenä, eivätkä ymmärrä, että tuijottavat ainoastaan omaa napaansa. Kun ajattelumalli on se, että "kokeillaan" vain toista, ja jos ei kelpaa, niin heitetään menemään, niin nämä ihmiset eivät rakasta, eivät arvosta, eivätkä välitä, vaikka niin kuvittelisivat. Avioliitto on turvallisin paikka seksille ja niin monilta ongelmilta vältyttäisiin, jos se olisi ihan yleinen ajattelumalli, että sinne asti kuuluu odottaa, mutta ei avioliittokaan ole mitään, jos rakkaus puuttuu. 

Juuri tuon itsekkään asenteen takia sattuu monia "vahinkoja", kun teinit hommautuvat raskaaksi tai tulee sukupuolitauteja jne, ja usein äiti joutuu jäämään yksin lapsensa kanssa, ja itsekkäimmässä tapauksessa päätetään nistiä oma lapsi, koska se tulee omien halujen, unelmien ja tavoitteiden tielle, ja on olevinaan ongelma, vaikka se ongelma on itsekkään ihmisen oma pää ja sairas asenne. Siinähän sitten sanotaan lapsille, kun kasvavat ja ihmettelevät miksi ei ole molempia vanhempia tai perheessä on muuten vain ongelmia, että "no kun halusin vain kokeilla". Tai pidetään oikeutettuna sitä, että tapetaan oma lapsi ja pidetään omia tavoitteita ja tulevaisuuden suunnitelmia arvokkaampana, kuin pienen ihmisen  elämää ja tuhotaan se. Näillä ihmisillä ei ole minkäänsortin rakkautta, jotka hyväksyvät nämä asiat, ja joutuvat kyllä siitä vielä vastuuseen, elleivät koskaan tahdo asenteidensa muuttuvan.

 

Vierailija

Me odotimme mieheni kanssa seksin aloittamista avioliittoon asti, vaikka olimme molemmat menossa toista kertaa naimisiin. Helppoa ei ollut, koska halut olivat molemmilla valtavat. Näin jälkeen päin ajattelen, että olisin onnellisempi, jos ei olisi tyhmiä sähläyksiä seksiä muiden miesten kanssa ollut aikaisemmin -tulin uskoon vasta kolmikymppisenä, jolloin pikkuhiljaa aloin ymmärtämään, että avioliiton ulkopuolinen seksi enemmän rikkoi sisimpääni kuin antoi. Oli kyllä aivan mahtavaa odottaa hääyöhön asti, minulla on hääyöstämme aivan ihanat, upeat ja romanttiset muistot. Seksielämäämme olen edelleenkin tyytyväinen, koen että Jumala siunasi odotuksemme. Naimisiin menoa seksin odottaminen nopeutti. Kun harkinnan jälkeen vastasin kosintaan myöntävästi, väsäsimme hääjuhlat kasaan kolmessa viikossa ;)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat