Artikkelista: Reiki rauhoitti olon

Kommentit (9)

Vierailija

Olen itse hyvin skeptinen tällaisia kristallichakraenkelienergiavirtoja kohtaan. Vosiiko olla vain niin, että henkilö a) tulee puhuneeksi väsymyksestään ja b) kokee placebo-vaikutuksen? Miten ihmeessä muuten tätä käsilläparantamista voisi tehdä toimivasti kaukohoitona?

Vierailija

Eikö se silloin ole toiminut hoito jos on parantunut puhumisen ja placebon vaikutuksesta? Eli mieli on saanut "kanavan" johon purkaa tuska. Parempi tämä kuin unipillerit ja burana. Länsimainen lääketiede on aivan liian täsmähoitoa ja holtitonta antibioottien viljelyä, jossa ei oteta huomioon ihmistä kokonaisuutena. Tilkitään ja paikataan eikä hoideta itse syitä mistä oireet johtuu, esim. stressi.

Vierailija

Juu, tottakai hotio on tarkoituksenmukaista jos henkilö kokee paranevansa. Kyseenalaistin ainoastaan sen aiheuttaako paranemisen todella energiavirtojen koskettelu vai stressin lievitys puhumalla. :)

Vierailija

Tuossahan tuo Marjokin sanoo, että ihan sama mikä olon paranemisen aiheutti. Näissä reiki- yms. hoidoissa lienee tärkeintä se toisen ihmisen läsnäolo, semmoinen tunne siitä että tuo hoitaja on nyt tuossa ihan vain minua varten ja minä olen tärkeä.
Sellainen kokemus jää perinteisessä lääketieteessä usein kokematta.

Vierailija

Aivan totta mitä ylempänä jotkut jo sanoi. Kädestä kiinni pitäminen, läsnäolon voima, silmiin katsominen (nyt en tarkoita mitään romanttisia höpönpöppöötä) sekä oleminen ja kuuntelu parantavat ties miten paljon enemmän kuin jokin pillerikuuri.

Kaukohoidoissa energian tarvitsee olla vain vähän korkeammalla ja vähän voimakkaampi, silti jokainen voi tehdä sitä. Yksinkertaisesti sanottuna, annat hoitoa ihmiselle olemalla hänelle läsnä vaikka toinen onkin jossain kauempana.

Jokaisessa säteilee energia jota voimme tarvittaessa nostattaa toisessa ja sitä kautta toinen pystyy paremmin parantamaan itseään henkisesti ja sitä kautta fyysisesti. Kaikki lähtee silti itsestä. Kukaan ei voi parantaa toista, ellei toinen ole ns. siihen valmis.

Ihminen on keksinyt sanan, placebo, eli lumelääke. Lumelääkettä näkee kun ihmiset katsovat sitä mitä monet kutsuvat viihteeksi. Se näkyy telkkarissa. Se näkyy kun otat huumetta tai juot alkoholia. Se näkyy kun pyörit siinä oravanpyörässä missä et sisimmässäsi halua olla mutta kun on "pakko". Se näkyy kun haluaa olla kuuntelematta omaa itseänsä. Se on sitä placeboa mitä meille yleensä tahdotaan tuputtaa.

Anteeksi jos meni joissain kohtaa off-topiciksi.

Vierailija
Juniper

Olen itse hyvin skeptinen tällaisia kristallichakraenkelienergiavirtoja kohtaan. Vosiiko olla vain niin, että henkilö a) tulee puhuneeksi väsymyksestään ja b) kokee placebo-vaikutuksen? Miten ihmeessä muuten tätä käsilläparantamista voisi tehdä toimivasti kaukohoitona?

Tähän haluan sanoa, että nimenomaan mitään tuommoista kristallichakraenkelienergiavirtoja reiki EI ole itsessään, jotkut vain näpsäkästi liittävät siihen kaikenmoista kukkaisista mihin vaan. Skeptisyys on monesti este ja pahoinvointi on ja pysyy. En ollut itse tosiaan mikään hurahdustilainen, enkä ole vieläkään. Mutta paha sanoa vastaan kun se auttaa, ainakin minua.
Ja sekin että: onko se "placebo-vaikutus", kun saat tärkeältä ihmiseltä halauksen, kun sitä tarvitset? Tai että ystäväsi kuuntelee, kun sinulla on murheita? Auttaako siihen aspiriini yhtä hyvin? Reiki on välittämistä ja positiivista ja läsnäoloa, enkä usko että siitä kenellekään skeptiselle mitään haittaa on. Sehän on sitä ihmisyyttä parhaimmillaan.
t. Se Marjo tuosta jutusta

Vierailija

Reikin välittämistä tekevänä koen, että itse saan oman annokseni siinä samalla. Reikistä tulee seesteinen olo, jotenkin sumu päästä katoaa ja näkee asiat selkeämmin niitten oikeissa mittakaavoissa. Stressihän on vain pelkoa asioista, joita ei ole vielä tapahtunut. Omakohtaisesti voin kertoa, että reiki rauhoittaa. 

Vierailija

Lisäys edelliseen: tieteellisesti on todistettu, että halaus ja läheisyys lisäävät mielihyvä- ja sitoutumishormonien eritystä. Jos niiden tehoon ei usko, mihin sitten?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat