Kommentit (6)

Kirsti Puumala

Kun ei tämä maailma vaan ole sellainen että täällä jotakin saisi aikaiseksi joogaamalla, ojentelemalla kukkapuskia tai luomalla vipyileviä katseta Siksi sisu.

Mati

Vai ei sisu ei sisällä inhimillisyyttä tai herkkyyttä. Mites se, että tehdään karussa maassa töitä hiki hatussa, jotta voi elää omalla maalla oman perheen parissa vapaana? Koko perhe on yhdessä ponnistellut läpi elämän toistensa takia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sisu on voimavara silloin, kun tilanne on epätoivoinen, kuten oli sota-aikana. Vaatii katastrofaaliset olosuhteet koko yhteisölle, että sisusta on hyötyä. Työelämässä tänä päivänä sisulla ei saa kuin katkeran mielen.

Vierailija

Sisu on päättäväisyyttä ja periksiantamattomuutta. Sisulla tämä maa rakennettiin sotien jälkeen nopeassa tahdissa länsimaiseksi hyvinvointivaltioksi. Sisu on sitä, että nähdään asiat sellaisena kuin ne ovat, ja sitten ryhdytään toimeen.

Vaatimattomuus kunniaan

Suomalaisillako sisua? Onko sisu sitä että etukäteen AINA voitetaan hiihdossa, yleisurheiluissa, pallopeleissä, formuloissa, euroviisuissa, eu-huippuviroissa jne.. Mutta sitten kun tosipaikka tulee ja paineita ei kestetäkään etukäteen lesotusten takia? Tapahtuu lähes poikkeuksetta täydellinen sulaminen ja munaaminen. Tänä päivänä on suomalaisuutta suuret puheet ja pienet teot, ennen pienet vaatimattomat puheet(tyyliinLasse Viren, Raipe Helminen), mutta sitäkin suuremmat teot!

Vierailija

"Sisu voitaisiin määritellä ”voimaksi, jolla yritetään mahdottomia, mutta ei epätoivoisesti taistellen eikä sokeasti purren”. Sisu ei ole ”desperadomieltä” eivätkä sille ole ominaista ”hysteeriseen järkkymykseen” pohjautuvat tehokkaat äkki-iskut. ”Näistä epäterveistä energian tiivistymistä sisu eroaa elämänuskalluksensa ja voitontoivonsa puolesta", Pälsi kirjoitti. "Tiukassa paikassa sisu sanoo: mahdottomalta näyttää, mutta koetetaan kuitenkin. Ja sitten koetetaan – ja voitetaan".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat