Kommentit (12)

Vierailija
Vierailija

Kuuma juoma turvottaa limakalvoja, jolloin räkäisyys ja kurkkukiput voivat jopa pahentua.

Olet oikeassa. Lämmintä nestettä voi hyvin nauttia, mutta kuumasta juomasta ei ole kuin haittaa.

Nesteen nauttiminen on tärkeää, koska kuumeinen ihminen haihduttaa hikoilemalla ja hengityksen kautta kehonsa nesteitä ja lämpö voi nousta entisestään hyvin kuivassa kehossa.

Vierailija

Jos flunssaisena on tukkoinen olo ja esimerkiksi todella paha yskä, niin kuuman juominen laittaa limat liikkeelle, jolloin yskiminen ja hengittäminen helpottuu. Itselläni on astma, jolla on tapana pahentua flunssan aikana, ja olen tämän monet kerrat henkilökohtaisesti kokeillut. Kurkkukivun aikana puolestaan kylmä juoma helpottaa oloa.

Vierailija

Kuume parantaa erityisesti siksi että on sen verran hutera olo ettei ihminen lähde ylös liikkeelle ja pahenna tautia sitä kautta. Useiden taudinaiheuttajien optimikasvulämpötila on 25-40 astetta, eli ei kuume niitä onnistu tappamaan. En ole koskaan kuullut että kuuman juomisesta olisi jotain haittaa...

Valkosipulix

Juuri kuumaa nestettä pitää juoda ja paljon. Niin, että hiki nousee. Senjälkeen villasukat jalkaan ja lämpimän peitteen alle. Kun paitasi on hiessä ja kroppasi jäähtynyt niin senjälkeen lämmin siuhku, villasukat ja kuivat lämpimät vaatteet päälle. Juomaan hyvä lisätä mustaa viinimarjamehua, inkivääriä, sipulia ja valkosipulia. Raitis ilma myös tärkeää.
Nykyajan flunssarokotteet eivät estä flunnsan tuloa mutta saattavat aiheuttaa pahaa oloa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat