Lotta Backlundin kolumni: Maailman suurin etätyöeksperimentti on käynnistynyt, ja sillä voi olla yllättäviä etuja

Lotta Backlundin kolumni: Maailman suurin etätyöeksperimentti on käynnistynyt, ja sillä voi olla yllättäviä etuja

Lotta Backlund on tehokkaimmillaan yksin kotona, mutta tarvitsee välillä myös ideointia yhdessä.

Miten työt olisi tehty, jos korona olisi alkanut niittää porukkaa viisi vuotta sitten, kysyy Lotta Backlund kolumnissaan. Lue koko juttu

Kommentit (2)

Konservatiivien inhoaja.

Asiaa.

Mitä hyötyä on teknologiasta, jos sitä ei käytetä?

Olemme tienneet jo 90-luvulta, että videoneuvottelun vaikka Tokioon voi tehdä lentolippua halvemmalla, mutta ilmeisesti joitan kiihottaa enemmän fyysisen läsnäolon pakollisuus.

Nyt jonkun pitäis alkaa tilastoida kaikkia niitä töitä, jotka voidaan tehdä etänä.

Ihan vaikka ilmasto-pelko-uskonnon nimissä, onko pakko "matkustaa" johonkin toimistoon, jos on internet ja tietokone?

Ei-etähoitaja

Kolumnissa häiritsi erittäin paljon (mahdollisesti huolimattomuutta) sivulauseessa heitetty kommentti siitä, miten nykyään koko yhteiskuntaa on mahdollista pyörittää kotoa käsin. Äkkiseltään kotisohvalta, läppäri sylissä — lapsi ehkä toisella koneella tekee omia koulutehtäviään — noutoruokaa odotellessa voi tosiaan tältä vaikuttaa. Mutta tänäänkin tuhannet ihmiset tekevät joidenkin toisten ihmisten kotikaranteenin mahdolliseksi menemällä töihin kauppaan, sairaalaan, vanhainkotiin, apteekkiin, ravintolaan, lähettipalveluun, taksiin, pelastuslaitokselle, energialaitokselle, päiväkotiin... Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Moni ihminen vaarantaa oikeasti oman ja läheisensä terveyden joka päivä menemällä sellaisiin töihin, jotka oikeasti pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Tämä ei toki ollut kolumnin varsinainen aihe, ja varmaankin ehkä oli jonknlainen ajatuskömmähdys, mutta kertoo mielestäni kolumnistin ajatusmaailmasta ylistää pilvipalveluja tässä tilanteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat