Lapset vuoroviikoin, onko vaihtopäivä oikea?

Vierailija

Ex-mieheni asuu toista vuotta uuden avovaimonsa kanssa ja lapset (kohta 8 ja 12) vuorottelevat viikottain. Kaikki on sujunut hyvin ja menevät sinne selvästi mielellään, eikä riitoja tms. ole. No meillä kyllä aika lailla on. Nyt pitäisi kuulemma vaihtaa tuota lasten vaihtopäivää sunnuntaista perjantaihin. Mitä olette mieltä? Sunnuntai puoltaa paikkaansa, kun silloin ehtii rauhassa katsoa kaikki harrastus- ja koulutavarat mukaan ja lapset menevät toiseen kotiin niin, että siellä ollaan kotona. Itsellekin mukava saada lapset sunnuntaina iltapäivällä, kun on vikonlopun saanut ladata akkuja työvikon jälkeen. Perjantaisin lapset joutuisivat ottamaan tavarat kouluun ja menemään sieltä "tyhjään kotiin". Onko tällä mitään merkitystä lasten kannalta? Onko kokemuksia tai mielipiteitä?

Kommentit (11)

Vierailija

En todellakaan suosittele perjantaita! Lapsilla menee aina jokunen hetki sopeutuakseen taas uusiin sääntöhin. Eli käytännössä et saa rentouduttua viikonloppua. Minulla oli vastaavassa tilanteessa niin, että lapset eivät isällään saaneet näyttää tunteitaan, joten he purkautuivat aina vaihdon jälkeen minulle pari päivää. Eli jos vaihto oli pe, meni koko viikonloppu lasten rauhoittumiseen. Suosittelen lämpimästi sunnuntai tai maanantaivaihtoa!

Vierailija

Meillä on vaihtopäivä torstai. Vanhempi lapsi on koululainen.

Lapset ovat aina vaihtopäivänä levottomia, riippumatta siitä, kumman luota siirytään kumman luo, äidiltä isille tai isiltä äidille. Pientä kiukuttelua ym. on ilmassa, enkä koe sen olevan kummankaan kodin syytä. Torstai on hyvä vaihtopäivä meillä, koska silloin lapset tasaantuvat jo viikonlopuksi, eikä viikonloppua mene "hukkaan". Aiemmin vaihtopäiv oli sunnuntai, ja varsinkin vanhempi lapsi aloitti vaihdon stressaamisen jo sunnuntaiaamuna, "en halua lähteä", "mitä kivaa me vielä ehditään tehdä ennen kuin lähdemme" jne. ja koko sunnuntai meni kellon kyttäämisessä ja kiukuttelussa.

Vierailija

Meillä molemmat koululaisia ja viihtyvät molempien luona hyvin. Siinä mielessä ei ongelmaa. Sunnuntai puoltaa kyllä paikkaansa, kun on vietetty kiva viikonloppu ja mukava saattaa lapset toisen luokse levänneenä ja näin aloittamaan uusi kouluviikko. Samoin itselle on kiva, kun on ollut takana se "aikuisten oma" viikonloppu ja lapset tulevat sunnuntaina. Meillä siirrytään n. klo 16, niin ehtii sunnuntaina tehdä joitan mukavaa tai vaan olla rauhassa. Ja jos se toinen vanhepi on sattunut jossain olemaan, ehtii lepäillä ja saa kuitenkin lapset ajoissa luokseen. Huonoin on ilta kun pitää heti aloittaa nukkumaanmenolla. Yksilöllistä tietty, mutta perjantaikokeilu meillä meni aika pieleen väsymyksen takia. Ja hyvä pointti sekin, että tulivat silloin koulusta tyhjään kotiin ja joutuvat kantamaan mukanaan kaikki harrastusvälineet.

Vierailija

Perjantaisin sitä on muutenkin tolkuttoman väsynyt työviikon jälkeen. Samoin on lasten laita, kyllä he ovat tosi väsyneitä. Minun mielestäni viikonloppu alkaa perjantai-illasta - olisi kaikille osapuolille kurjaa aloittaa se tosi väsyneenä ja lapsille erityisesti, kun he joutuisivat vaihtamaan kotiakin samalla.

Vierailija

Aivan samaa mieltä. Meillä sunnuntai ja tuntuu sopivalta. Kolmen viikon välein ex-miehe töiden takia lapset tulevat pe suoraan koulusta ja ne viikonloput alkavat aina hankalammin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat