Kuinka pitkään on pakko jaksaa?

Vierailija

Eläkeiän nostamisesta puhutaan paljon. Olen joutunut seuraamaan läheltä, miten järjettömiin tilanteisiin tämä eläkeiän pakkonostaminen on johtamassa - niin ikääntyvien kuin nuortenkin ja itse asiassa meidän kaikkien kannalta.

Valmisteilla on nimittäin laki, jolla poliisien eläkeikää aiotaan nostaa. Tällä hetkellä konstaapelien eläkeikä on 60 vuotta (joillakin 58 vuotta) - mutta suurin osa ei kestä siihenkään asti. Konstaapelit jäävät eläkkeelle keskimäärin vähän alle 57-vuotiaina. Useimmat siis työkyvyttömyyseläkkeelle.

Mutta nyt konstaapelien ja ylikonstaapelien eläkeiäksi tulisi siis 63 vuotta. Mitä järkeä siinä on, kun he eivät keskimäärin jaksa edes 60-vuotiaiksi? Enkä kyllä ihmettele, että eivät jaksa: ajatelkaa kuusikymmpisstä juoksemassa kiinni parikymppistä väkivaltarikollista tai painimassa narkkarin kanssa... Siinä kärsii jo meidän tavallisten kansalaisten turvallisuus.

Ja mikä pahinta, jos väsyneille ja osittain tykyvyttömille poliiseille joudutaa väkisin kehittelemään jotain suojatyötä, niin nuoria, nyt työttömänä olevia poliiseja voidaan palkata entistäkin vähemmän. Tämä siis lievästi sanoen suututta! Meillä on työttömäksi koulutettuja, terveitä ja motivoituneita nuoria, mutta heitä pidetään kortistossa, koska vanhemmat, kolmivuorotyön uuvuttamat jo haluaisivat vähän nauttia elämästä ja vaikka auttaa lastenlasten hoidossa!

Yksi tuntemani poliisi totesi, että vaikka voimat ovat alkaneet ehtyä viidenkympin loppupuolella, niin kyllä sitä jaksaisi vielä sinnitellä juuri ja juuri kuuteenkymmeneen. Mutta jos siihen nyt tärätyetään 3 vuotta päälle...

Ei tästä ole loppupelissä mitään hyötyä edes eläkkeiden rahoittamisessa: maksaa ne työkyvyttömyyseläkkeetkin. Joten toivoisin. että mahdollisimman moni kirjoittaisi nimensä adressiin, jossa vaaditaan poliisin toimintakyvyn säilyttämistä ja vastustetaan eläkeiän pakkonostoa (tottakai ne, jotka HALUAVAT JA JAKSAVAT, SAISIVAT JATKAA PITEMPÄÄNKIN).

Adressi löytyy täältä:
http://www.adressit.com/poliisin_elakeika

t. Sole

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat