Artikkelista: Ympärileikatun naisen tarina

Kommentit (14)

Vierailija

Valaiseva ja tärkeä artikkeli. Tuo esille myös sen, että tyttöjen (tai poikien) silpominen EI ole mikään muslimitraditio, vaan sitä esiintyy tietyllä alueella Afrikkaa ja Lähi-itää eri uskontokuntien keskuudessa. Saanut alkunsa ilmeisesti Egyptin hovissa.

Vierailija

Tyttöjen silpominen ei ole edes muslimi traditio, vaan african alueilla asuvat muslimit ovat ottaneet sen kulttuurinsa, siis ei kuuluu islami uskontoon lainkaan. Se on traditio ei islamilainen traditio, mikä on kulkenut ihmisistä
toiselle. Nyt siellä missä näitä tyttöjä silpotaan, yritetään löytää " järkevä syy" miksi näin tekevät, uskontohan on vapaata, eikä kelläkään ole oikeutta kritisoida sitä, joten on helpointa pistää tämä traditio uskonnon päälle ikään kuin olisi uskonnon mukaista.

Vierailija

No wow, täällä sitten on joku vaatimassa ruoskimista ja kivittämistä :D Sairasta. Luulisin että kostona ja kontrolloimisen tarpeesta se on tämäkin perinne alkunsa saanut.

Toivon todella että ihmiskunta joskus kehittyy niin pitkälle, että näin sairaat asiat jää vain historian hämärään.

 

Vierailija

Olen kyllä ollut tietoinen ongelmasta, mutta silti tämä oli järkyttävintä, mitä olen pitkään aikaan lukenut. Miten urhea nainen!! Mikäli olisi jokin tapa auttaa häntä ja hänen kaltaisiaan tai vaikka avustaa järjestöä, joka valistaa silpomisen haitoista, tekisin sen mielelläni. Voisiko Me Naiset julkaista jutun, jossa tällaisia tietoja olisi saatavilla! Kiitos jo tästä jutusta!

millefiori

Kävin juui plan.fi sivustolla Ja ne taistelee silpomista vastaan

Kannattaa käydä katsomassa. Mietin tässä juuri Etta mitten voisin

Osallistua.... pari ideaa pyörii jo päässä...

Naista ei voi ympärileikata

Edelleenkään en tykkää sanasta ympärileikattu circumcised naisen kohdalla, koska se on toimenpide, jonka Jumala sääti Liittona Moosekselle, ja tehdään vain ja ainoastaan miehelle. Naisen sukupuolielimien tuhoaminen on SILPOMISTA, mutilation. Tää vaan ei suomenkieleen mene läpi. Kummallista. Sekotetaan kaksi eri asiaa saman nimen alle. Raivostuttavaa.

Vierailija

Huhhuh, oikein pahaa tekee. Joku tolkku pitää siihenkin pitäisi saada, että Suomesta lähetetään tyttöjä silvottavaksi ja uhkana on syyte vain törkeästä pahoinpitelystä. Ja myös siihen, että poikia ympärileikataan vauvana ilman lääketieteellisiä syitä. Kyllä ihmisellä täytyy olla oikeus päättää itse aikuisena asiasta.

pahaa tekee

Vierailija kirjoitti:
Huhhuh, oikein pahaa tekee. Joku tolkku pitää siihenkin pitäisi saada, että Suomesta lähetetään tyttöjä silvottavaksi ja uhkana on syyte vain törkeästä pahoinpitelystä. Ja myös siihen, että poikia ympärileikataan vauvana ilman lääketieteellisiä syitä. Kyllä ihmisellä täytyy olla oikeus päättää itse aikuisena asiasta.

Lastensuojelu tekee parhaansa, ettei lapsia lähetettäisi silvottavaksi. Resurssit vaan on niin älyttömän vähäiset suureen työtaakkaan nähden, ettei kaikkia lapsia valitettavasti ehditä auttaa ajoissa. Ehkä joskus päättäjätkin heräävät näkemään todellisen tilanteen ja resursseja lisätään

Järkyttynyt teini

Ei kovin kiltiltä mieheltä kuulosta. Vaimon kokemasta kivusta hulimatta, pystyi harrastamaan yhdyntää. Luulisi, että kiltti mies ei moiseen psyty. Kaiken kruunaa se, että ei antanut tehdä keisarileikkausta, kotitöiden pelossa. Säälittävää toimintaa sekä mieheltä, että naiselta. Mitäs suostuu kaikkeen mitä mies vaatii. Ei tasa-arvoa tällä länsimaissakaan saavutettu muutamassa päivässä. Se vaati sinnikkyyttä naisilta. Kaikkeen ei taivuta miesten vuoksi. Kuolisin mieluummin sinkkuna, kuin suostuisin moiseen. 

Eeviregina

Myös Fida International auttaa ainakin Keniassa ja Ugandassa tyttöjä. Siellä on turvataloja, joihin tytöt pääsevät asumaan ja käymään koulua, kun pakenevat usein maaseudulta, ennenkuin suku vie heidät ympärileikattaviksi. Suomalaiset avustustyöntekijät ovat kertoneet, että jonnekin torille kerätään kymmeniä tyttöjä, jotka silvotaan ihan liukuhihnalta... Ihan kammottavaa ja oksettavaa touhua. Kunpa tämä hirvitys saataisiin loppumaan ja ihmisten mielet ja uskomukset muuttumaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat