Artikkelista: Näin syntyy etiopialainen illallinen

Lukittu

Etiopialainen keittiö on nyt maailmalla trendikäs. Injera-letut ja herkulliset padat ja paistokset onnistuvat kotikeittiössäkin.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Vierailija

Injera-letut etiopiassa valmistetaan TEFF-jauhoista eikä vehnäjauhoista, suomen kaupoistakin näitä jauhoja helposti löytää.

Lisäksi etiopiassa ei käytetä näitä muovisia teflon-pannuja mitä meillä, vaan teräs pannuja, ovat muuten terveellisempiäkin.. niistä ei irtoa muovia paistettaessa.

Vierailija

Injera on hapanleipää, joten taikinaa pitäisi ennen paistamista pitää lämpimässä paikassa 2-3 päivää. Hapan maku syntyy, kun taikinassa alkaa käymisprosessi teffin sisältämien luontaisten hiivojen takia. Vehnäjauhoista tehtyä taikinaa ei pysty happamoittamaan samalla tavalla.

Taikinaan syntyy käymisprosessissa ilmakuplia, jotka näkyvät "silminä" eli huokosina, kun taikina paistetaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat