Artikkelista: Tarvitsemmeko raitista ilmaa vai onko kyse vanhan kansan uskomuksesta?

Kommentit (2)

Vierailija

Ei mitään mainintaa siitä tarvitsemmeko raitista ilmaa vai ei, jutusta selviää vain että on parempi liikkua puistossa kuin keskellä kaupunkia koska se on vähemmän haitallista. Mutta tarvitsemmeko siis raitista ilmaa vai emme?

Vierailija

"Luonnossa liikkuminen nimittäin lievittää stressiä ihan todistetusti. Luonnon rauha ja kauneus parantavat keskittymiskykyä, nostavat mielialaa, lisäävät intoa ja tuovat elinvoimaa. Vaikutus ei näy vain reippailijan naamassa vaan myös mittareissa: stressihormonien määrä, syke ja verenpaine laskevat."

No minä tulkitsen tämän niin, että mikäli on tarvetta stressinlievitykseen, verenpaineen kontrolloimiseen, keskittymiskyvyn parantamiseen, mielialan nostamiseen ja näihin ylempänä mainittuihin asioihin, niin silloin tarvitsee raitista ilmaa. En tunne ketään, jolla ei olisi tarvetta. Jos ei ole stressiä, mieliala on katossa, kaikki jutussa mainitut asiat mallillaan, niin sitten kannattaa pysyä visusti sisällä pelaamassa tietokonetta, ettei joutuisi raittiin ilman kanssa tekemisiin. Kai ilman raitista ulkoilmaakin hengissä pysyy, jos siihen vastausta haluttiin...

Itse pidin artikkelista. Jälleen aiheellinen muistutus, miksi kannattaa nousta sohvalta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat