Pyöräily kaupungissa

Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Olen muuttamassa Helsinkiin ja haluaisin tutustua kaupunkiin pyörän selässä. Pelästyin kuitenkin pahanpäiväisesti kun luin Hesarista joitain päiviä sitten jutun, jossa varoiteltiin kaupungin pahimmista pyöräilyreiteistä. Millaisia selviytymiskeinoja antaisitte aloittelevalle city-pyöräilijälle?

Kommentit (6)

Vierailija

Älä luota liikennevaloihin vaan katso ympärillesi AINA ja varo autojen lisäksi muita pyöräilijöitä ja etenkin pyörätielle poukkoilevia jalankulkijoita. Vauhti kannattaa pitää maltillisena, muuten Helsinki on tosi hyvä pyöräilykaupunki ja kivoja reittejä on paljon! :)

Vierailija

Kiitos! Kypärä onkin jo olemassa, mutta osaatteko sanoa, mistä saisi hyviä reittikarttoja? Ja minne kannattaisi tehdä päivän mittaisia pyöräretkiä?

Vierailija

Kirjastoista ja matkailutoimistoista ainakin saa seudun pyöräilykarttoja. Pyöräreitin pisteestä a pisteeseen b voi myös tsekata osoitteesta http://kevytliikenne.ytv.fi/#mapcenter(point*2549164*6683186)mapzoom(6)
Vasta Helsinkiin muuttaneena pyöräilijänä täytyy kyllä sanoa, että reitille sattuva Hämeentie ahdistaa, samoin keskusta, mutta onneksi hyviä pyöräteitäkin löytyy. Milloinkohan koittaa se aika, kun pyöräilyä oikeasti aletaan pitää varteenotettavana liikkumismuotona Suomessakin?

Vierailija

Niinpä! Kävisivät suomalaiset kaupunginäidit ja -isät tekemässä tutkimusmatkan Kööpenhaminaan ja Amsterdamiin vaikka näin alkajaisiksi, ja näkisivät, miten hieno on pyöräilevä kaupunki.

Vierailija

Olin viikonlopun Amsterdamissa ja vuokrasin pyörän. Pyöräily siellä oli taivaallista, kellään ei muuten ollut kypärää. Helsingin keskustaan en ikinä halua lähteä pyörällä vaan jätän pyörän yleensä vähän ulkopuolelle ydinkeskustan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat