Soija sopii sporttaajalle

Lukittu
Kuva Mikko Kauppinen

Erilaisia soijatuotteita näkyy nyt kaikkialla, mutta sopiiko soija muillekin kuin kasvissyöjille? Entä mitä soijatuotteiden viidakossa tulisi tietää?Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija
Vierailija

Oma mielipide:

Soija sopii ainoastaan vaihdevuotisille naisille estrogeeninsä takia. Muille: EI.

 

Et sitten jaksanut lukea edes näin lyhyttä juttua loppuun? Kyseessä on myytti. Vai oletko tosiaan sitä mieltä, että sinun mutu-mielipiteesi on ihan yhtä painava kuin juttuun haastatellun asiantuntijan lausunto?

Vierailija

Urheilen paljon,mulla on diabetes,maito ei sovi-vaihdevuosiasioista en tiennykkään!mutta sen tiesin että soija tuotteet sopivat.Käytän soija-maitoa myös ruuan valmistuksessa.

Vierailija

Tämä väite ei pidä paikkaansa: "Ekologisuus. Vaikka soijatuotteet tuodaan Aasiasta, niiden hiilijalanjälki on selvästi pienempi kuin kotimaisessa sikalassa tuotetun possun."

1) USA on soijan suurin tuottajamaa ja viejä Eurooppaan.

2) Tuotanto lisääntyy eniten Brasiliassa ja Argentiinassa. Viljelyn lisääntyminen on yksi suurimmista Amazonin metsien ja vesistöjen tuhoamisen aiheuttajia. Siten myös merkittävä kasvihuoneilmiön aiheuttaja.

3) Suomen olemassaolevan sikalakapasiteetin optimaalinen hyödyntäminen yhdistettynä kotimaisen rehuviljan ja -öljykasvien tuotantoon eläinten ruuaksi mahdollistaa kotimaisen, todellisen lähiruuan eli puhtaan  sianlihan tuotannon, eikä aiheuta sademetsien tuhoamista. Samalla työllistyvät suomalaiset.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat