Sukupuolensa korjannut Marja-Sisko Aalto: "Elän yhä vaimoni kanssa"

Lukittu
Kun Marja-Sisko Aalto saapui Reetta Aallon haastateltavaksi, tämä näki setänsä ensimmäistä kertaa naisena. ”Aivan kuin välistämme olisi pudotettu harso, ja olisin nähnyt hänet selvemmin kuin ennen”, Reetta kuvailee. Kuva Milka Alanen

Marja-Sisko Aalto menetti monia ystäviä ja työnsä Imatran kirkkoherrana, kun hän kertoi korjaavansa sukupuolensa miehestä naiseksi. Veljentyttö Reetta Aalto teki hänestä dokumentin – kuvauksen armosta ja hyväksynnästä.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Tässäkin jutussa tuli taas niin selväksi minkälaista joukkoa "tosiuskovaiset" ovat. Ei mitään halua ymmärtää erilaisuutta, mutta sitäkin hanakampi asenne tuomita toinen. Mitähän se Jeesus noidenkaan "uskovaisten" käytöksestä sanoisi?  Inhottaa veronmaksajana tukea tuollaista kaksinaismoralista ja suvaitsematonta instituutiota kuin kirkko.

Marja-Siskon vaimo sensijaan vaikuttaa olevan hyvä ihminen, joka elämässään toteuttaa kristinuskon sanomaa. Onnea ja voimia hänelle sekä Marja-Siskolle.

pirkko kuljuntausta

Jos kuitenkin on meitä, jotka ajattelemme, että ihmisen tulee ajatella niin, että Jumala on hänet luonut ja sitä ei tule muuttaa muuksi. Jumala ei tee virheitä, kuten me ihmiset. Tätäkin on väitetty, että Jumalalle sattuisi virheitä. Eli jos on niin, että haluaa ajatella ja puolustaa Raamatun sanomaa, niin siinä ei pitäisi olla mitää pahaa.  On aivan eri asia se , että hyväksyy ihmisen , mutta ei tarvitse hyväksyä hänen tekojaan. Jotenkin tuntuu että jos saarnataan siitä että Jumala loi omaksi kuvaksi ja sitten mennää sitä peukaloimaan millä tavalla tahansa, niin  se se vasta onkin.  Nykyään vaan tuntuu, että kaikki outous olisi noin vain hyväksyttävä ja jos ei muuta keksitä, niin aina tulee se "kiven heitto kohta".  Ja uskovaisia syytetään. Uskova ihminen  ei ole täydellinen, eli tekee virheitä, mutta kaikki ei ole virheitä, mitä tekee, vaan se on niistä outoa, jotka ovat kaikenmaalilman outouden perään. Tämä ei ole Raamatusta. Vaikka Raamattu on yli 2000 vuotta vanha, niin se Jumalan sanana on se ainut oikea, eikä sitä tule päivittää meidän ihmisten mukaiseksi kuten ollaan tehty. Pätee hyvin muuten myös näihin homoliittoasioihin.

Vierailija

"Jumala ei tee virheitä, kuten me ihmiset."
Mutta mistä me ihmiset tiedämme, etteikö Jumala voisi tarkoituksella valita ihmistä syntymään väärään sukupuoleen? Jos Jumala on kaikkitietävä, niin kyllä hän tietää, että nykyihminen osaa vaihtaa sukupuolen. Entä jos hän haluaa tällaisten ihmisten kautta opettaa meille jotain? 
Ihminen on edelleen epätäydellinen, joten epäilen, etteikö Jumala vielä tänäkin päivänä jatkaisi tahdostaan ihmiselle kertomista, jos vain ihminen haluaa nähdä ja kuunnella. Varmasti meistä ihan jokaisella olisi jotain opittavaa.

huomanisti ateisti

Jumalasta on ihan turha "keskustella". Jotkut uskoo ja jotkut ei.

Suomen lait eivät perustu mihinkään uskoihin (onneksi), vaan meitä koskevat ihmisoikeudet. Mitäs jos puhuttaisiin ihmisarvoista, jokaisen oikeudesta kasvaa omaksi itsekseen ilman sukupuoleen tai sukupuoliseen suuntautumiseen liittyvää sortoa. 

Kata

Vierailija kirjoitti:

Jumalasta on ihan turha "keskustella". Jotkut uskoo ja jotkut ei.

Suomen lait eivät perustu mihinkään uskoihin (onneksi), vaan meitä koskevat ihmisoikeudet. Mitäs jos puhuttaisiin ihmisarvoista, jokaisen oikeudesta kasvaa omaksi itsekseen ilman sukupuoleen tai sukupuoliseen suuntautumiseen liittyvää sortoa. 

Kovin huonosti näytät tietävän, että suurin osa Suomen lainsäädännöstä ja perustuslaista pohjautuu Raamattuun ja kristillisiin arvoihin. 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat