Artikkelista: Hypnotisti paljastaa: Jokainen on päivittäin hypnoosissa

Kommentit (2)

Vierailija

Ai-van pö-ty-ä. Kun ihminen nukahtaa, hän ei suinkaan ole hypnoosissa (vaikka hypnoosin nimi onkin johdettu kreikan unta tarkoittavasta sanasta - toinen nimi aluksi oli mesmerismi, joka paremmin kuvaa, miten herra Mesmer vaikutti toiseen ihmiseen...).

Hypnoosilla tarkoitetaan mielen ohjaamista poikkeavassa tajunnantilassa annetulla suggestiolla ja vaikka nukahtaessa vaihdammekin tajunnatilaa, emme ole hypnoosinkaltaisessa tilassa eikä siihen liity suggestiota.

Jos nyt jätetään autosuggestio eli että henkilö itse ohjaa esitietoista, "motorista" mieltään omalla ajattelevalla mielellään, niin silloin puhutaan hypnoosista, jossa toisen ihmisen ajatteleva mieli vaikuttaa suoraan toisen ihmisen esitietoiseen, motoriseen mieleen ja saa tämän kokemaan tietynlaisia aistimuksia ja käyttämään ruumistaan tietyllä tavalla.

Se ei noin yleisesti ottaen ole hyväksi ihmisen mielelle - ei hypnoosin tekijän eikä sen kokijan mielelle. Näistä asioista valitettavasti tiedetään liian vähän ja siksi kaikenlaista päädytään tekemään - showhypnoosi nyt tavallisimpana typeryytenä.

Vierailija

Olen ollut pari kertaa hypnotisoitavana, enkä kummallakaan kerralla joutunut hypnoosiin, toisella kerralla yritin miellyttää hypnotisoijaa teeskennellen joutuneeni hynoosiin, uskonkin , että koko juttu on pelkkää teatteria ja nämä niinsanotut hypnotisoindut vaan teeskentelee. Tuntuu hölmöltä ajatellakin jonkun puheesta joku  vaipuis hypnoosiin, hah hah kaikkea sitä ihminen uskoo.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat