Uusi kaveripiiri?

Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Olemme elelleet kumppanini kanssa vuoden verran etäsuhteessa, ja olemme nyt puhuneet mahdollisesta tämän vuoden puolella tapahtuvasta yhteenmuutosta. Pientä jännitystä on tietenkin ilmassa - olisimmehan molemmat muuttamassa vieraalle paikkakunnalle.

Huolena on siis ensinnäkin löytää mahdollisimman kiva asunto mukavalta alueelta sekä erityisesti näin taantuman aikana joku oman alan työpaikka mukavine työtovereineen. Eniten taitaakin juuri jännittää tämä nykyisestä ystäväpiiristä erkaantuminen ja se, mahtaako uusien ystävien hankkiminen olla miten suuren vaivan takana. Vanhat ystävät toki säilyvät, mutta tulisivat olemaan sen verran kaukana, että tapaamiset harvenisivat sietämättömän pitkiksi.

Olen siis sosiaalinen ihminen ja tarvitsen kaveripiiriä ympärilleni. Tällä kertaa uuden piirin hankkiminen ei kuitenkaan voisi enää käydä kätevästi opiskeluympäristön kautta, vaan nyt ympäristönä tulisi toimimaan oma työpaikka. Miten helppoa mahtaakaan olla saada työkavereista myös vapaa-ajan ystäviä? Toinen asia on tietenkin se, että onko niitä töitä edes tarjolla sen mahdollisen muuton aikaan. Mistä sitä mahtaisi siinä tapauksessa löytää kaveriseuraa?

Onko kokemusta vastaavasta tilanteesta? Miten on selvitty tällaisesta elämänmullistuksesta? Lohduttakaa pelokasta! :)

Kommentit (4)

Vierailija

Mä olen ainakin huomannut, että ystävystyminen muuttuu sitä hankalammaksi, mitä vanhempi on - tuntuu siltä, ettei jotenkin "kehtaa" tungetella ja ehdottaa tapaamisia esim. työkuvioiden ulkopuolella. Sitä ajattelee, että muilla on jo ystäväkiintiö täynnä, eivätkä kaipaa enää uusia kavereita.

MUTTA uskon toisaalta myös, että tämä asia on vain minun päässäni. Varmasti moni muukin voisi kaivata uusia ystäviä, kynnyksen ylittäminen vain on hankalaa. Ehkä kannattaa työporukassa ehdottaa jotain yhteistä kaljalle menoa isolla porukalla - ja sitten sieltä pikku hiljaa löytää ne "omanhenkiset" tyypit, joilla myös on ystävävaje.

Ja onneksi nykyaikana on aika helppo pitää yllä myös niitä kaukana olevia ystävyyssuhteita netin välityksellä.

Vierailija

Mä luulin pitkään että en saa enää kaksvitosen jälkeen uusia ystäviä, enkä toisaalta niitä aktivisesti "tarvinnutkaan" (ymmärrätte mitä tarkoitan). Sitten äitiyden myötä kun kaveripiiri jatkoi sinkku/parisuhde-eloaan ja mä siirryin vapaa-ajan kannalta toiseen todellisuuteen, huomasin yhtäkkiä kaipaavani seuraa, jonka kanssa yhdessäolo lähtee samoista tarpeista ja vaatimuksista: en halua pilata kenenkään mökkijuhannusta vaatimalla ipanalle nukkumisrauhaa klo 21 -> ja toisaalta aloittamalla puuronkeittoa kello kahdeksan.. Voin olla muiden lapsiperheiden seurassa rennosti. Nyt niitä uusia ystäviä onkin sitten uusien ympyröiden myötä löytynyt - kun olen antanut ihmisille mahdollisuuden. Mutta sehän edellyttää tietysti että joku antaa sinullekin mahdollisuuden.

Vierailija

Pitää olla astetta aktiivisempi ja uskaltaa kertoa ihmisille, että kaipaa uusia ystäviä! Tietysti parasta olisi, jos löytää samassa tilanteessa olevia ihmisiä, jotka ovat myös uusien kontaktien tarpeessa. Oman elämän luominen kumppanin kanssa uudelle paikkakunnalle yhteen muuttaessa on tärkeää, ettei tule riippuvaiseksi vain yhdestä ihmisestä. Ja ilmeisesti kaipaatkin ympärillesi sosiaalista verkostoa. Itse muutin poikaystäväni kanssa ulkomaille ja pidän yhteyttä ystäviini skypellä, miksei samaa voisi harrastaa Suomessakin? :) Näköpuhelin on "melkein" kuin yhdessä kahvittelu, eli mars skypeä asentamaan tietokoneelle (googleta vaikka miten) ja mikki+kuulokkeet-yhdistelmä ja nettikamera ostoslistalle! Ja sitten vaan harrastamaan itseä kiinnostavia juttuja ja liittymään erilaisiin järjestöihin tai yhdistyksiin, sillä tavalla löytää manhenkisiä tyyppejä. Kokeile myös katsoa uudehko leffa Yes Man!, missä Jim Carrey sanoo kyllä kaikelle. No, ehkei kaikelle tarvitse sanoa kyllä, mutta ainakin tilanteille ja ehdotuksille, joissa on mahdollista löytä uusia ystäviä! Itse olen löytänyt hospitality clubin kautta (www.hospitalityclub.org) jo yhden ihanan ystävän täällä ulkomailla. Lisää aion löytää jooga- ja tanssitunneilta, ja töistä sitten kun löydän niitä. Tsemppiä, we can do it!!

Vierailija

Skypen kyllä omistan, ja sitä on tässä etäsuhteessa tullut joskus käytettyäkin. Mutta en tahdo, että sosiaalinen elämäni menee noin etäiseksi ja elektroniikasta riippuvaiseksi. Tarvitsen niitä fyysisiä kontakteja! Mutta eiköhän joidenkin harrastuksien kautta tosiaan niitä voisi saada. Kyllä se tästä!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat