Kommentit (3)

Vierailija

Ihmisen lähin sukulainen on bonobo simpanssi, joka on anatomialtaan ihmisen kaltainen myös naaraan puolelta(naaraan sukupuolienlin etupuolella ainoanan nisäkkäänä ihmisen kanssa). Bonobo on promiskuiteettinen kuten ihminenkin nyt näkyy olevan kuten nykyisestä ero/parisuhde/ero... elämästä näkyy. Ja viihdekin toimii parhaiten kun parisuhde ei kestä ja uusi yritys ja taas ero jne jne. Parisuhde mustasukkaisuuksineen voitaisiin jo työntää historian roskakoriin epäonnistuneena kokeiluna. Ihmiset voisivat näin rauhassa paritella eri ihmisten kanssa miten haluaisivat jolloin suhteetkin muododtuisivat laajemmiksi eikä omistamistarvetta olisi. Seksuaalisuuskin on rennompaa kun jää turha vahtiminen pois. Rakkaus kuitenkin säilyy, mutta jos rakkaus käsitys on yhtäkuin omistaminen niin silloin se ei ainakaan omistamisen onneenne uskovalta onnistu.

Vierailija

Parisuhde on ihmiselle aivan luontainen olotila. Toisaalta myöskään useampien ihmisten liitot eivät ole epäluonnollisia. Seksuaalisuus on kuitenkin asia, johon kuuluu luonnollisesti liittoutuminen. Parisuhde ei kuitenkaan ole yksi yhteen suhteessa seksuaalisuuteen. Parisuhde voi olla ilman seksisuhdetta ja seksisuhde ilman parisuhdetta, mikäli parisuhde ajatellaan elämänkumppanuussuhteena.

"Kunnes kuolema teidät erottaa" ja "Minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako", eivät missään nimessä kuulu siihen kristillisyyteen, joka perustuu Raamattuun ja Jeesuksen oppeihin. Mooseksen laissa on jo säädetty avioerosta. Toisaalta toinen virke tarkoittaa nykyisin tulkinnoin sitä, että pappi on alttarilla käskenyt Jumalaa liittämään yhteen avioparin - ja itse asiassa kieltää Jumalaa heitä erottamasta. Se on selvää Jumalan pilkkaa Jeesuksen ja Raamatun oppien mukaan, mutta voimakas osa sitä Jumalanpilkka-kristillisyyttä, jota kaikki kristilliset valtakirkot nykyään edustavat.

Vierailija

Ihminen on tosiaan vaihtelunhaluinen olento. Tämän muistaminen parantaisi varmasti monen parisuhteen seksielämää. Kannattaa muistaa kokeilla säännöllisin väliajoin jotain uutta ja piristävää. Samoihin rutiineihin kyllästyy kuka tahansa.

Joillekin meistä vapaa seksisuhde sopii paljon paremmin kuin parisuhde. Jos tämä tuntuu enemmän omalta vaihtoehdolta, ei kannata väkisin yrittää toteuttaa perinteistä parisuhdemallia. Vapaat suhteet tuovat monille kaivattua vaihtelua seksielämään. http://www.seksisuhde.net/

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat